reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

tego twojego owczarka niemieckiego widziałam na nk Kama. No i zazdroszcze Ci strasznie. Ja miałam takie psisko przez 13 lat ale niestety w zeszłe wakacje musiałam go uspić. Nazywał sie Kanibal i był totalnie mój (prezent na 18 urodziny). Jak tak popatrzyłam na to Twoje nowe cudo to pomyslałam, że chyba juz powoli robi mi sie miejsce w sercu na nowego psa. Oczywiscie owczarka niemieckiego. Uwielbiam te psy.
a to ostatnie zdjęcie mojego Kanibalka. Nieźle sie trzymał jak na takiego staruszka, co nie?

Załączniki

• DSC_0291.jpg
    DSC_0291.jpg
    48,5 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Przepiękny:tak: Uwielbiam owczarki niemieckie:-)
To nasze najswiezsze zdjecie,rośnie z niego kawał psa,a nazywa sie Bazyl.miał byc Kowalski ale Maksio nie potrafil go zawołac i zmienilismy

Załączniki

• my.jpg
    my.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 51
Ha ha kowalski -dobre. natomiast imie, które mu nadaliscie jest mi również bliskie. Tak sie nazywa pies mojej najbliższej przyjaciółki. Też piękny- skrzyżowanie haskiego z owczarkiem. Ma cudny czekoladowy kolor. Może znajde jakies jego zdjecie...

znalazłam. Oto Bazyl z Helą

Załączniki

• 0 066.jpg
    0 066.jpg
    44,6 KB · Wyświetleń: 47
Odkrylam dlaczego nie mialam "wielocytowania" a tylko zwykle "cytuj". Bo nie logowalam sie jak czytalam :-) wiec teraz juz bede korzystala z tej opcji, bo jest o wiele wygodniej.. szczegolnie kiedy jest tak piekne poruszenie na forum i chcialoby sie do niemal kazdego posta cos powiedziec :) Mam nadzieje ze nie bedzie Wam przeszkadzalo moje cytowanie :)
Ja jestem z Armley i jak narazie nigdzie sie stąd nie wybieram. Super by było jakbys nas odwiedziła. Zapraszam serdecznie. Ja od poniedziałku do czwartku siedze od godziny 13-tej sama z dziewczynami, więc towarzystwo mile widziane jak nie wiem co.
No dobra no, przekonalyscie mnie. Chociaz nadal sie wstydze!:tak:
Tylko musi to byc wtedy jak nie bedzie padalo, bo ja mieszkam w takim miejscu Armley, ze podejrzewam ze mam do Ciebie jakies 30-40 min "iscia" :) chociaz w sumie tak czy siak z Majka wychodze na ponad godzine, wiec nawet lepiej bedzie jak nie bede musiala znow robic kolek naokolo domu :)

No hej kobietki :-D:tak:
Śnieg nam już topniał i jak dziś rano wstałam, to zobaczyłam, że znowu nam napadało trochę... no cóż - jak zima, to zima prawda ???
Mi juz wystarczy zimy, juz chce laaaatoooo! :growl::tak: Fakt, ze jak spadlo tak duzo sniegu i bylo bialo i ladnie to sie cieszylam. Ale jak mam przez to utrudnione wyjscie z domu i jak mi zimno i jak to potem topnieje i robi sie znienawidzona chyba przez wszystkich chlapa, to juz mi wystarczy tego "ladnie" na ten rok :)

ZYTASIA - Ty mi tu przestań ze wstydem wyskakiwac, tylko jak masz męża w poniedziałek do dyspozycji, to wsiadaj w samochód i niech Ciebie przywiezie do mnie z małą - [...] podejrzewam, że i tak będzie to w godzinach poludniowych, a nie wieczornych, prawda ??? No to przemyśl sobie plany na poniedziałek, a ja jeszcze raz SERDECZNIE ZAPRASZAM Ciebie i Twoją kruszynkę :-))))) :-D:tak: PS. Twój mąż też by mógł zostac, tylko co on będzie robił w domu z samymi kobitkami, skoro mój w pracy będzie ?? :baffled::baffled::baffled: - hihiihi ....
No co ja poradze, ze sie wstydze?:-p Od kiedy tu przyjechalam w ogole jestem taki dzikus jakis.. wszystkiego sie boje i inne takie :sorry2:
No ale jak pisalam juz wyzej, przekonalyscie mnie. Kiedys przeciez i tak musze sie przelamac, wiec czmu by nie teraz :) Tyle ze dzis z malzem wiele nie gadalam i go nie spytalam o to czy ma wolne i co planuje na ten dzien, takze jutro sie dowiem i Ci powiem :) no i fakt, napewno nie wieczorem, mysle ze byloby to srednio kolo 14?
A moj maz by sobie z samymi babami poradzil, nie raz mu sie zdarzalo siedziec ze mna i z kolezankami, a on jeden rodzynek, ale mimo wszystko i tak go zabierac tym razem nie bede :) Ma wolne, to sie pewnie bedzie cieszyl ze moze spokojnie posiedziec przed kompem i pograc czy cos i mu zona nie bedzie tylka trula :)
No to teraz JA wypracowanie niezłe napisałam ......
ale to chyba dobrze, co ??
Bardzo dobrze :)) az sie wiele milej wchodzi i az ciagnie do kompa z ciekawosci czy juz ktos cos odpisal :) bo przynajmniej ja tak mam, ze jak wchodze 3 dni z rzedu a tam 3 posty na krzyz, albo czasem i zadnego, to w czwarty dzien zagladam bardziej dla zabicia czasu niz z checi. A jak jest co poczytac to tak fajnie :))
Zytasia,z tym ciastem to ja mam odwrotnie,brzegi mi rosną a środek niski wiec ja zastosowałam "technikę"wyrównywania przed pieczeniem ha ha i czasami naprostuje to zwichrowane ciasto,tyle,czy to wazne,proste czy krzywe,jak smaczne to najwazniejsze:-p:-p:-pAcha a ELC (Early Learning Centre)to sklep z zabawkami,[...]
Ja probowalam wyrownywac przed pieczeniem i walilam wiecej ciacha po brzegach a mniej na srodek a ono i tak roslo pod gorke. Widocznie jestem stworzona do innych celow ;-)
A sklep znam, tylko nie zajarzylam skrotu :))
Jaki tu ruch:-):-):-)
Ten samochód zdemolowali nam w niedziele w nocy. [...] Coz auto rzecz nabyta,naprawi sie,ale boje sie ze moze sie na tym nie skonczyc:no:
Ach i nie pochwaliłam sie,ze mamy nowego czlonka rodziny:-)od dwoch miesiecy mieszka z nami przepiekny owczarek niemiecki:-) Teraz mam dwojke dzieci a jeden gorszy od drugiego:szok:
To przez jakis czas dla wiekszego bezpieczenstwa miejscie oczy szeroko otwarte.. bo to chyba faktycznie nie przypadek :confused:
A piesek sliczny.. :) Tez bym chciala sobie sprawic, ale jakos na psa mi sie ciezej zdecydowac niz na dziecko :)) Fakt, ze gdybym nie byla taka "zolza" to byc moze bym miala, bo maz zamierzal mi kupic na urodziny, ale ja jak zwykle sie domyslilam ze cos knuje i mu powiedzialam ze nie-e, nie teraz. A w sumie szkoda, bo jak juz by przyniosl, to by byl :)

No, to na tyle. Nie utrudnilam Wam czytania przez te cytaty??
A ja dzis wyszlam z Maja na spacer bo juz mnie szlag trafial od gnicia w chalupie no i dziecka mi szkoda. Ale niestety stan chodnikow jest tak okrutny, ze spacerowalam ulica w ta i spowrotem kilka razy. I to nie cala, tylko odcinek gdzie widze ulice zebym mogla sie troche chowac jak cos nadjezdzalo i gdzie ciut mniejszy ruch byl :)
Dobra, uciekam do wyra :)
Pozdrawiam, papa

Zytasia - no nareszcie dałaś się przekonac, a wstyd schowaj do kieszeni i czekam na Ciebie w poniedziałek - możesz byc nawet o 12 lub o 13 :tak::-D daj tylko znac, czy rozmawiałaś z mężem i wtedy prześlę Ci adres na priva ... :happy2: Pozdrawiam ;-))

Stefanka- dziękuję za miły odnośnik do Zytasi odnośnie mojej osoby i tego, że nie ma się czego obawiac ... :tak::-D Było by fajnie, gdybyś i Ty dała radę nas odwiedzic ;-)) :happy2::happy2: Pozdrawiam ..... ;-)) :-D

Ewcia - bardzo ładna fryzurka, chociaż tamte włosy też miałaś piękne ;-)) rozumiem, że nie dasz rady przyjechac w poniedziałek ale wielka szkoda :baffled::sorry2: Pozdrawiam .....;-))

Kama - piękny piesek i uważajcie na siebie !! :-)

Resztę kobitek również pozdrawiam i dziś tak króciutko tylko, bo przez urodzinki mam mały mętlik w głowie - trochę muszę przygotowac, bo mam wiele pomysłów .... :cool2::cool2::cool2:

A ja do pracy poszlam i to jedyna dobra rzecz ktora mnie ostatnio spotkala. Jak jestem w pracy to czuje czysta przyjemnosc z bycia daleko od tego chaosu w moim zyciu....dolina i juz
i pozdrawiam was dziewczeta,trzymajcie sie zdrowo. Motylek powodzenia,licze na twoja relacjez przygotowan, ingrid gratulki dla siostry - super sprawa, stefanka cos cie chorobsko trzyma i nie odpuszcza,ale kichaj na to przeziebienie!!

ja tez juz nie moge do wiosny wytrzymac....

reklama
:-( Motylek - niestety okazuje sie ze nie dam rady zawitac u Ciebie, bo moj maz w poniedzialek pracuje a ja sama nie trafie napewno. I sie wkurzylam w sumie, bo jak juz sie przekonalam i nastawilam to okazuje sie ze doopa :wściekła/y: No ale mam nadzieje ze nastepnym razem jak bedzie okazja to sie zobaczymy :-)

Bedismall - nie wiem co sie dzieje i nie bede ciagnac za jezyk, ale wiem ze napewno sie wszystko ulozy :) nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, wiec trzymaj sie i badz silna :tak:Kazdy problem jest do rozwiazania a niektore nawet rozwiazuja sie same, trzeba tylko cierpliwie poczekac :tak:I tak, wiem ze to trudne, ale innego wyjscia nie ma.
Jak widzicie, dzis bez eseju. Nie mam sily ;-) Wczoraj poszlismy do brata meza no i mielismy wrocic max kolo polnocy. Ale jak Maja zasnela, to stwierdzilismy ze obejrzymy film, a jak obejrzelismy to zaczelismy grac w Wii. No i zeszlo nam do ok 4:30, zostalismy tam bo sie nie oplacalo wracac, no a rano Maja juz byla wyspana wiec chcialam czy nie - musialam wstac :) Ale nie zaluje, zabawa z tym urzadzeniem do czysta przyjemnosc. Od dawna na to choruje ale jednak ciagle jest to rzecz ktora kosztuje na tyle duzo, ze musi byc odkladana w planach bo brak funduszy. Mam nadzieje ze to sie odmieni :) No i wiem napewno ze bede to miala jak Maja bedzie juz sama chodzila i bedzie miala jakas koordynacje ruchowa w miare niezla, bo to idealny sposob na to zeby dziecko w zimne, deszczowe dni siedzac w domu mialo ruch i zabawe w jednym :tak:
No, to by bylo na tyle, pozdrawiam serdecznie, trzymajcie sie, papa!
I piszcie, bo znow zaczynam widziec tendencje spadkowa w ilosci nowych postow :sorry2:

Do góry