reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

a gdzie wy wątróbkę kupujecie bo ja jeszcze nie widziałam:eek:?
babki jak będę wyjeżdżać to dam wam znać
ja muszę kupić buciki dla małego

mój fumfel jeszcze biega ale zaraz pójdzie drzemać:confused2:

reklama
ooo krycha tego nie znalam :) w piatek watrubka po twojemu ")
sylwia a do tego buraczki proponuje :))))
aha krycha z tą kawka na placu zabaw to super pomysł :)))) ja będę tam kolo 13!papa

Ostatnia edycja:
Natinke dziekii moja mama robii podobnie no ale nie pamietalam jak dokladnie :) A wiec dzis napewno watrobka :)
A salatka surowka mizeria czy cos w tym stylu pasuje / A jak tak to co proponujecie ?
Krycha dziekii i Tobie za przepis :) O takim nie slyszaalam ale rownie ciekawy jak i smacznie brzmii :)

Babki ja sie tak pytam bo jeszcze nie robilam jej A chlopa mam kucharzyka :)) Wiec chce dobrze wypasc :p

Ja proponuję sałatkę z kiszonej kapysty(kiszoną kapustę płuczesz, żeby nie była za kwaśna, potem trochę bardziesz rozdrabniasz, żeby było wygodniej jeść, dodajesz pokrojoną w kosteczkę drobną cebulkę i dodajesz, do smaku, trochę cukru, soli, pieprzu i 2 łyżki olej, mieszasz i gotowe), też rewelka!

a gdzie wy wątróbkę kupujecie bo ja jeszcze nie widziałam:eek:?
babki jak będę wyjeżdżać to dam wam znać

My kupujemy drobiową w Galicji, mrożoną, a jak mamy wieprzową czy z lamba (w Tesco lub w Dunnes'ie) to kroimy na mniejsze kawałeczki ;-)!

ooo krycha tego nie znalam :) w piatek watrubka po twojemu ")
sylwia a do tego buraczki proponuje :))))
aha krycha z tą kawka na placu zabaw to super pomysł :)))) ja będę tam kolo 13!papa

Hahahahahahaha, mam nadzieję, że będzie Wam smakować! No tak mi się właśnie wydaje, że byłoby dobrze...

a ja drobiową i wieprzową kupowałam zawsze u rzeźnika w parkwayu.ale raz jak kupiłam wieprzową to trafiła mi się strasznie krwista i jakoś się zniechęciłam.zdecydowanie wolę drobiowe

Ale dziewczyny smaka robicie:-) U mnie zawsze do wątróbki była marchewka z jabłkiem:tak: Aż mi ślinka leci:-) Ale dzisiaj jeśli R skoczy do sklepu to placki ziemniaczane mam w planach:tak:

reklama
Krycha wlasnie wczoraj mialam taka surowke :)) Tylko ze ja dodaje jeszcze marchewke tarta na tarce o grubych oczkach :)

A racja, można dodać, ale ja staram się kupować już z marchewką kiszoną kapustkę, żeby było mniej roboty! A i zapomniałam jeszcze, że tą wątrubeczkę można zalać wodą to się od razu sosik zrobi, no chyba, że ktoś lubi taką suchrzą...

Do góry