reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

reklama
Kasiu bede pod koniec lipca. Dokladnie to co piszesz to dla mnie czarna magia:).Ja niestety z racji ,ze nie mam prawa jazdy bede zdana tylko na komunikacje miejska:(.

A to widzisz to moja ma na 8:50 :) w tej samej szkole i kolezanki syn 8 lat również na 8:50 :)
Bilety podrożały :( jezdzisz arriva? Bo ja chyba w styczniu ostatni kupowałam i placilam 49£

Aha a co do darmowych biletow. Jezeli council Tobie wybierze szkole gdzies dalej to bilet darmowy masz. Ja wybralam dla Bartka szkole sama tak daleko no i niestety council tego nie finansuje

Tak, arriva bo jak pisalam kupuje ten flexi i czasem jest tak ze wracamy firstem 38 i spod mcdonalda idziemy pieszo, toz to tylko 15 minut spacerkiem

O kurcze koleżanka mieszka w Wolverhampton, szkołę wybrała sama a ma darmowe bilety. Chyba w takim razie to od miasta zależne jest ew tak jak pisałam osobom ktore maja child tax credit lub working tax credit się należą? Trzeba by było popytać w councilu.
Ja jeździłam sama arriva bo spod domu jeździ więc tylko na ta firmę kupowałam. Ani to się trochę mało opłaca bo dzieci 50% plus Ania wyjdzie sporo :(

Spawe musz obgadac jeszce z mezem.Ale macie racje za bilety wyjdzie sporo,i chyba mala pojdzie do Kestrel's a starsza do st.paula i bedzie sama dojezdzac:(.

reklama
Jeszcze pytanie o wolne miejsca. :( w obu szkołach niestety dość ciężko się dostać :( Przyjedziecie to na spokojnie zorientujecie się. Polecam pójść do szkoly porozmawiać bo przez council wszystko jakoś dziwnie dlugo trwa. Mi council napisal, ze St Paul's nie ma wolnych miejsc a sama szkoła przysłała list z info o miejscach dla moich dzieci. Pod koniec lipca niestety w szkolach nikogo nie ma, przynajmniej jak ja składała no szkoly również w lipcu. Napiszcie maila do szkół, zapytajcie bądź jak mąż jest na miejscu niech podjedzie i podpyta

Do góry