reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

elzunia_80 ja do szpitala dla dziecka spakowałam 3 sztuki body z krótkim rękawkiem i 3 pajacyki, miałam 1 czapusie , małą paczuszke pampersów,zasypkę i chusteczki nawilżające.
Dla siebie duże poporodowe wkładki, 2 pidżamki, bieliznę, ręczniki, pomadkę ochronną, kosmetyki do kąpieli i wodę do picia.
Zawsze jakbyś czegoś potrzebowała , to ktoś może Ci dowiezie to co będzie potrzebne :)
Wszystkiego dobrego życzę :)

reklama
Dziękuję Ci za pomoc. Bo te całe ich listy które dają w przychodni to chyba zbyt wiele. Po co mi w szpitalu dla dziecka 8 szt body i 8 szt body, 3 szt ręczników....

Czesc!!! Przyjmiecie kogos nowego?? Bardzo prosze o pomoc, jak sie odnalezc we wczesnej ciazy. Mieszkam w Limerick. Dzisiaj zrobilam test i wyszedl pozytywny, z tego, co juz wyczytalam, to piaty tydzien ciazy, a 3 tydzien od zapodnienia (ostatnia miesiaczka 20 grudnia, zaplodnienie 5 styczen), nie wiem, czy dobrze licze.... Nie wiem, kiedy powinnam isc do lekarza i gdzie, dodam, ze nie mam swojego GP, poniewaz nie mialam wczesniej problemow zdrowotnych, a jak cos to chodzilam w Polsce, prosze doradzcie mi, bo nie wiem, co robic i jestem jeszcze w szoku, dzieki wielkie
biggrin.gif

Ciąża tutaj jest uznawana od 12 tygodnia, dopiero wtedy idzie sie do lekarza na wszystkie badania, na początek musisz wybrać sobie Gp. Z tego co pamiętam wypełnia się jakieś papierki i On wtedy decyduje czy zostanie Twoim Gp. (na 100% pewna nie jestem) Jak już będziesz mieć wybranego lekarza to idziesz na wizytę i on pisze list po jakimś czasie przyjdzie ci odpowiedź kiedy i gdzie masz wizytę. No ale znając życie będzie to w MH w Limerick. Tak będziesz mieć badania krwi, dużo pytań i pierwsze usg :) Chyba że wybierzesz się wcześniej prywatnie do Polskiego Lekarza. Moja znajoma ma Polskiego Gp właśnie w Limerick. Jakoś ja wybrałam Irola bo Polscy lekarze tutaj to ma wrażenie ze tylko na kasę naciągają :baffled:
Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to możesz do mnie na priv napisać ;)

Cześć dziewczyny,

Jakiś czas temu przeniosłam się z Dublina, więc może to dobre miejsce na rozpoczęcie przygody z Limerick :) Mam już jednego szkraba i drugi w drodze, więc zapowiada się ciekawie.
Od zawsze korzystam tak jak BetoARO z irl GP i jest ok, więc jeśli nie ma poważniejszych problemów to nie ma co przepłacać :)
Pozdrawiam!

Mikolino i Hiacynta witamy na wymarlym watku I gratuluje :-D ja tez mam irl gp i pozal sie boze ,masakra jakas,niestety polscy lekarze to jeszcze gorsi tutaj tak jak pisze betiaro chca naciagnac na kase i tyle:szok:
ale ja z innym pytaniem ,czy ktoras z was orientuje sie gdzie sa w okolicach st john hospital jakies pozadne przedszkola? musze w koncu moje dziecie zapisac :tak:moze tez byc cos kolo super value :tak:

Witajcie dziewczyny

Co do prowadzenia ciąży przez irlandzkiego GP to mam mieszane uczucia.
Mój "były" GP olewał wszystko- to ,że miałam zakażenia oraz bardzo silne bóle podbrzusza - dopóki chodziłam do pracy było ok.
Miałam dość niewiedzy i zbywania moich pytań i próśb o zwolnienie na jakiś czas - udałam się do polskiej ginekolog i byłam mile zaskoczona.
Zrobiła mi pełne badania, wytłumaczyła wszystko i odpowiedziała na każde moje i męża pytanie.
Byłam bardzo zadowolona z jej usług, chociaż troszkę to kosztowało- ale uważam , że na zdrowiu się nie powinno oszczędzać .
Po porodzie na szczepienia z małą chodziłam jeszcze do tamtego GP, ale już go zmieniłam, na innego bardzo fajnego i konkretnego Irlandczyka, poleconego przez znajomych. Jak na razie jestem bardzo zadowolona i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam :)

reklama
Do góry