reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Witam sie!
W koncu:baffled:normalnie myslalam ze zwariuje:eek:
Od rana nie mialam internetu:wściekła/y:w koncu wlaczyli dostalam sms ze zwiekszyli mi predkosc wystarczy tylko wylaczyc i wlaczyc modem.Tak tez zrobilam i co?Wielkie G!No ale neta juz mam spowrotem...rozpedzam sie do dziewczynek moich pisac a tu ciach nie otwiera strony:angry:No ale juz jestem
Olivca ja bym i tak dzis nie wybrala sie do Ciebie bo moj W zakosil mi klucze i jestem zamknieta:eek:
Gastone ja juz kiedys pytalam ale mi nieodpowiedzialas:zawstydzona/y:Jakie masz problemy z dzieciakami z osiedla?Pytam bo ja tez w zeszlym roku mialam nie mile starcia z osiedlowymi "zloczyncami".
dalszy ciag bleeeeeeeeeeeeeee pogody:crazy:Kaj to lato?lub wiosna?

ej ale tak serio to ja mam juz dosc tej pogody tutejszej:confused2:
myslalam ze z czasem sie przyzwyczaje...ale jednak moj polski organizm odmawia:tak:Nie pasi mi ta pogoda tutaj jak niewiem co.Tak sobie dzis siedzialam i przypomnialam sobie jak pieknie pachnie wiosna,lato,jesien i nawet mrozna zima w Polsce...i tak mi sie smutno zrobilo:zawstydzona/y:
Ciekawe czy w tym roku moje dziecie ubierze krotkie gacie i koszulki ,czy bedzie zasowac cale lato w bluzie i dlugich gatkach

Ostatnia edycja:
Witam sie!
W koncu:baffled:normalnie myslalam ze zwariuje:eek:
Od rana nie mialam internetu:wściekła/y:w koncu wlaczyli dostalam sms ze zwiekszyli mi predkosc wystarczy tylko wylaczyc i wlaczyc modem.Tak tez zrobilam i co?Wielkie G!No ale neta juz mam spowrotem...rozpedzam sie do dziewczynek moich pisac a tu ciach nie otwiera strony:angry:No ale juz jestem
Olivca ja bym i tak dzis nie wybrala sie do Ciebie bo moj W zakosil mi klucze i jestem zamknieta:eek:
Gastone ja juz kiedys pytalam ale mi nieodpowiedzialas:zawstydzona/y:Jakie masz problemy z dzieciakami z osiedla?Pytam bo ja tez w zeszlym roku mialam nie mile starcia z osiedlowymi "zloczyncami".
dalszy ciag bleeeeeeeeeeeeeee pogody:crazy:Kaj to lato?lub wiosna?

Ogolnym problemem byo to ze obok naszego muru od domu jest kawalek trawy i tam grai w pilke.Nie mam nic przeciwko zabawom i grom, tylko ze pika ciagle ladowala u mnie w ogrodzie.Na poczatku dawalam im te pilke ae po kilku dniach zrobilo sie to meczace bo trzeba bylo otwierac drzwi po kikanscie razy.Kiedy nie otworzykam raz czy drugi to zaceli mi wlazic do ogrodu bez pytaia.Wiec zalozylam klodke, to ja zerwali i dalej wlazili jak chcieli.Nic do nich nie docieralo.Wewalismy policje wiec sie zaczelo.Zaczely ptzychodzic mamuski z pretensjami ale moj maz na szczescie pyskaty i wytlumaczyl o co chodzi, ze np moje dziecko dostalo raz w glowe te zasrana pika, abo siedzieli u mnie goscie w ogrodzie a u nale gowniarz sobie wchodzi jak do siebie i pilke bierze i ani be ani me.Potem robilis obie jaja i rzucali jajkami i pomidorami w okna.I nam tez sie oberwalo.My i sasiedzi dwa domy dalej wezwalismy policje.I oczywiscie znow akcja mamuski, przyszla taka jedna z geba ze to nie jej dzieci ale moj maz akurat z gory widzial kto.Sprawa przycichla ale boimy sie ze znow wroci, a z mamuskami wariatkami (jedna ma depresje i jest na lekach )nie mamy ochoty walczyc bo maja cos kobity z glowa.

ej ale tak serio to ja mam juz dosc tej pogody tutejszej:confused2:
myslalam ze z czasem sie przyzwyczaje...ale jednak moj polski organizm odmawia:tak:Nie pasi mi ta pogoda tutaj jak niewiem co.Tak sobie dzis siedzialam i przypomnialam sobie jak pieknie pachnie wiosna,lato,jesien i nawet mrozna zima w Polsce...i tak mi sie smutno zrobilo:zawstydzona/y:
Ciekawe czy w tym roku moje dziecie ubierze krotkie gacie i koszulki ,czy bedzie zasowac cale lato w bluzie i dlugich gatkach

No mi tez teskno zwlaszcza ze moj tata w Polsce ma niewielki sad i zawsze lubialam tam chodzic wiosna a latem w szczegulnosci

reklama
Gastone to widze ze mamy podobny problem:wściekła/y:
Moj dom jest ostatni,na rogu i tu jest taki skrot do sklepu,no i fajny zakamarek zeby sobie fajeczki jarac i dziewczyny macac;-)A i w pilke tez mozna pograc.No i oni od poczatku zaczeli wchodzic sobie sami przez plot do ogrodu.Raz zrwocilam jednemu uwage a ten do mnie z geba wyskoczyl:szok:To ja do niego tez:tak:No i tak sie zaczelo.Potem zrobili sobie bramke z naszej sciany pod oknem i kopali pilka.Rzucali kamieniami,raz nawet petrada rzucili,jajkami tez sie dostalo nie raz po oknach.A kiedys z mezem szlismy na spacer to taki gnojek 5 letni kopnal w wozek i do mojego W "cos Ci sie nie podoba"(po angielsku zanczy sie)Normalnie szczena mi opadla:baffled:Ale nie dzwonilismy na garde,jakos tak niewiem czemu.No ale jak sie powtorzy w tym roku to samo to juz na bank zadzwonie,niechce zeby sie mojem dziecku jakas krzywda stala przez jakies niewychowane dzieciaki:angry:Ja rozumie ze musza sie wyszalec i ze mlodosc ma swoje prawa ale czy to musi byc kosztem innych?W koncu placimy nie byle jakie pieniadze za wynajem no nie?

Do góry