reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

reklama
oj głuszku, no to macie nie fajnie, Majka na szczęście nie ma alergi, czasami ją wysypie nie wiadomo po czym, ale jest ok, jak coś się dzieje to używamy oilatum do kąpania i krem (szczególnie teraz jak kaloryfery dają czadu) albo kąpiemy ją w krochmalu, nacieramy oliwą z oliwek, ale to głównie jak centralne wysusza powietrze

Uczulenie jej zlało - podejrzewam proszek albo rajtki z poliestetrem za alergen..... jako ze wyprałam w Jelpie (bez zmiękczacza, tym co wcześniej używaiśmy) wszestkie ciuchy i zeszło jej momentalnie..... Mam nadzieję, ze to tylko to!!!!

No nasz krakowski klimat raczej nie sprzyja zdrowiu, co tu gadać, a najwyraźniej sprzyja wszelkim alergiom. Wszystkim małym alergikom zdrówka życzę w Nowym Roku!
Głuszek napisz jeszcze dlaczego nie chciałabys ponownie rodzić w Żeromskim? Ja na pewno nie wybiorę innnego szpitala. A tak przy okazji jaki czas powinien minąc od cesarki, żeby można było próbować rodzić naturalnie? Pozwalają w ogóle na naturalny poród?

wszystkiego naj w Nowym Roku Krakowianki!:-)

cesarke miałam i mówili ile czasu ma upłynac do nast ciąży. Zdaje sie, że rok. Chodzi o to, zeby macica porzadnie sie zagoiła. Koleżanka urodziła w styczniu przez cc a juz w kwietniu była w kolejnej ciąży. Nic jej nie jest. Rodzi na dniach. Ale ma wskazanie do cc.
Nie ma zakazu porodu naturalnego po cc. Kiedy lezałam na porodówce, obok rodziła dziewczyna, która jakis czas temu miała cesarke. Kiedy parła to krzyczała, że blizna ja boli a położna mówiła, że to normalne. Urodziła śliczna dziewczynkę.

Się rozpisałam ;-)

a moja przyjaciółka urodziłą dzis synka w żeromskim, jeszcze nic nie wiem jak było bo to dosłownie parę godzin po :)

łał. No to nieźle się zapowiada. Brakuje mi właśnie w pobliżu placu zabaw z prawdziwego zdarzenia.
gaga czekamy na relacje.

reklama
ja tez będę miala parę kroków dosłownie, przynajmniej póki mieszkamy w aktualnie wynajmowanym mieszkaniu, super sprawa z tym parkiem! Zresztą to jest juz teraz mój ulubiony park, tylko ta część po stronie AWF-u.

Do góry