reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Hej Dziewczyny. Chcialabym do Was dolaczyc. Jestem rowniez z Leicester. W sumie juz mija 6 lat odkad tutaj jestesmy z mezem ale dopiero od 10 miesiecy jestem mama malego bobasa:). Probowalam czytac wszystkie Wasze posty ale jest tego tyleeeeee ze brakowaloby mi czasu zeby wszystko ogarnac:) Nie mam tak na prawde z kim pogadac o urokach macierzynstwa bo wiekszosc moich znajomych nie posiada jeszcze potomstwa i chcialabym rowniez zeby moj maluszek mial sie z kim bawic. :)

Witamy Cie :)
Veritka, ubieglas mnie z tym pytaniem.
Napisz skad jestes, bedzie latwiej :D
Pozdrawiam, milego dnia :)

reklama
Dzieki dziewczyny za mile powitanie:). Mieszkam na Beaumont Leys w okolicach Beaumont leys Lane. Byloby fajnie poznac mamy z okolicy ale jestem z motoryzowana wiec nie ma roznicy:). Wrocilam do pracy 2 miesiace temu wiec na razie przyzwyczajam sie do pracy I opieka nad maluchem. Czasami nie mam juz sily ale co robic trzeba zacisnac zeby I isc dalej. Sa moze tutaj mamusie pracujace, jak Wy sobie dajecie rade? Moj dom wymaga generalnego sprzatania ale szczerze to wole wziasc malucha na spacer niz kisic go w domu I sprzatac.

My zapisaliśmy Julkę, dzisiaj przyszła odpowiedź o zapisie do 2 klasy SP. Wczoraj mała miała godzinne zajęcia z psychologiem z poradnii przez skype ( bardzo miłe w celu sprawdzenia poziomu dziecka). Wszystko odbyło sie sprawnie, jest całkiem bezpłatne. Rok szkolny

Hejo. Zapisalam Bartka. Na niedziele mamy umowiona konsultacje. Pozytywne jest to, ze komisja egzaminacyjna przyjedzie w czerwcu do Rugby, wiec niedaleko i tutaj nasuwa sie pytanie - skad oni biora kase na takie "wycieczki", skoro szkola jest zupelnie za free??? (Nie do konca za free, bo dzis kupilam drukarke ze skanerem na te wszystkie ich dokumenty :D).
Milego wieczoru. E.

Dzieki dziewczyny za mile powitanie:). Mieszkam na Beaumont Leys w okolicach Beaumont leys Lane. Byloby fajnie poznac mamy z okolicy ale jestem z motoryzowana wiec nie ma roznicy:). Wrocilam do pracy 2 miesiace temu wiec na razie przyzwyczajam sie do pracy I opieka nad maluchem. Czasami nie mam juz sily ale co robic trzeba zacisnac zeby I isc dalej. Sa moze tutaj mamusie pracujace, jak Wy sobie dajecie rade? Moj dom wymaga generalnego sprzatania ale szczerze to wole wziasc malucha na spacer niz kisic go w domu I sprzatac.

Kasiu, ja jestem z Hamilton. Wczoraj przejezdzalam niedaleko Twojej ulicy, wiec w linii prostej autem to jakas chwila :)

Hej Kasiu, to mieszkasz rowniez dosc blisko mnie :) Musze zerknac na mape :) Ja mieszkam w okolicach Hamiltonu :)
Ewa co u Ciebie? Cos sie mijamy w szkole :) Jak Bartek?

U nas powoli czas leci, zmagam sie z problemami zdrowotnymi i nie do konca ufam angielskim lekarza :( ale co zrobic. Wczoraj zostala mi zapisana codeina ktora mam brac co 4h a jak czytam o tych tabletkach to slabo mi sie robi ale z drugiej strony chociaz one usniezaja ból na 2h bo inne leki nie pomagaly, Pan doktor stwierdzil zerwany miesien szyjny.

Kasia, ja teraz nie pracuje ale pamietam jak to w PL bylo, corka miala rok jak wrocilam do pracy i czasami tez mialam problem z organizacja :) Teraz chce znalezc prace na pół etatu ale czy mi sie uda znalezc taka gdzie bede zaczynac nie szybciej niz 9:30-10 i konczyc nie pozniej niz 14-14:30 tak, zeby moc prowadzic corke do szkoly i odbierac.

Ew Ka masz na mysli moze General Electric w Groby?

Ja tez nie unfam tutejszym lekarzom. Zawiodlam sie na nich jak moj maluch byl noworodkiem, ogolnie zawiodlam sie na mojej przychodni . Recepcjonistki strasznie nie mile, a lekarze nigdy nic nie widza.

Ew Ka masz na mysli moze General Electric w Groby?

Ja tez nie unfam tutejszym lekarzom. Zawiodlam sie na nich jak moj maluch byl noworodkiem, ogolnie zawiodlam sie na mojej przychodni . Recepcjonistki strasznie nie mile, a lekarze nigdy nic nie widza.

Nie nie, mam na mysli GI Solutions Group na Scudamore.

Co do lekarzy, na razie odpukac nie narzekam, a zdazylam przezyc sporo odkad tu jestem, od listopada...

Kasiu, ostatnio maz chodzil z Bartem do szkoly wiec stad to nie-widzenie-sie ale mysle ze ten ostatni tydzien bede ja z nim jezdzic. No a za tydzien w sobote... podrozo do Polski autokarem witaj :D

Milej soboty Wam zycze :)))

reklama
Do góry