reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Dziękuję jeszcze raz za gratulacje. Ja cesarkę miałąm 22go lutego o 14.38,a już następnego dnia rano sama robiłam wszystko koło małego, a po południu (koło 14 mogliśmy iść już do domku), więc bardzo szybko, ale ja się czułam super.

lysa_d... tu nie ma co podziwiać- Filipa udało nam się mieć naturalnie prawdziwym cudem, więc z drugim postanowiliśmy nie zwlekać, bo później mogłoby się okazać, że wcale byśmy nie mieli drugiego- od taka desperacja.

a propo's wagi Filip ma 6,5 m-ca i waży 8200.

dobranoc

reklama
heej:) dawno tu nie zagladalam:) bo panowala niestety gluucha cisza:) super jakby tak Man . zaczal byc bardziej aktywny;)
Ja tez mialam tu cc i podobnie jak Ty Pandorka (raz jeszcze GRATULUJE kolejnego dzidizusia:)- w srode mialam w piatek bylam juz w domu..i sama wszystko kolo siebie i malego robilam:)..
Elzu - ja chodzilam w ciazy na basen na ten k.Hulme wlasnie:)..i niczego dzieki Bogu nie zlapalam:)-polecam...skoro mieszkamy w na tej samej dzielnicy - moze sie spotkamy:) - o szczepieniach dziewczeta juz napisaly..wiec dodam, ze warto skorzystyac z darmowych w UK;)
propos Baguley - mam kumpele rodzi za 3 tyg...wiec jak cos- ja czasem tam bywam wiec ...wspolny spacerek wskazany:)

moj mamy 2 m-ce 7 kg:D
Klaudia 4 l. 18 kg

reklama
Czesc Dziewczyny,
Sorry za dlugie nieodzywanie sie a wlasciwie nie pisanie, ale wrocilam do pracy i jestem bardzo zajeta ostatnio. Troche postow przybylo podczs mojej nieobecnosci, wiec mialam co czytac! :) U nas ok.
Lysa pytasz jak po kontroli 8 miesiecznej? Dobrze bardzo, chociaz to juz jakis czas temu bylo :) Olivek wazy juz 10 kg. Ma dwa zeby, ktore niedawno mu sie wykluly, stoi i chodzi trzymajac sie mebli lub w okol zabawek. Umie pomachac raczka i czesto bije sobie bravo :) W sumie jest bezproblemowy, poza stalym problemem spania w nocy. Licze na to, ze jak zabki wszystkie wyjda, zacznie w koncu przesypiac cala noc. Takze u nas wszystko gra i oby bylo tak jak najdluzej. Staram sie opanowac organizacyjnie nowa sytuacje i na razie slabo mi to wychodzi, zdarza mi sie zasypiac do pracy ;)
Za to jestem bardzo zadowolona z opiekunki Olivka. Fajna, mila odpowiedzialna dziewczyna, a do tego Olivek bardzo ja lubi. :)
Jesli chodzi o polskiego ginekologa, to ja w czasie ciazy bylam dwa razy w Private Medical Centre. Raz dla sprawdzenia, a drugi raz po zwolnienie :) I szczerze mowiac obie wizyty nie byly warte zaplaconych pieniedzy. Podczas pierwszej Pani doktor mnie nie zbadala, tylko po angielku pomacala brzuch, a w trakcie drugiej Pan doktor po pierwsze sprawial wrazenie zmeczonego, a po drugie mialam wrazenie, ze chce jak najszybciej skonczyc moja wizyte. Takze nie poszlabym tam kolejny raz, no chyba, ze znowu po zwolnienie :)
Pandorko- gratulacje-nie mialam jeszcze okazji!
Postaram sie tu do Was zagladac od czasu do czasu, jak tylko znjade chwilke :))))
Pozdrawiam wszystkich!!!!!

Do góry