k@siek nam położna mówiła tak odnośnie karmienia że ni można zmieniać piersi ponieważ na początku leci pokarm mało wartościowy, taki do picia a dopiero potem tłusty do jedzenia, więc zmieniać pierś dopiero kiedy pierwsza jest pusta
po drugie karmić właśnie w nocy, przerwy w karmieniu nie powinny być dłuższe niż 3 godziny, więc nawet jak maluch śpi a ty się obudzisz too bierz i karm na śpiocha, tym bardziej że mówisz że mało masz pokarmu w piesi, to pobudza laktacje
po trzecie najbardziej wartościowy (tzn, tłusty pokarm) jest w nocy koło 2-4 godziny i wtedy na pewno przystawiaj małego np. o 3 i potem o 6 jak prześpi
po czwarte na piersi stosuje bepanthen po każdym karmieniu, kupisz w aptece coś koło chyba 13zł, posmaruja i nie musisz zmywać przez następnym karmieniem
Nam położne radziły tez jak bedziemy tracić pokarm, to położyc się z dzieckiem na cały dzień i co pół godziny przystawiać do piersi, raż jednej raz drugiej, moja koleżanka tak uratowała cyce przed opróżnieniem
k@siek nie odbieraj mnie jak radzącej mądrej baby ;D to wszystko nam mówiły położne i dzięki temu ja karmiłam 10 miesięcy
Tobie na pewno też się uda, tylko trzeba duuuuuuuużo cierpliwości