reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

jesli o mnie chodzi to juz ponad miesiac temu zaopatrzylam sie we wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy, a reszte bedziemy dokupowac jesli czegos zabraknie. Nie chcialam zostawiac tego na ostatnia chwile bo tak jak doradzaly mi moje kolezanki, ktore juz wczesniej rodzily- w ostatnich tygodniach ciazy nie ma sie sily i ochoty na chodzenie po sklepach, w moim przypadku to sie sprawdza, a zreszta wole wypady nad morze, do parku itp zamiast chodzic po sklepach (...taka ze mnie nietypowa babka hehe...)
zastanawiam sie teraz co nalezy spakowac do szpitala? pytalam ostatnio w szpitalu doktorki ale nie potrafila udzielic mi odpowiedzi, powiedziala tylko, ze tym zajmuja sie polozne i ona nie ma o tym zielonego pojecia, hmmmm, a ze raczej nie widuje poloznej wiec sie nie dowiedzialam,dziwne ze nie maja zadnej listy potrzebnych rzeczy...a ty ewiki moze cos dostalas?

reklama
Neeta lista co powinno sie zabrac ze soba do szpitala powinna byc na jakiejs ulotce dla kobiet ciezarnych. pamietam ze wlasnie wg niej ja sie pakowalam do szpitala. ale m.in.
pieluszki i ubranka dla Maluszka
podpaski
koszula czy pizama, szlafrok
jakas bluzka luzna, w ktorej bedziesz rodzila
reczniki

wiecej jakos sobie nie przypominam w tej chwili. jak cos to skrobne jeszcze ;-)

Neeta- moze podpowiem, nie wiem w ktorym tyg jestes ale na sam koniec sa spotkania z poloznymi takie ogolne i odwiedza sie oddzial gdzie sie bedzie rodzilo i wtedy oni daja liste co trzeba zabrac
nie jest tego wiele
-3 body
-3 spioszki
- pieluszki
-szlafrok
-podpaski
jakis srodek na zlagodzenie po porodzie do umycia Tamtum rose(bardzo dobre)
-kosmetyki dla ciebie(zel do kapieli, pasta i sztoteczka do zebow)
-mozesz wziasc jakas chuste bawelniana dla dzidzi bo mimo ze jest cieplutko w szptalu dzieciaczkom jest zimno( w szpitalu maja blankiety ale jakbys wolala swoja rzecz)
- ubranka na wyjscie dla dzidzi
-koszulke po porodzie z odpinana gora latwo sie karmi wtedy( do porodu maja w szpitalu bardzo wygodne ale oczywiscie jakbys wolala swoja to jeszcze jedna wez)
-kapcie, gumke do wlosow
-wkladki do piersi, bo moze bedzie duzoooo mleka i zalezy ile bedziesz w szpitalu
- kosmetyki maja dla dzidzi do kapieli

och az mi sie milo zrobilo jak zaczelam sobie przypominac, mam nadzieje ze chociaz troszke pomoglam powodzenia:-)
-

Hej:-)

Eternity_666 chyba karmisz Kajeczke drozdzami:-) Urosla niesamowicie, a w tej sukieneczce to juz jak pannica wyglada:tak: Matko, alez te dzieciatka szybko rosna.
Musze sie przyznac ze ubranek mam sporo, ale bez przesady - ale tylko dla tego ze do konca nie jestem pewna kto w brzuchu mieszjka i jak juz sie dowiem to nadrobie zaleglosci, hihi. bo jak tu sobie odmowic takiej przyjemnosci.
Dzieki za liste potrzebnych rzeczy, jak najbardziej przydatna.
A rodzic zamierzam w SMH, pytalam pare osob co sadza o tym szpitalu i opinie byly dobre, ale to oczywiscie sie okaze.

Neeta super ze juz wszystko gotowe. Nie mam jeszcze zadnej listy cotrzeba wziasc do szpitala, ale w maju ide na parenting education do SMH to sie postaram dowiedziec co i jak.

Anika, juz od dawna mysle o spiworkach i na pewno je kupie. Tez uwazam ze swietnie to ktos wymyslil;) A o oliwie z oliwek bede pamietac. I zapewne nie omieszkam zadac jeszcze miliarda pytan, bo im blizej tym wiecej pytan;)

No dziewczyny jak juz ustalilysmy ze centrum odpowiada wszystkim (bo przynajmniej tak mi sie wydaje) to teraz dokladne miejsce i date trzeba ustalic. Mam nadzieje ze cos wymyslimy i bede mogla was zobaczyc.

Amira co tam u ciebie i malenstaw? Mam nadzieje ze wszystko w pozadku.

pozdrawiam serdecznie

Zuzia24 fajnie by bylo jakby cie sie udalo skontaktowac z Dorin i oczywiscie wkrecic ja w spotkanko z nami:tak:

Cat, a co u ciebie i dzieciaczkow?

Maja33 fajnie ze nas odwiedzilas.Corenke masz przeurocza.

kobitki moje drogie :laugh2:
ja od pn do pt jestem wolna i chetnie sie spotkam. jutro wpadne zobaczyc co ustalilyscie i zostawie swoj nr tel.
a i pokaze wam ulubione zdiatko mojego maluszka - ma na nim moze ze 4 godz

Anika syneczek przepieky, taki maciupki:happy2:niedlugo i ja swoja kruszynke zobacze.
A moje dzieciatko kopie mnie niesamowicie, czasami to sie zastanawiam jak taki maluch moze miec tyle sily.:-D
A i brzuszek mam duuuzy, ciagle ponad najwyzsza kreska w preg. book. Cos mi sie zdaje ze to bedzie kawal dzidzi:-D ale nigdy nic nie wiadomo moze brzuch wielki a dzidzia malutka;-)

pozdrawiam

ewiki haha cos w tym jest ja brzucha nie mialam w ogole (niektorzy nawet nie wiedzieli ze w ciazy bylam) a dzidzia ielka bo56 i 3,36 wiec kawal chlopa - a kopal o matko i w dzien i w nocy - ja spac nie moglam wariat jeden :-p
wracam do pakowanka

reklama
Witam:-)

Ale wiem ze w Manie jest o wiele wiecej mamus i brzuchatek. Jak bylam w kosciele na swieta to widzialam ich naprade duuuuzo. Normalnie wokol mnie same wozki i brzuchatki staly. Juz sie zastanawialam czy nie zaczac im mowic o naszym forum, hihi. Ale jakos sie nie przemoglam. Jesli tez wtedy bylyscie w polskim kosciele to na pewno wiecie o czym mowie.

ja wiem:)..choc tym razem-w zasadzie tamtym:-D =czyli na świeta byłam w kosciele polskim - ale ta było tyyyle brzuchatek i mamusiek..ze hoho:-)

Do góry