reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Kolo Kubusia ma rogu jest mój fryzjer i wiem za na dole są solaria. W cenrtum na grandby str przy tunelu prawie jest pl solarium. Wingston sa dwa jedno przy głównej ulicy chyba też pl drugie przy malym rondzie. Ja akurat nie korzystam ale mój lubi to o tych mówił

Verita Kochana a może jeszcze wiesz jakie ceny są :-)

reklama
Dziewczynki pomóżcie proszę. Dzisiaj rozmawiałam z babeczką co mi nieźle w głowie namieszała, mianowicie. Moja córka 3 latka skończy w październiku br i tu moje pytanie kiedy powinna pójść do szkoły na te 3 godziny dziennie i czy to jest obowiązkowe ? Dzisiaj w parku babeczka mówiła mi, że już za późno żeby ją zapisać, że córka powinna już być zapisana dawno i od 28 sierpnia powinna pójść do szkoły, że jak ja mogłam tego nie dopilnować teraz będę rzekomo płacić potężne kary do Councilu . A z tego co się co prawda od osób trzecich dowiadywalam to owszem Córka powinna pójść do szkoły ale za rok a nie teraz. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Zapisac dalej mozesz, ja swoja corke w sierpniu zapisalam i od wrzesnia poszla :) miala 3l 9 mies. Szkola obowiazkowa jest od 5rz takze nikt Cie nie ukara ale fakt ja gdziekolwiek cos zalatwialam padalo pytanie gdzie corka chodzi do szkoly jakby to byla norma, ze chodzi i juz :) Z agencjami ja tylko moge polecic northwood bo z tej agencji mam wynajety dom. Kolezanka szukala przez polska agencje pu-chatka czy jakos tak i nie narzekała. Ewa z solarium nie pomoge bo sama zastanawiam sie gdzie isc :)

Hej, mym mamy dom wynajety przes first 4 lettings jak na razie jest ok, wizyty co 6 miesiecy ale to chyba wymysl wlasciciela.

O Karolina to masz lepiej ja mam co 3 miesiące :/

naprawde? Myslalam, ze tylko my tak mamy. dla mnie to bez sensu takie nachodzenie bo skoro przyjda raz czy dwa i widac, ze ktos dba o dom i ma czysto to po co to wszystko no chyba, ze spodobalas sie Panu z Agencji i przychodzi sie na Ciebie napatrzyc hehe

Hahah do mnie przychodzi Pani więc ew mąż jej wpadl w oko :D ale tez mnie to wkurza bo wyznaczaja godzine od 9 do 17 wiec cały dzień uziemiona jestem czekajac aż ktos laskawie przyjdzie, popali glupa, ze oglada i pójdzie :)

U nas tak samo. Pierwszym razem przyszedl pan i stwierdzil, ze mamy bardzo czysto i ladnie urzadzone, nastepnym razem przyszli jak rodzilam malego wiec maz zgodzil sie zeby przyszli jak nas nie bylo. Podejrzewam, ze wszedzie zajrzeli :D Jeszcze troche i nikt po moim domu obcy nie bedzie lazil :-) Teraz jak wiem, ze sie wyprowadzam to nawet sprzatac mi sie nie chce:-p

reklama
Oj zazdroszczę wyprowadzki, na swoje? U nas też raz byli jak nas nie było i za każdym razem to samo, ze wszystko ok, a co lepsze sąsiad to znajomy landlorda a jego wnuk bywa w naszym domu wiec widzi, ze wszystko jest jak się należy ale i tak nie odpuszczają i przychodzą. Wlasnie byli tydzień temu, Pani popatrzyła na sufity ( chyba patrzy czy grzyb nie wychodzi) ale w domu nie ma wilgoci, wszystko jest ok więc obstawiam, ze to agencja bardziej upierdliwa niz landlord :)

Dziewczyny a jak jest ze zlozeniem o dom z councilu? Miesiac temu złożyłam, wyslali mi podobno jakis pin ale do dziś go nie mam ;) czekam az wyślą drugi raz. W sumie nie wierzę w możliwość domu z councilu ale nic mnie to nie kosztuje wiec wniosek złożyłam i czekam. Czy jeszcze jakies dokumenty będę musiała im donieść?

Do góry