reklama
annak_2006
Zaciekawiona BB
Dziewczyny-co muszę oprócz mundurka kupic do szkoły do 3 klasy primary???
witam wszystkie mamusie dlugo mnie tu nie bylo. od 22 lipca jestem juz z dziecmi w leicester i powiem, ze duzo do zalatwiania... miedzy innymi szkola. dostalismy list z council, ze moj syn (12 lat) sie dostal do szkoly, natomiast corka (14 lat) nic nie dostala. poszlam wiec do council, zeby sie cos dowiedziec, a pani po wykonaniu tel. powiedziala ze nie ma dla niej miejsca. nic z tego nie rozumie. aplikacje byly wysylane razem i do tych samych szkol i w zadnej nie ma miejsca?! powiedzcie mi co teraz mam robic, czy jest mozliwe by corka nie rozpoczela szkoly od wrzesnia? nie wiem co robic.... pozdrawiam
Witam wszystkie mamy z Leicester i się szybciutko prezentuję, jesteśmy rodzinką z córeczką 6 lat i synkiem 3 lata. Za jakiś czas (2 miesiące) przeprowadzamy się do Leicester i tu zwracam sie z prosbą o informacje nt zapisywania dzieci do szkół? jak zapisać dziecko w środku semestru? ktokolwiek widział? ktokolwiek wie? już napisałam maila z prośbą o informacje do Coucila.
No ale wiem że najlepsze źródło informacji to inne mamy :-) dziewczyny gdzie mieszkać w Lester? kiedyś już tu byliśmy kilka lat ale byliśmy bezdzietni więc i kryteria wyboru lokalizacji były inne, wiem że miejsca w szkołach przyznają głównie na podstawie adresu zamieszkania dlatego się zastanawiam gdzie szukać domu?? nie chce mieszkac na Narboro ani Beaumont.. no ale gdzie mieszkać z dwójka maluszków? zapewne wiecie o co mi chodzi - miła spokojna dzielnica, bez patologii, może jakiś park w pobliżu? dobra szkoła zaraz obok żeby było poprostu jak w domu, zapewne piszę to co każda spanikowana mama która przeprowadza się z maluszkami - chce trafic tak żeby dzieciom było bezpiecznie i dobrze
Jeśli napiszecie cokolwiek o dzielnicach w których mieszkacie albo szkołach z których korzystają wasze pociechy będę niesamowicie wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie
No ale wiem że najlepsze źródło informacji to inne mamy :-) dziewczyny gdzie mieszkać w Lester? kiedyś już tu byliśmy kilka lat ale byliśmy bezdzietni więc i kryteria wyboru lokalizacji były inne, wiem że miejsca w szkołach przyznają głównie na podstawie adresu zamieszkania dlatego się zastanawiam gdzie szukać domu?? nie chce mieszkac na Narboro ani Beaumont.. no ale gdzie mieszkać z dwójka maluszków? zapewne wiecie o co mi chodzi - miła spokojna dzielnica, bez patologii, może jakiś park w pobliżu? dobra szkoła zaraz obok żeby było poprostu jak w domu, zapewne piszę to co każda spanikowana mama która przeprowadza się z maluszkami - chce trafic tak żeby dzieciom było bezpiecznie i dobrze
Jeśli napiszecie cokolwiek o dzielnicach w których mieszkacie albo szkołach z których korzystają wasze pociechy będę niesamowicie wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie
to znowu ja :-) cofnęłam sie jakieś 300 wpisów i się was tyyyyle naczytałam
jakby ktoś jeszcze chciał słówko napisać, szczególnie jeśli chodzi o sytuację z rozpoczęciem nauki w środku semestru byłabym wdzięczna
i jeszcze jedno pytanko - jeśli mój syn ma 3 lata to idzie do infant? nursery? czy też jest problem z takimi miejscami? chciałabym żeby chodził na te 15h w tygodniu, choćby po to żeby zaczął się z językiem osłuchiwać
nie ogarniam już tego chyba najzwyczajniej z przejęcia całą sytuacją, mam nadzieje że za parę miesięcy będę się tylko z tego śmiała
jakby ktoś jeszcze chciał słówko napisać, szczególnie jeśli chodzi o sytuację z rozpoczęciem nauki w środku semestru byłabym wdzięczna
i jeszcze jedno pytanko - jeśli mój syn ma 3 lata to idzie do infant? nursery? czy też jest problem z takimi miejscami? chciałabym żeby chodził na te 15h w tygodniu, choćby po to żeby zaczął się z językiem osłuchiwać
nie ogarniam już tego chyba najzwyczajniej z przejęcia całą sytuacją, mam nadzieje że za parę miesięcy będę się tylko z tego śmiała
reklama
jedną z lokalizacji jakie rozważam to south wigston, czyli niedaleko ciebie Verita ale to tylko dlatego że tam miałam znajomych z dziećmi więc tak trochę po omacku 'jeśli oni tam mieszkali z dziećmi i było dobrze to my też'
a szkoły/żłobki są fajne w okolicy?
a szkoły/żłobki są fajne w okolicy?