reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Krakowa

dziewczyny, znacie naprawdę dobrego alergologa w Krakowie? Filip ma astme i leczymy sie państwowo u dr.Świerczek na al. Pokoju, tylko terminy sa zabójcze a lekarka tak średnio nam podeszła. Byliśmy prywatnie u jakiegoś speca, który na stałe mieszka w Stanach czy cos takiego i w Krakowie bywa zadko. Tez niedobrze. Dajcie cynk jakbyście coś wiedziały w temacie.

Z tym parkiem rewelacja. Wczoraj pokazałam mężowi i juz się cieszymy. Oby tylko na wiosnę skończyli. Kawałek mamy, bo mieszkamy na samym końcu Grzegórzeckiej, przed skrętem na Dąbie. Ale zawsze mozna w auto wskoczyć i zaparkować pod Realem. Swoja drogą strasznie tam zeszli na psy. Bałagan w tych ciuchach, przy kasie bite pół godziny stania. W Tesco zawsze porządeczek a przy kasie stoisz 5 minut.

reklama
Ziuta, ja mogę chyba polecic poradnię alergologiczna na piastów w przychodni. Moja mama tam pracuje, stąd wiem. Potrzebujesz tylko skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu i aktualne wyniki badań. Ale zadzwoń sobie najlepiej - 012/647 05 75 do rejestracji. Nie wiem jak u nich z terminami, ale też moze być kiepsko. wszedzie się czeka starsznie.

Ziutka bardzo krótkie terminy sa do poradni alergologiczno -pumnologicznej na os.Krakowiaków , byłam tam niedawno z Igorem (też ma astmę) na pierwszej wizycie,terminy 5 dniowe,
nie potrafię powiedzieć czy Pani doktor jest dobrą lekarką ,ale robią tam na miejscu badania :spirometrię i testy,
wszystko na fundusz,
poszukam telefonu i jutro postaram się wstawić tutaj

Ziuta niestety ale wyszło to dopiero ostatnio, dopiero zaczęliśmy leczenie.
Telefon na Krakowiaków 6445138, ja chodzę do dr Czopińskiej (ona jest specjalistą chorób płuc)-bardzo krótkie terminy,
poza tym chodzimy też prywatnie do alergologa (gość kiedyś pracował w prokocimiu a teraz ma tylko gab.pryw., moge go polecić, gość ma też córkę alergiczkę i astmatyczke)-nazywa sie Pękacki , tel 6587698,
pozatym należymy do poradni w prokocimiu do dr Szczerbińskiego (też uważam że dobry lekarz), ale terminy okropne-6 miesięcy.

isia Twoja mama jest alergologiem?

Moja mama pracuje w poradni alergologicznej, ale jest pediatrą, nie ma specjalizacji z alergologii. Ciężko mi polecac własną mamę, ale chyba jest niezla;) Ale są tam lekarki ze specjalizacją, jak by ktos wolał, ale musiałabym się dowiedzieć które. Jak któras jest zainteresowana to sprawdze.

dziewczyny dzięki za namiary :-)

Isiu w takim razie poproszę Ciebie o pomoc. Zapytaj proszę mame o dobrego specjalistę alergologa, czy pulmonologa. Niekoniecznie w przychodni i państwowo. Szczerze mówiąc wolałabym prywatnie, Filip często ma różne akcje i przydałby sie kontakt telefoniczny z lekarzem. Mam nadzieję, że nie sprawiam kłopotu ;-)

Pozbieram info i będziemy z mężem myslec.............

Właśnie usłyszałam w radiu zet, że w Szczecinie urodziło sie ponad SIEDMIOKILOWE dziecko. Mama ma 45 lat. :szok: Oczywiście było cc.

reklama
i ma podobno 66cm długości - dziewczynka:-) Ja pinkole, a ja myślałam że mój Adaś (3870) był duży:-)

Do góry