reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

oj głuszku ja nie wiem co z tym jej spaniem, czasami odpadam, ale jest taka kochana jak mnie przytula, głaska i mówi kocham, i daje buziaki, i rano mówi cześć, że może wogóle nie spać :-):-):-):-):-)

megusek Majka długo mi jadła co 1,5 później co 3 godziny w nocy oczywiście, miałam czasami dość

a też słyszałąm że ma syfić w święta

głuszku na którą idziesz jajca święcić // i na piastów //

reklama
Kasianka, najlepsze życzenia urodzinowe dla Igusi. Niech rośnie zdrowo i śpi ładnie całe nocki;-):tak:

Mój Adasiek jak skończył 5,5 miesiąca przez 1,5 miesiąca przesypiał noce, budził się czasem dopiero o ośmej. A od jakiegoś czasu noce mam jak z noworodkiem, dwie pobudki minimum a czasem i co dwie godziny albo częściej się budzi. Raz na jakiś czas przespi noc ale to zadkośc. Myśle że to może od ząbków, bo dziąsełka spuchnięte a jeszcze żaden się nie przebił. No i alergia tez robi swoje... swędząca skora nie sprzyja spaniu:zawstydzona/y:

Megusku Marysia ma prawie 10 mieisacy i nadal je 1 raz w nocy - a jest na butli od 5 miesiąca zycia więc niesttey ale to moze szybko nie nastąpić. Ponadto cyckowe dzieci bardzo lubia nocne karmienia. Sama kamriłam pierisa 5 miesiacy i Masrysia potrafiła i 5 razy jeś ale przyznaję ze były takie okresy - od 4 tygodnia do chyba 12 jej zycia (aż przeszłam na dietę) ze jadła tylko dwa razy. Potem jej się tak pochrzaniło przez skaze a potem to już butla i nutramigen z do 7-8 miesiaca jadła 2-3 razy. teraz je 4 tresciwe posilki w ciagu dnia wiec piaty posiłęk ma na wieczór (mleko z kaszka) i UWAGA szósty!!!! o 23 i zjada cała flaszke. A niby dzieci w tym wieku nie potrzebuja nocnego karmienia!!!! BZDURA (no cóż moze sa takie ale moja nie nalaezy do takich).

Gaga jedziemy na wieś do teściowej na swieta wiec nie wiem czy juz zdążę lecieć z jajami. Bo to dosć daleko więc nie wiem o któej wyjedziemy. Ale jakbysmy wyjechali koło 13-14 to bym poleciała rano. A tak w ogóel to zazdorszczę ci tego przytualania - ale na szczescie Marys tez już się zaczeła przytulac i robi sie juz taka dziewczynka a nie niemowlak!!!!

KASIANKA STO LAT DAL IGUSI!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSTKEIGO NAN NAJ NAJ od CIOTEK Z BB

A za niedługo Miłoszek Loli też ma urodzinki a tak w ogóle to Loli gdzie jesteś?????

K@siek niestety przy AZS trudno dziecku spać. Jesli ci coś moge doradzić to ubiraj Adasia lekko do spania i ustaw temeraturę na 18-19 stopni. MOjej Marysia to bardzo pomogło bo sienie przegrzewa wtedy i skóa się nie poci i dziekui temu nie swędzi. Ale dla pocieszenia ci powiem ze Marsyi powoli skaza przechodzi - je już na prawde duzo rzeczy i jestem baaaaaarzdo szczęśliwa z tego powodu bo to co mysmy przeszli to nie zycze tego nikomu!!!!!!!!

a przewijalyscie? ja musze przed kazdym karmieniem przewijac bo inaczej na mur beton przesika ubranka...to mnie tak wybudza ze mam problemy z ponownym zasnieciem...w efekcie mam lzawiace i piekace oczy i maz obrywa a nawet nie wie za co :/

A moze poprostu czas zmienic pieluszki na wieksze? własnie jak były za małe to zaczynały przeciekac. Ja nie przewijam w nocy no chyba ze jest powódź albo kupka:-)

megusek a może macie złe pieluchy, Majka np. przesrawałą haggisy a happy były super, teraz najlepsze pampersy, może coś bokiem wychodzi ??

jestem, jestem,
ostatnio mam mało czasu żeby zaglądać na bb.....budowa, budowa ,budowa,od 6 rano kreci mi się po domu 5 obcych facetów,
a żeby było lepiej całą naszą rodzinke dopadła jakaś paskudna grypa,dziś czuje sie lepiej ,ale choróbsko straszne mamy jakies dygotajace rece, zawroty głowy , nawał kataru i okrutne osłabienie....brrrr,
ide spac

Dziękujemy za życzenia igusiowe. czas pomyka..

megusek, coś z tymi pieluchami chyba nie tak. może za luźne?? waga to nie wszystko, jak dzidzia jest szczupła to pielucha może być na mniejszą wagę...

chociaż..ja tez przewijam Igę w nocy, właściwie niezależnie od tego czy ma bardzo mokro czy nie. jakoś chyba z przyzwyczajenia. no i ona dużo chyba sika w nocy. przewijam ją po ciemku, ja się wybudzam, ona różnie :-):-)

reklama
o Loli fajnie ze się pojawilaś - chcemy sie z ANia wybrac do ciebie po świętach ale widze ze masz remont wiec to chyba nie najlepszy pomysł :-( Kurujcie się w takim razie. I dużo zdrówka dla ciebie Miłoszka i Igorka. I Jędrka oczywiście też ;-)

Megusku ja jak Marysia spała to nie przewijałąm chyba że była kupa albo bardzo zsikana pielucha. Marysia tez duzo sika. A jaki pieluch używasz?

Kasianku organizowałaś jakieś przyjęcie??? i mam jeszcze takie pytanie - ile twoja Iga ma ząbków?

Do góry