reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Hej dziewczyny:) Co tam u Was? My bylysmy dzis na zakupach i sobei kupilismy duzo butow:-) no moze nawet za duzo:eek: tatusiowi pokazemy po jednym na dzien zeby nas nie przeswiecil...;-):-D
Co do wit A+D to ja nie dawalam Kaji takiej, bo tutaj nikt nie mowi zeby dawac i nawet ciezko by bylo znalezc cos takiego w aptece. Ja dawalam Kaji multiwitaminy w kropelkach dla niemowlat... a teraz dostaje wit z Omega 3... mam nadzieje ze jej to wystarcza. Oprocz tego zdrowo sie odzywiamy, no staramy sie jesc 5 warzyw i owocow na dzien itp.
Ja ogolnie przyjelam angielski system odzywiania, bo w Polsce nie bylam juz 1,5 roku. Czyli Kaja jadla praktycznie wszystko(bez soli) od 6 miesiaca. Nigdy nie miala zadnych uczulen ani problemow z brzuszkiem. Wiem ze w Polsce zalecaja zeby nie dawac dzieciom jogurtow, jajka do 11 miesciaca. a mleka krowiego do 4 lat!
Kaja jadla to od 6 miesiaca i nic jej nie bylo, jest okazem zdrowia! No ale trzeba chyba wyposrodkowac miedzy Polskim a ang... Sama wiesz co dla dziecka najlepsze, nie?
Witam Amira, milo ze wiecej ludzi sie pojawia:tak:
CO do sluzby zdrowia to ja uwazam ze gorszej to nie moze byc juz:eek: no coz...mam wrazenie ze ci tutejsi lekarze to jakies niedouczone TLUKI!!!
Naszczescie ani w ciazy ani z Kaja nigdy nie bylo wiekszych problemow, odpukac bo kiepsko to widze. Raz pamietam Kaja miala zapalenie drog oddechowych, kaszlala jak najeta, wiec poszlam z nia do lekarza a ta powiedziala ze to przesto ze ZABKUJE i sie slini i jej to splywa do gardla!!! Czaicie klimat?! hehe myslalam ze padne.

Rusalka i jak CI sie podoba Man? Trzeba sie kiedys spotkac znowu, nie dziewczyny?
ALe sie rozgadalam, ale to przez to ze ludzi dawno nie widzialam:-D Tomek ciagle w pracy, wiec tylko z Kajka sobie gadamy o glupotach:-) Mowie wam jest przesmieszna!!! czasem idzie sie posikac:tak:
Dobra spadam cos porobic fascynujacego ( jak mycie garow czy sprzatanie):-D hehe

A jak macie ochote to link do mojej stronki Eternity1 on deviantART
pare zdjec tam jest co zrobilam
pozdr MAGDA papapa

reklama
Witam Wszystkich

Magda widze ze urodzinki sie udaly i gosci tez bylo troszeczke ;-) . bardzo ladne zdjecia

witam Amire na naszym forum. mam nadzieje ze bedziesz do nas czesto zagladac i ci sie u nas spodoba

moja Zuzia zaczela na calego chodzic wiec nawet sie za daleko z domku ostatnio nie ruszamy same bo nic a nic w wozku nie chce jechac tylko na nozkach albo na raczkach a do tego kazdy smiec trzeba zebrac :-D wiec dziecko jeszcze nie chodzace bylo najfajniejsze :cool2: . ale tak jak Magda mowi jest coraz fajniejszy wiek i coraz wiecej wyobraznia Zuzi dziala i ma tyyyyyyyle pomyslow ze zacytuje Ciebie Magda "mozna sie posikac :laugh2: " ze smiechu. dobrze ze mamy ogrod za domkiem a tam zjezdzalnia wiec dzien prawie caly na dworze spedzamy :tak:
ale spotkanko mozna zorganizowac.pogoda ladna coraz wiecej nas na tym forum wiec czemu nie???? :confused:

a co do wit D to ja nie dawalam ale daje (jak sobie przypomne :baffled: ) CebionMulti, sa to kropelki z witaminkami i one juz maja dawke wit.D.

Witam:-)

Dziekuje bardzo za wszystkie informacje dotyczace witaminki D:tak:

Eternity_666
, co to za buciki kupilyscie?Pochwal sie nowymi nabytkami, bo jak wiadomo butow nigdy nie mozna miec za duzo, hihi. :-)
Oczywiscie musze pochwalic twoje zdjecia, bo jest co chwalic:tak:Czekam na wiecej:-)

Jesi chodzi o spotkanie to jestem jak najbardziej za! Fajnie by bylo jakbysmy date ustalily troche wczesnie to bym sie w pracy ustawila.

R.usalka, obys nam sie tylko na forum nie zagubila:no: A tak swoja droga to chyba Ty przywiozlas nam taka super pogode:-)

Zuzia24
, widze ze corcia postanowila Ci wprowadzic diete cod! Bo za takim malym szkrabem, ktory wlasnie odkrywa uroki poruszania sie na dwoch nozkach to napewno trzeba sie nabiegac, hihi.

Az milo sie czyta, jak dziewczyny opisujecie postepy waszych maluszkow.

Amira Witamy:-) Drugi trymestr to naprawde najlepszy ze wszystkich. Niczym sie nie przejmuj, tylko wypoczywaj i ciesz sie tym czasem. W trzecim zaczynamy nazekac, hihi.

Neeta,
co tam u Ciebie?

Pozdrawiam wszystki goraco:-)

Hehe butki kupilysmy rozne:) 3pary tenisowek,sandalki i butki wyjsciowe:tak: a ja sobie kupila sandaly wiazane na kostke:-D takie... jak to sie nazywa...? jezuski chyba sie mowi:eek: a nie wazne.
No ale nakupowalysmy tych butow bo pojachalam do Next Clerance i tam bardzo tanio mozna butki kupic (tenisowki 1 funta- 3 funtow) niezle nie?:-)
Tatus nawet nie byl zly na nas...:-p hehe :-D

Fajna pogoda nie? My siedzimy ciagle w ogrodzie bo Kaja nie lubi w domu siedziec... ciagle trzeba z nia cos robic ciekawego:tak:

dobra spadam
potem wkleje zdjecia jakies Kaji
buziaki

A wogole Rusalka podaj mi swoj kod pocztowy jesli mozesz to sobie sobie sprawdze jak daleko odemnie mieszkasz...

To zdjecia ze swiat z naszego ogrodu, a to nasi sasiedzi:)
DSC_0192-2.jpg

DSC_0188-1.jpg

DSC_0176.jpg

DSC_0177.jpg

Hej
Eternity_666, gdzie ten sklep i co to za sklep???????????????????
Ja tez chce jakies buciki:tak:

Zdjecia super. Kajeczka rosnioe jak na drozdzach. I jakladnie widelcem makaron wcina, zuch dziewczynka:-)

pozdrawiam

Magda super zdjecia i jak dla mnie to Kaja jest bardzo podobna do tatusia ;-) :tak:
no i wlasnie w ktorym Next'cie Clerance bylas??? ja ostatnio bylam w Trafford ale jakos ladnych bucikow nie bylo :-( ani w ogole nic ciekawego z ciuchow nie znalazlam :baffled:

reklama
Do góry