reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

dziewczyny, znacie naprawdę dobrego alergologa w Krakowie? Filip ma astme i leczymy sie państwowo u dr.Świerczek na al. Pokoju, tylko terminy sa zabójcze a lekarka tak średnio nam podeszła. Byliśmy prywatnie u jakiegoś speca, który na stałe mieszka w Stanach czy cos takiego i w Krakowie bywa zadko. Tez niedobrze. Dajcie cynk jakbyście coś wiedziały w temacie.

Z tym parkiem rewelacja. Wczoraj pokazałam mężowi i juz się cieszymy. Oby tylko na wiosnę skończyli. Kawałek mamy, bo mieszkamy na samym końcu Grzegórzeckiej, przed skrętem na Dąbie. Ale zawsze mozna w auto wskoczyć i zaparkować pod Realem. Swoja drogą strasznie tam zeszli na psy. Bałagan w tych ciuchach, przy kasie bite pół godziny stania. W Tesco zawsze porządeczek a przy kasie stoisz 5 minut.

reklama
Ziuta, ja mogę chyba polecic poradnię alergologiczna na piastów w przychodni. Moja mama tam pracuje, stąd wiem. Potrzebujesz tylko skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu i aktualne wyniki badań. Ale zadzwoń sobie najlepiej - 012/647 05 75 do rejestracji. Nie wiem jak u nich z terminami, ale też moze być kiepsko. wszedzie się czeka starsznie.

Ziutka bardzo krótkie terminy sa do poradni alergologiczno -pumnologicznej na os.Krakowiaków , byłam tam niedawno z Igorem (też ma astmę) na pierwszej wizycie,terminy 5 dniowe,
nie potrafię powiedzieć czy Pani doktor jest dobrą lekarką ,ale robią tam na miejscu badania :spirometrię i testy,
wszystko na fundusz,
poszukam telefonu i jutro postaram się wstawić tutaj

Ziuta niestety ale wyszło to dopiero ostatnio, dopiero zaczęliśmy leczenie.
Telefon na Krakowiaków 6445138, ja chodzę do dr Czopińskiej (ona jest specjalistą chorób płuc)-bardzo krótkie terminy,
poza tym chodzimy też prywatnie do alergologa (gość kiedyś pracował w prokocimiu a teraz ma tylko gab.pryw., moge go polecić, gość ma też córkę alergiczkę i astmatyczke)-nazywa sie Pękacki , tel 6587698,
pozatym należymy do poradni w prokocimiu do dr Szczerbińskiego (też uważam że dobry lekarz), ale terminy okropne-6 miesięcy.

isia Twoja mama jest alergologiem?

Moja mama pracuje w poradni alergologicznej, ale jest pediatrą, nie ma specjalizacji z alergologii. Ciężko mi polecac własną mamę, ale chyba jest niezla;) Ale są tam lekarki ze specjalizacją, jak by ktos wolał, ale musiałabym się dowiedzieć które. Jak któras jest zainteresowana to sprawdze.

dziewczyny dzięki za namiary :-)

Isiu w takim razie poproszę Ciebie o pomoc. Zapytaj proszę mame o dobrego specjalistę alergologa, czy pulmonologa. Niekoniecznie w przychodni i państwowo. Szczerze mówiąc wolałabym prywatnie, Filip często ma różne akcje i przydałby sie kontakt telefoniczny z lekarzem. Mam nadzieję, że nie sprawiam kłopotu ;-)

Pozbieram info i będziemy z mężem myslec.............

Właśnie usłyszałam w radiu zet, że w Szczecinie urodziło sie ponad SIEDMIOKILOWE dziecko. Mama ma 45 lat. :szok: Oczywiście było cc.

reklama
i ma podobno 66cm długości - dziewczynka:-) Ja pinkole, a ja myślałam że mój Adaś (3870) był duży:-)

Do góry