reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

Witam Was mamusie :)
Wiem że to nie temat na nasze forum bo sama udzielam sie na nim od ponad roku i jestem szczesliwa mamą 3 dzieci a na forum trafilam dzieki ostatniej dzidzi i tym samym jestem mam październikową 2008:tak:
Ale nie o tym z tego co sie orientuje LEEDS jest niedaleko Yorku a nie wiem ktra z was mieszka własnie w Yorkshire poniewaz tam niedługo wybiera sie moj maz do znajomych tam pomieszka az nie znajdzie pracy potem dom i na koncu my dolaczymy do niego takie mamy postanowienie gdyz nie mamy tu co szukac :-(tu gdzie mieszkamy musimy sie wyprowadzic a w naszych okolicach o wlasnym m mozemy zapomniec gdyz nie stac nas:-(Dlatego zdecydowalismy sie na wyjazd doradzcie mi jaka jest sytuacja teraz w waszych okolicach?moze macie jakies linki z ogloszeniami albo z forami ale takimi jak BB gdzie sie cos dzieje a nie ostatni post rok temu:-(bo wlasnie takie mam linki:-( np Polacy w Yorku fajna stronka ale ostatnio zero ogloszen i cisza nawet jak napisalismy ogloszenie:-(PROSZE O ODP bede zagladal z gory dziekuje

reklama
Hej laski :)
Anuszy - sorki jestem tez zabiegana zawsze kurde znajdzie sie coś czego nie zrobiłam albo cos nowego wyskoczy co do książki to myśle że mamy już taką poprawę mała śpi juz całą noc że myśle że na razie podziękujemy ;-)
Justyna - sorki że nawiedzałam dzisiaj i jeszcze raz dzięki za zdjęcia myśle że w pon uda mi się wpaść na szybką kawe bo musz na miasto jechać a co do wtorku to wszystko obgadane
Miałam zapytać do kiedy w sumie do ilu miesięcy powinnam wypażać małej butelki myśle że już jest duża ale tak dla pewności jeszcze to robie :confused::confused::confused:
I ostatnio mała nie chce siedziec i bawić się sama jak tylko na chwile odejde to płacz nie z tej ziemi mie wiem co się jej stało :confused::confused::confused::confused:
Juz marudzi to ja lece pozdrówka

Cocolino, jasna sprawa, tak tylko pytalam, bo mowilas ze drzemki macie krotkie, ale jak sobie radzicie to super!! Co do wyparzania to ja wyparzalam do 3 miesiaca tylko, a pozniej to woda z plynem normalnie tylko antybakteryjnym Fairy. Kierowalam sie najzwyczajniej w swiecie wygoda, nie mam pojecia czy sa na to jakies normy. Mysle ze kazda mama robi jak uwaza :tak:

hello laseczki !!! :-)

Tak, Justyna - to prawda ... moze i czasami nie czytam waszych postów dokladnie, bo jak mnie ciagle ktos w domu zagaduje lub mala czegos potrzebuje, to zwykle nie moge sie skupic ..... :baffled: za co przepraszam ... ale ja i tak uznalam, ze skoro i tak decyzja zapadla o staranie o dzidzie, to dla mnie juz fakt prawie dokonany, wiec nie bocz sie na mnie, ze o kilka miesiecy sie pomylilam, ok ? :confused:;-) Stefanka, wiesz, ze az Cie nie poznalam ? szkoda tylko,ze te zdjecia nie sa jasne, bo lepiej by bylo kolorek widac ale wiem, ze w sloncu wyglada najlepiej ...grzywka tez super i na Twoim miejscu nie chciala bym juz byc blondynka :tak::-), poza tym fajnie, ze sie szykujesz do wyjazdu do ojczystego kraju.... ciekawe, kiedy my sie wybierzemy .... :blink::nerd: ???
Cocollino - jesli chodzi o wyparzanie butelek, to ja tez tak, jak Anuszy bardzo krótko to robilam, chociaz znam mamy, które robia to do 1 roku zycia dziecka nawet .... :baffled::-)
Anuszy - to jak znajdziesz czas w srode, to jeszcze raz zapraszam - bedzie mi bardzo milo .... a zdjecia plazowe córeczki super - jak dzieci fajowo wygladaja, kiedy zaczynaja chodzic, nie ? Ciekawe, kiedy moja Julcia zacznie ? :tak::-D
No i oczywiscie witam nowe kolezanki :-)))))))))))

Hej laski :)
W końcu dzisiaj pogoda jako taka nie za dobra ale na spacerek taki szybki da się wyjść pozatym jedziemy na grilla do kolegi wiec mała jak będzie ładnie spędzi trochyu czasu na polu może nie będzie taka maruda.
Co do wypażania butelek tez się już przymieżam żeby tego nie robić ale jakoś mi nie idzie w sumie jak schowam wypażacz to będzie lepiej bo nie będzie mi sie chciało go wyciągać :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale leń ze mnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Wizja powrotu do pracy już zaczyna mnie prześladować z jednej strony fajnie ale z drugiej jeszcze małej nie zostawiałam na tak długo z tatą hmmm ciekawe czy dadzą sobie rade :confused::confused::confused::confused:
Pozdrówka

witam w niedzielne popoludnie :-)

no i znowu pada, a mój Krzysiu poszedl na pilke- mam nadzieje, ze na hali graja, a nie na powietrzu, bo pogoda sie zmienia jak w kalejdoskopie :baffled: Moja córeczka jeszcze spi od 11:30, a ja ogladam szanse na sukces i przy okazji jestem w swoim zywiole, bo kolezanki mama mi w koncu przywiozla z PL paczke z kosmetykami gabinetowymi, ozdobami , akrylem, zelem itp. i rozpakowuje teraz wszystko po kolei, a moja twarz wyglada wlasnie tak .... :-):-):-)...... no i kamienie do termoterapii tez zdazylam zamówic i to bedzie chyba hit w UK, bo nie slyszalam, zeby ktos tu cos takiego mial w gabinecie kosmetycznym ..... :happy2::happy2::happy2: .... a ja bede miala - O ! :tak:;-):-D:-D ..... Takze decydujcie, CO ZE SPOTKANKIEM U MNIE W SRODE - kolezanki drogie, bo potem moge nie miec czasu, poniewaz ilosc klientek wzrasta z dnia na dzien, a jeszcze nigdzie nawet ogloszenia nie powiesilam ..... :szok::tak::-) Ciesze sie bardzo, bo znalazlam nawet tutaj profesjonalne lózko do masazu i nie az takie drogie, jak patrzylam wczesniej na innych stronach sklepów online :confused::happy2:
Stefanka - no to dobrze, ze kolor ok i masz racje z tym sloncem, bo jak sie ostatnio pojawia, to nie na dlugo, a co do wyjazdu do PL., to my raczej w lipcu polecimy na 2 tygodnie .... juz sie nie moge doczekac ..... :tak::-D
Cocollino - wyobrazam sobie, ze masz rozterki, co do powrotu do pracy ale tatus sobie z Emilka napewno poradzi .... zobaczysz :-D
Justyna - a Ty co tak cichutko dzis przy niedzieli ? pewnie zajeta jestes .... Pozdrowienia dla Ciebie i Nicolasa :tak::-)
Anuszy - fajnie by bylo, jak by sroda wypalila, bo moze moja Julia jak by Twoja niunie chodzaca zobaczyla, to by sie jej zachcialo wreszcie zlapac równowage ? :confused::happy2: no i my bysmy sie poznaly oczywiscie .... ;))
Tuunia - a Ty dasz rade w srode, czy po spotkanku wtorkowym bedziesz juz nasycona kontaktami towarzyskimi na jakis czas ?
Miranda - fajnie, ze dzidzia juz tuz , tuz pojawi sie na swiecie i to samo dotyczy równiez Ingrid, której posty bardzo lubie, bo sa dluuuugie i fajowe :-D:tak:
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i zycze wam przyjemnej niedzieli, a ja jutro lub we wtorek na Crown Point moze z kolezanka skocze ale to zalezy od pogody oczywiscie ..... :tak::tak::tak:

Ingrid! Wysłałam ci sms, dostałaś? Daj znać co o tym myślisz.
U mnie w miarę ok. Samochód najpewniej we wtorek będzie zrobiony i całę szczęście bo bez niego jak bez ręki. Jutro mam szczepienie młodego na menigokoki a ma lekki katar i nie wiem czy go zaszczepią? Miłego wieczoru wszystkim.

Witajcie dziewczynki!
Słuchajcie, trzeba ratować Justynkę :nerd:!!!! Byłysmy dzisiaj z rana na tych zakupach co już od dawna sie wybierałysmy i wydałysmy strasznie duuuużo kasy. Justyna nawet więcej.... I cały dzień od Justyny cisza...... Możed ją mąż za ten rachunek zamknął w szafie (bo piwnicy nie mają) albo co:-(. I jeszcze nie pozwoli nam sie więcej spotykać:szok:
Justyna ODEZWIJ SIE!!! :tak::happy2:

reklama
dzieki kochana bardzo mnie rozbawials , ale przydalo sie bardzo. mam cos ostatnio pecha i dzis tez mialam ogromnego. aj szkoda pisac,
jesli chodzi o zakupy to spoko jakos to przelknal gorzej bylo pozniej,poprostu nie mysle ostatnio trzezwo, i mam przesto problemy

DZIEKUJE INGRID JUZ MNI LEPIEJ, spisz?

Do góry