reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

reklama
witam wszystkie mamusie :) dlugo mnie tu nie bylo. od 22 lipca jestem juz z dziecmi w leicester i powiem, ze duzo do zalatwiania... miedzy innymi szkola. dostalismy list z council, ze moj syn (12 lat) sie dostal do szkoly, natomiast corka (14 lat) nic nie dostala. poszlam wiec do council, zeby sie cos dowiedziec, a pani po wykonaniu tel. powiedziala ze nie ma dla niej miejsca. nic z tego nie rozumie. aplikacje byly wysylane razem i do tych samych szkol i w zadnej nie ma miejsca?! powiedzcie mi co teraz mam robic, czy jest mozliwe by corka nie rozpoczela szkoly od wrzesnia? nie wiem co robic.... pozdrawiam

no jeszcze poczekam do poniedzialku, jak nic nie przyjdzie to bede dzialac... dramat, na 2 tygodnie przed rozpoczeciem roku szkolnego nie wie sie co i jak...tu gdzie edukacja jest bardzo pilnowana...KONGO

Witam wszystkie mamy z Leicester i się szybciutko prezentuję, jesteśmy rodzinką z córeczką 6 lat i synkiem 3 lata. Za jakiś czas (2 miesiące) przeprowadzamy się do Leicester i tu zwracam sie z prosbą o informacje nt zapisywania dzieci do szkół? jak zapisać dziecko w środku semestru? ktokolwiek widział? ktokolwiek wie? już napisałam maila z prośbą o informacje do Coucila.

No ale wiem że najlepsze źródło informacji to inne mamy :-) dziewczyny gdzie mieszkać w Lester? kiedyś już tu byliśmy kilka lat ale byliśmy bezdzietni więc i kryteria wyboru lokalizacji były inne, wiem że miejsca w szkołach przyznają głównie na podstawie adresu zamieszkania dlatego się zastanawiam gdzie szukać domu?? nie chce mieszkac na Narboro ani Beaumont.. no ale gdzie mieszkać z dwójka maluszków? zapewne wiecie o co mi chodzi - miła spokojna dzielnica, bez patologii, może jakiś park w pobliżu? dobra szkoła zaraz obok :tak: żeby było poprostu jak w domu, zapewne piszę to co każda spanikowana mama która przeprowadza się z maluszkami - chce trafic tak żeby dzieciom było bezpiecznie i dobrze

Jeśli napiszecie cokolwiek o dzielnicach w których mieszkacie albo szkołach z których korzystają wasze pociechy będę niesamowicie wdzięczna.

Pozdrawiam serdecznie

to znowu ja :-) cofnęłam sie jakieś 300 wpisów i się was tyyyyle naczytałam
jakby ktoś jeszcze chciał słówko napisać, szczególnie jeśli chodzi o sytuację z rozpoczęciem nauki w środku semestru byłabym wdzięczna

i jeszcze jedno pytanko - jeśli mój syn ma 3 lata to idzie do infant? nursery? czy też jest problem z takimi miejscami? chciałabym żeby chodził na te 15h w tygodniu, choćby po to żeby zaczął się z językiem osłuchiwać

nie ogarniam już tego chyba najzwyczajniej z przejęcia całą sytuacją, mam nadzieje że za parę miesięcy będę się tylko z tego śmiała

reklama
jedną z lokalizacji jakie rozważam to south wigston, czyli niedaleko ciebie Verita :) ale to tylko dlatego że tam miałam znajomych z dziećmi więc tak trochę po omacku 'jeśli oni tam mieszkali z dziećmi i było dobrze to my też'

a szkoły/żłobki są fajne w okolicy?

Do góry