reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

to znajdzcie jakies fajne miejsce w centrum to my sie postaramy dostosowac

co do wycieczki jednodniowej jezeli macie autko to mozna pojechac naprawde w wiele pieknych miejsc w samym Man a takze nawet poza...
ostatnio w sobote bylismy caly dzien w Lyme Park za Stockport. bardzo fajne, piekne i przyjemne miejsce. nawet przed chwila wykupilismy sobie z mezem karte National Trust aby nie placic za kazdym razem za wjazd i za wejscie jak np do roznych ogrodow botanicznych bo dookola man jest naprawde ich troche...wez mape i popatrz gdzie chcielibyscie sie wybrac. a moze nad morze???????
a oto pare fotek z sobotniej wycieczki ;-)

a reszte zdjec pozniej bo cos mi znowu stronka nie dziala :wściekła/y:

reklama
ewiki ja mam lozeczko z IKEI bylo dosc tanie i jest calkiem dobre (2 poziomy)

zdiecia oj oj postaram sie ale nie obiecuje :zawstydzona/y:

spotkanko jestem za - centrum miasta mi odpowiada

co do wycieczki to my z mezusiem jezdzimy do Blackpool - to extra miejsce nad morzem i tylko 45min drogi od manchesteru !!
polecam baaardzo , a co wtorek odbywaja sie tam polskie dyskoteki :happy:

no wlasnie w Ikei jest tanio i lozeczka fajne maja... w mothercare jest dosc drogo, mozesz zobaczyc w toys r us, tam czasem sa duzo przeceny i promocje:) No i oczywiscie na EBayu:tak: tam mozna znalezc some cracking deals:-D

pozdr
a co do spotkania to moze byc miasto, nie robi mi roznicy....:)

Hej:-)

Anika synus jak malowanie:tak: I te brazowe oczka. Zakochalam sie po same uszy:-D Oj beda dziewczyny plakaly przez te oczy:-)

No a Zuzia znowu wieksza:tak:Wyglada juz tak powaznie. Alez te dzieciatka rosna szybko.

Musze przyznac ze bardzo lubie ogladac wasze zdjecia i juz nie moge sie doczekac kiedy i ja bede mogla dodac zdjecia swojego maluszka.:-)

Marysia dzieki za pomysly, juz przewertowalam dokladnie mape. Ale przyznaje ze wycieczka nad moze najbardziej mnie interesuje. Najwyzej przeloze ja na za tydzien, bo mam nadzieje ze moj facet bedzie juz wtedy normalnie chodzil. Bo chwilowo o kulach skacze od tygodnia, bo bidulka skrecil sobie nozke w podbiciu podczas meczu pilki nozej:tak: Chociaz moze juz w ten weekend bedzie sie nadawal na dluzszy spacerek:-)

Decyzja w sprawie luzeczka podjeta:-)
A gdzie kupowalyscie cala reszte doluzeczka i co tak naprawde potrzebuje na poczatku? Ach jak to dobrze ze mozecie doradzic, bo bez was to nawet nie chce myslec co bym nakupowala:-D

Neeta, a ty masz juz wszystko?

pozdrwaiam serdecznie

ewiki powiem ci ze mi do lozeczka spawdzil sie ochraniacz bo swiatlo zaslanial i maly sie nie obijal. kolderka sie nie przydala jak narazie (ale mam) super sa spiworki bo wkladasz maluszka do niego i masz pewnosc ze sie nie wykopie...bo moj to ruchliwy byl od urodzenia ;-)mialam tez rozek w ktorym uwielbial byc tulony :happy:tyle ze ja to mialam z polski bo ja w polsce rodzilam :laugh2: bo tam sie balam.
do kapania urzywalam oliwy z olivek i malutki jest gladziutki do tej pory :happy:
na poczatku sypalam mu dupcie maka kartoflana (zamiast pudru) ale szybko przestalam i niczym nie sypalam
ale juz nie nudze jak masz jakies inne pytanka to pisz , chetnie opowiem jak ja przeszlam te pierwsze 3 miesiace :-p

hej hej:)

No Ewiki masz przed soba bardzo ekscytujace zakupy nie?:tak: ja za duzo nakupowalam no ale tak to bywa zazwyczaj:-D ostatnio jak wygrzebalam ubranka Kaji takie malutkie to sie za glowe zlapalam bo tyle ich bylo!!! :szok: :-D

Nie kupuj na sile... bo tak naprawde dla noworodka potrzeba naprawde niewiele... i tak szybko rosna... ze czasem nawet nie zdarzysz dzidzi ubrac w cos raz i juz za male:tak: A co do lozeczka to tylko przescieradelka i kocyki na poczatek. Nie zalecaja poduszek i kolderek do roku, bo dziecko moze sie udusic albo przegrzac pod kolderka, wiec tylko kocyki ci beda potrzebne (kilka bo jak sie uleje albo jakis wypadek sie zdarzy zeby miec w zapasie).
co jeszcze potrzebne ...?
Wymienie ci moze co mi sie przydalo najbardziej...ok?:
1. termometr do pokoju zeby kontrolowac temp zeby sie dzieko nie przegrzalo.
2. pieluszki tetrowe albo jakies sciereczki do ulewania itp.
3. MAASSSE pieluch;-) jednorazowych (no chyba ze wolisz ekologicznie i zdecydowalas sie na tetre)
4. Kilka par spiochow , body i pajacyki z krotkim rekawem na lato ( nie potrzeba tego tak wiele ale czasem sie trudno opanowac zeby nie nakupowac za duzo, nie?:)
5. Krem z filtrem wysokim, najlepiej 50+ dla niemowlaka
6.Lezaczek do wanny dla noworodka ( wielka wygoda przy kapaniu)
7. Oliwka i Sudokrem i chustki nawilzone ( ja lubie Pampersa bo sa najbardziej wilgotne)
no i to chyba tyle z tych wazniejszych rzeczy.
aaa no i butelki itp jesli nie zamierzasz karmic piersia... chociaz nawet jasli zamierzasz to warto miec w zapasie choc jedna butelke i mleko w proszku na wszelki wypadek .
Nie polecam kupowiania za duzo ubranek w malym rozmiarze bo noworodki nie brudza sie prawie wcale... oszczedzaj jak bedzie starsze...:laugh2:bo Kaje trzeba przebierac czasem 4 razy dzienie jak sama je:-)
pozwodzenia
a do jakiego szpitala idziesz? buziaki

a to jeszcze kilka zdjec wkleje:)
DSC_0222-1.jpg

DSC_0224-1.jpg

DSC_0238.jpg

DSC_0228-1.jpg

reklama
Witam

Magda Kaja bardzo urosla i juz lody zajada :szok: no prosze ;-)
Anika sliczny Twoj Synus i tak jak Ewiki napisala dziewczyny beda szalec... :tak: :tak: :tak:

a co do wyprawki dla Maluszka to chyba dziewczyny juz o wszystkim najwazniejszym napisaly.ubranek nie ma co duzo kupowac bo odwiedzajacy Was goscie sprezentuja ;-) .moja Zuzia urodzila sie malutka (50cm tylko) i wszystkie ubranka mialam dla niej za duze, ale maz tego samego jeszcze dnia polecial do sklepu i kupil body newborn ktore zreszta i tak byly takze za duze ale juz nie wisialy na niej tak jak te 0-3 m-ce :-D wiec nie martw sie - w razie czego tatus pojdzie do sklepu i kupi najpotrzebniejsze rzeczy ktore wam zabrakna ;-) . zaopatrz sie tez w 70% roztwor spirytusu do przemywania pepka. tutaj niczym nie przemywaja ale ja z Zuzia mialam troszeczke problemik bo nie chcial sie zagoic do konca sam dopiero po wizycie w PL zagoil sie do konca bo tam przemywalam jej spirytusem.

....jejku tak mysle i mysle jak ten czas szybko minal...:szok: fajnie bylo....

Do góry