reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

To ty Ewiki ruska stal jestes jak by to moja babcia powiedziala hehe, ja juz od dawna sie obijam :tak:
Musimy sie wreszcie spotkac i pogadac o brzuszkach :-)
Ja ostatnio mam problem z zebem. Bylam u dentysty i jedyne co mozna z nim zrobic to leczyc antybiotykiem albo wyrwac. Leczylam go juz kanalowo kilka razy i akurat teraz znow musial sie odezwac kiedy jestem w ciazy :no: Dentystka zasugerowala zeby narazie nic nie robic bo antybiotyk zaszkodzi dziecku a poza tym trzeba zrobic przeswietlenie co tez nie jest wskazane w tej chwili. Mam sie zglosic jak tylko bol sie nasili do takiego stopnia ze ciezko bedzie wyrobic no i w tej sytuacji mam nadzieje ze wytrzymam do porodu:sick: A moze ktoras z was dziewczyny miala podobny problem w ciazy? zastanawiam sie czy ten antybiotyk jest rzeczywiscie taki szkodliwy dla malenstwa?

reklama
Hej

Achhh te problemy z zebami. J sie przznaje ze mialam robione przeswietlenie zabkow i to2 razy w czasie ciazy. Detysta dobrze wiedzial ze jestem w ciazy, ale po dokladnym opatuleniu ta smieszna, ciezka kamizelka bez zadnych stresow zrobil mi przeswietlenie. Wiec sobie tak mysle ze nie moze to byc jakos strasznie szkodliwe. No a jak Cie zeczywiscie zacznoie bolec to juz trzeba wybierac czy antybiotyk czy tabletkiprzeciwbolowe. Jestem pewna ze czytalam gdzies ze sa antybiotyki dla ciezarnych. Moze dorze by sie bylo na ten temat cos dowiedziec. No bo przeciez nie mozesz czekac z bolem do porodu.:no:
A co do spotkania to jak najbardziej jestem za:-)

pozdrawiam

czesc! jestem nowa :) mieszkam w manchesterze juz dosc dlugo ale jeszcze nie mialam okazji poznac zadnej mamy :( no ale mam nadzieje ze na tym forum jakos sobie z tym poradze - no i licze ze przyjmiecie mnie do swojego grona.
napisze moze cos o sobie...
mam na imie Ania jestem mama 8 miesiecznego Oscara ktorego na szczescie udalo mi sie urodzic w polsce - bo jestem pesymistyczbnie nastawiona do angielskiej sluzby zdrowia. mieszkam pomiedzy salford a swinton, czesto jednak bywam w centrum manch. nie mialam jeszcze czasu przejzec dokladnie calego watku ale obiecuje - nadrobie.
mam nadzieje ze organizujecie czasem jakies spotkanka - jak nie to hmmm zapraszam do siebie na kawke i placuszek ;) diobra nie nudze zabieram sie do czytania i goraco pozdrawiam !!! :zawstydzona/y:

oki przeczytalam prawie wszystko :)
wiec gratuluje wszystkim mama pieknych dzieciaczkow
kobietkom ciezarowka zycze wytrwalosci w oczekiwaniu na kruszynki
podoba mi sie tu :)
hmm ja jestem chetna do spotkan zostawiam moje gg 2180538 mozecie pisac o kazdej porze dnia i nocy
sluze rada i pomoca
raz jeszcze pozdrawiam
wpadne pozniej zobaczyc czy zostalam przyjeta - buziaki

no to ja ciebie pierwsza przywitam WITAJ NA NASZYM FORUM ANIKA :tak: :tak: :tak: mam nadzieje ze tutaj Tobie sie spodoba ;-)

a co do spotkanie to jest juz widze wiele chetnych ale jakos nikogo nie widac aby cos zorganizowal ;-):confused: wiec moze niech kazdy powie gdzie widzi takie spotkanko i jakos dojdziemy do kompromisu. ja jako pierwsza podam propozycje spotkania sie moze w parku Wythenshawe?????? jest coraz ladniejsza pogoda ( chociaz dzisiaj nie za bardzo jest cieplo) i zapewne z wielka checia do parku pojechalaby ze mna moja kolezanka z coreczka. mozna tam pospacerowac, dzieci moga pobawic sie na placu zabaw tylko ze chyba nie za bardzo tam jest jakas kawiarnia :no: . wiec moja propozycja jest pol na pol :eek: ale czekamy na nastepne....

a co do bolu zeba...ja podczas karmienia mialam straszny bol zeba i nawet nie pomagaly przeciwbulowe bo silnych nie moglam brac tylko takie jak w ciazy wiec pojechalam do Polski z dnia na dzien bo tutaj tez mi dawali antybiotyk bo dziury nie bylo wiec nic wiecej nie chcieli robic :wściekła/y: . wiem ze mozesz chyba przyjmowac Amoksycyline czy cos pochodnego od tego bo matki karmiace i dzieci malutkie tez to przyjmuja ale i tak uspokoi Ci sie tylko na troszeczke a potem znowu za jakis czas odezwie sie zabek wiec najlepiej chyba z nim zrobic jakis "porzadek" niz sie lekami faszerowac.

Dokladnie tez tak mysle ze raczej pozbede sie tego zeba i bedzie spokoj na wieki ;-) Ale poki co jakos daje rade, nie boli jeszcze tak bardzo mocno wiec troche poczekam, moze nie zlapie mnie do porodu. Dowiedzialam sie tez, ze jakiekolwiek zabiegi zebowe, leczenie antybiotykami najlepiej przeprowadzac w II trymestrze ciazy, w I i III raczej unikac...
Witaj Aniu na naszym forum, fajnie ze coraz wiecej babek tu zaglada...a my juz chyba wczesniej rozmawialysmy na gg, pisalas mi o cesarce ktora mialas w Pl:-)

no widzisz Neeta jaki ten swiat maly :D obecnie mam znowu dostep do neta bo jestem w pl kilka dni a potem znowu uk i brak sieci. musze wiec szybko poznac jakies kobitki z dziecmi i powymieniac nr tel zeby sie jakos spotykac w manchesterku. :laugh2:

Hej:-)

Witamy Anika. Fajnie ze nas znalazlas:tak:No i mamy dzieki Tobie pierwszego chlopca na forum;-)Napisz gdzie w Manie mieszkasz.

Zuzia24, park to fajne miejce na spotkanie tylko zeby pogoda dopisala. Ja mysle ze moge dojechac tam bez problemu, bo z Fallowfield to nie jest tak strasznie daleko, mysle ze w godzine bym tam dotarla, ale Neeta, Ty to chyba bedziesz jechala tam wieki.
Zuzia jak dlugo sie jedzie z tego parku do centrum?
Chcialabym zaproponowac jakies miejsce, ale nie mam pojecia gdzie takie miejce jest:zawstydzona/y:Zeby dzieciaczki mogly sie pobawic a my czegos napic.
Tak czy siak ja sie dostosuje. chocbym miala wyjechac dzien wczesniej, hihi.

Aaaa Anika, kiedy wracasz, bo rpozumie ze piszesz sie na spotkanie?

pozdrawiam mamy, dzidzie i brzuchy

no 26 kwietnia wracam do uk
jasne ze sie pisze tylko musze znac konkrety przed wylotem albo zostawie nr koma i napiszecie mi gdzie co i jak :-p

gdzie mieszkam hmmm wiec pomiedzy salford a swinton m6 - Irlam's o'th'Height taka malo znana miejscowosc

reklama
Ja niestety odpadam, dotarcie do parku Witenshawe zajeloby mi ok 2 godz (ostatnio do centrum na spotkanie z Ewiki jechalam 1,5 godz :szok: ) a to w tej chwili nie na moje sily. A jeszcze pare miesiecy temu mialam 5 krokow do parku Witenshawe, mieszkalam jakis czas w tamtych okolicach ale byl mus i sie przeprowadzilismy...;-)
Ale moge wam zaproponowac bardzo fajniutki park, gdzie jest kafejka- stoliczki na zewnatrz z widokiem na jeziorko, obok mala farma zwierzat- napewno dzieci sie uciesza i wogole park jest swietny. Podaje wam linka parku Heaton Park - Welcome to Heaton Park
Tylko pewnie dla was ten znowu bedzie za daleko bo z tego co sie orientuje prawie wszystkie mieszkacie w tej drugiej czesci Manchesteru

Do góry