reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Czesc dziewczynki ale wczoraj byl piekny dzionek zesmy caly dzien grilowali

No a zato moj synek wczoraj sie obudzil z napuchnietym okiem ledwo widzial na nie biedny:-(kurcze kiedys mu ropialo teraz napuchlo i to samo oczko ale naszczescie dzisiaj jest juz dobrze czy to moze byc jakies uczulenie ? Niewiecie czy takie zmiany moga miec wplyw na wzrok ?
Nastepnym razem to sie wybiore z nim do lekaza
Tomoze byc alergia na cos.Alex a kotka nie glaskal maly czasem.Ja nie wiedzialam zemam alergie na koty , a moj maz mial kota w domu.Ciagle kaslalam i kiedys musialm dotknac oka i spuchlo mi oko i zaropialo :tak:
olivka no baaaaa....pewnie ze bede:) jak wszystkie to wszystkie:):):):)zreszta stesknilam sie za wami wszystkimi i milo tak razem kawke wypic i ponarzekac na brzuszki hahhahahah:)
porobie w chalupie jutro ,przygotuje obiad i przyjade:)no chyba ze Martus zle sie bedzie czula:( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:)pewno przegiela z robota tak jak ja :)

aaaaaaaaaa zapomnialabym wam napisac w lidlu sa termometry do mierzenia temp.w uchu i na czole ...ma 6 funkcji:):)::) fajny:) ja kupilam przyda sie nie tylko dla malenstwa ale i dla reszty rodzinki tez:) i cena przystepna bo 14,99:):):):) podgrzewacze byly do butelek tez i jakies tam jeszcze rzeczy dla maluszkow:) ja kupilam tylko termometr:)

Ja kiedys kupoilam te termometry i mi sie nie sprawdzily , wszystkie trzy padly na amen.Warto majac dzidziusia w domu zaiwestowac w elektroniczny termometr Brauna, on naprawde jest niezniszczalny i nie przklamuje jak niektore.

Alex biedaczko szkoda mi ciebie, tyle razy pytalas kiedy dziewuszki wpadna do ciebie a tu zadnego odzewu.Ja nie moge niestety bo za daleko mieszkam, ale wy dziewczynki nie bzdzie takie , Alex napewno przykro ...bidulka :happy2:

Czesc dziewczynki:-)
Jutro spotkanko....hmmm mnie raczej nie bedzie.Dzien Matki wiec pojde do mamunki,bo juz jest u siostry.Dawno tego dnia nie spedzalysmy razem wiec bedzie przyjemnie:tak:
Bawcie sie dobrze jutro.

Mała śpi, więc podam Wam ten przepis, może któraś się skusi:

sernik jogurtowy

2 jogurty śródziemnomorskie( ja kupuję w Lidlu w takich dużych plastikowych opakowaniach, napis-greek style czy jakoś tak..)
5 jaj
pół szklanki oleju
1 i pół szkl. cukru
2 budynie śmietankowe
biszkopty na spód(albo gotowy biszkopt, też jest w Lidlu-okrągły, ale można go pociąć i "dosztukować";) )
rodzynki(robiłam bez nich)
cukier waniliowy(ja dawałam olejek waniliowy)
pół łyżeczki proszku do pieczenia<do masy serowej>

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Pozostałe składniki zmiksować, połączyć delikatnie z ubitym białkiem, dodać rodzynki i przełożyć do formy wyłożonej biszkoptem.Piec godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu koniecznie poczekać, aż wystygnie:)

dzięi Anie już mi ślinka leci więc chyba nie docekam się na piątek, lecę do lidla żeby mieć już składniki:)

reklama
A ja bym sie skusila na serniczek od Gastone:-)mam juz to mleczko w puszce,ale to na sobote dopiero.Wlasnie Gastone moglabys i podac jeszcze raz ten przepis?Bo nie umie go znalezc:zawstydzona/y:

Do góry