reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leeds

ingrid a co robimy jak bedzie taka pogoda, czyli znowu sypie. gdyby nie padalo to naprzyklad mozemy spotkac sie w polowie drogi i przywedrujemy na herbatke do domu ja zapraszam, bo jesli nie bedzie padac i bedzie w miare cieplo to ja sie pisze na spacer, cocolino da jescze znac bo mala miala 37, 5 i nie wie czy to zeby czy moze cos innego. jak cos ja zajrze moze pozniej bo mam dzwonic o 21 do ksiedza

wogole to pisze wam moze gadu gadu 8359416

motylek jutro wszytko sie dowiem i dam ci znac

cos ta nasza starstar sie nie odzywa, zapraszamy miejsca u nas wiele popiszs cos troszke

reklama
nieee, no ręce mi opadają - znowu pada śnieg :oo::oo::oo::sad::sad::sad: ja chyba wyjdę z siebie i stanę obok, no :baffled: a było już tak pięknie- śnieg tylko na trawce, a teraz znowu to samo :oo2::oo2::oo2::hmm::hmm::hmm: no ale cóż.... ja jestem bardzo cierpliwa i poczekam....
bardzo się cieszę Justyna, że dasz mi jutro znac odnośnie tej agencji - będę czekac z niecierpliwością na wiadomośc od Ciebie, a żeby nie zaśmiecac wątku moimi prywatnymi sprawami, czekam na gg, aż się odezwiesz z tą sprawą... - zaraz Ci prześlę info.... :-D:wink::huh: Pozdrawiam was wszystkie tak wogóle i miłej nocy życzę :elvis::elvis::elvis::yes::biggrin2::laugh2:

No własnie sie zorientowałam jaka cud pogoda za oknem. Ja nie lubie i nie chce zimy!!! Nastawiona jestem w tym kraju na nadmiar opadów, ale nie sniegu. Snieg to tylko na feriach w górach ale nie w miescie, bo zaraz chlapa i tyle uroku.
No dobra pomarudziłam troche, ale naprawde już sie cieszyłam, że ostatnie słoneczne dni przygnają do nas wiosne. A tu taka lipa:crazy:
Justyna zaraz Ci wysle mój nr komóry. Jesli nie będzie ładnie to nie ma co sie szwendać po parku. Chętnie bym Was do siebie zabrała na posiadówę ale prawde mówiąc nie wiem jak jutro menio pracuje, może z rana kręcić sie po domu,a po co nam on przy pierwszym babskim spotkaniu, no tak czy nie?
A teraz wracając do moich domowych starć z niunią.
Znowu udało mi sie ją uspić w łóżeczku (3 raz). Jak była maleńka to wszyscy mi zazdroscili dziecka, które od niemal urodzenia samo slicznie zasypia i spi. A potem (7 miesięcy) jak zaczęła sama stawać zaczęły sie przepychanki. Do tego doszły długie wyjazdy do babci do Polski, gdzie jak wiadomo, psucie dziecka nie miało końca. Wyszło na to, że od 3 miesięcy mała zasypia obok mnie a potem ją przenoszę. I tak do 4-5 rano kiedy następuje większe przebudzenie i płacz, żeby ją zabrać. Kurcze, muszę ją znowu poukładać, bo jak sie drugie urodzi to będę już spała nie z dwoma, ale z trzema taranami dookoła! A czasu coraz mniej.
No i znowu musze lecieć bo mnie siostra wywołała na skypie. Ale jeszcze tu zajrze.
pa pa

Ostatnia edycja:
to ja bardzo chetnie zapraszam do siebie bedzie mi bardzo milo jak was poznam, napisz mi numer komorki na gadu gadu podalam wyzej, ok dam jescze raz 8359416 i sie zgadamy wyszlabym po was do armley clinic albo dalej zalezy jak bedzie , bo jak mocny mroz nie chce go ciagac bo ostatnio jak go tak ciagalam to chorowal 3 tyg.

jak tylko bedziecie mialy ochote zapraszam, czekam na odpowiedz

dodzwonilam sie do ksiedza umowieni na 18 tego a 20 uroczystosc

Ja pomyślałam Ingrid o tym samym, że nie przywykłam do widoku śniegu w tym kraju, lecz do deszczu - owszem i nawet go lubię czasami, oczywiście jak nie muszę nigdzie wychodzic :-D A ile Ci jeszcze do porodu zostało i czy wiesz, czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka? Może i o tym pisałaś ale widocznie nie doczytałam dokładnie :baffled: Moja siostra urodziła dwa piękne krasnalki i wszystko jest dobrze - są już w domu i jak narazie tylko jedzą i śpią - dziś chyba ze 3 razy do nich dzwoniłam na skype, bo jak czegoś nie wiedzą, to radzę im jako doświadczona już mamusia ;-):tak::-D - moja mama pomaga siostrze, bo szwagier niestety do pracy musi od jutra śmigac - mają firmę, więc nikt za nich roboty nie zrobi ..... :confused::szok:
No cóż.... ja już tu dziś nie zajrzę, bo idę lulu ale jutro się zamelduje napewno !! :nerd::nerd: :nerd::nerd: DOBRANOC DZIEWCZYNY :nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:

ingrid rodzi cos chyba 6 czerwiec jak dobrze pamietam i bedzie na 90 procent dziewczynka juz druga

kurna gdzie wy dziewczyny jestescie???

to ja te juz ide spac

uingrid wysle ci na prywate numer mego telefonu

Ha! Justynka prawie dobrze pamiętasz mój termin drugiej dostawy (bardzo mnie bawi to okreslenie z angielskiego żywcem tłumaczone), tylko Ci sie cyferka do góry nogami wywróciła: nie 6 a 9 czerwca ma być. I tak, pani podczas scanu była dosc pewna co widzi, ale poradziła żeby na wszelki wypadek nie kupować wszystkiego różowego.
My od początku kibicowalismy dziewczynce (bo to chyba najlepsza opcja dla Helenki- siostra w tak podobnym wieku) i bardzo liczymy że natura nas już nie wykiwa i będzie mała Hania.
A Ty Motylku kiedy wybierasz sie zobaczyć krasnalki Twojej siostry?
Moja siostra również stara sie o maleństwo (już trzecie- ma 7 letniego Maćka i 4 letniego Mikołaja). Miałybysmy nawet dzieciaki tylko o dwa miesiące różne wiekiem, ale niestety poroniła w 6 tygodniu. Byłam wtedy akurat na swieta w Polsce i powiem wam że przez tych kilka dni kiedy wiedziąłam o jej ciązy, cudownie było mysleć, że za kilka miesięcy wspólnie będziemy przeżywać te same historie. Ale najważniejsze, że nadal dążą do celu i bardzo wierzę że im sie lada moment uda. Szczęsliwie.
Chyba Was tu już dzisiaj nie będzie. Wiec spadam. Co tak będę siedzieć i sama do siebie gadać;-)
Do jutra mamusie!
i do zobaczenia Justyna i cocolino:tak:

Witam ponownie!!!
mialam troszke duzo zajec i malo czasu dla siebie czyli na internet hihi.
jestem mama 14miesiecznej Oli i mieszkamy na Hunslet, rzut beretem (przez autostrade) od Beestonu.
oj zaczytalam sie strasznie tymi postami.
Motylku z tego co kojarze to spotkania polskich mam sa w sure start, chyba w piatki o 13.00. ale musze sprawdzic dokladnie. jesli potrzebujesz jakis informacji to daj znac.
myslimy czyli ja, o dzieciaczku nastepnym bo nuedlugo gwarancja sie konczy czyli 30 latek bedzie hihi.
poza tym po tych postach Waszych wydaje mi sie jakbym Was znala juz od kilku lat hihi.
jestescie naprawde super babki!!
i tak trzymac!!
super ze chcecie tworzyc ta strone, ze spotykacie sie. moze i ja kiedys dolacze do Was. teraz czekam na troszke lepsza pogode.

widze ze jeszcze ingrid77x7 jest aktywna. to nie tylko ja taki nocny marek jestem hihi.
naprawde bardzo milo tu jest!!!
juz pozno wiec ide spac!!!
tylko jeszcze musze sobie ta stronke jakos ustawic zebym nie musiala jej szukac z akazdym razem
pozdrawiam!!
p.s. kiedys ja tez mieszkalam w samym centrum Leeds (za dworcem kolejowym), super miejsce!!!. do przychodni jezdzilam na armley. czasami zakupy robie na beestonie hihi. dlatego te dzielnice choc troszke sa mi znajome. bo tam wlasnie mieszkacie prawda?

pozdrawiam jeszcze raz serdecznie!!!

reklama
wy nocne marki ja ranny ptaszek:tak:, starstar to chociaz motylek ucieszony i remis bo mieszkasz na hanslet a to faktycznie rzut beretem.:-D

ingrid widze ze snieg za oknem, jak bedzie w miare cieplo to co robimy jak proponowalam wyjde po ciebie i zapraszam do siebie??:tak:

cocolino jak mala juz lepiej?:confused:

stefanka a ty co, wczoraj mialas takie luzy, obiad u znajomych,:tak:;-) a malutko cos nam napisalas:szok:

motylek jak zalatwie dzis wszystko, a mysle ze napewno napisze ci na gadu.

sylwica a ty nie badz taka leniwcowata:-D:tak: wez cos skrobnij, jak malutka??

Do góry