reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

reklama
mamooli mogę Ci polecić komis na os.Kombatantów w Hucie,niedaleko sklepu ABC , w przełączce
Bardzo często tam kupuje, mają wszystko ubranka , zabawki, wózki , buty, akcesotria
nowe i używane,
jest też wypożyczalnia ubranek do chrztu .

Jest jeszcze na ulicy Bronowickiej nr coś około 70, w starej kamienicy, na odcinku między Rydla a Armii Krajowej, też mają głównie ubranka, widziałam jeszcze wózki

Loli dzięki szkoda tylko że tak daleko :( bo jak juz bywam w Krakowie to najczęściej w podgórzu albo śródmieściu

;((((((( Mój Adaś jest w szpitalu...........

Za mały przyrost masy ciała:(((
Pojechaliśmy z nim wczoraj do szpitala bo wszystko wczoraj zwracał i baliśmy się odwodnienia i go zostawili........ za mały przyrost masy, w sumie to waży mniej niż jak wychodziliśmy ze szpitala, a wszyscy mówią że grubiutki jest i rośnie jak na drożdżach Smutna(y)((((((((((((
Nie mogłam zostać na noc ale od dzisiaj będę z nim siedzieć, moja teściowa mieszka 10 min. od tego szpitala a dzisiaj wyjeżdża na wakacje więc się do niej wprowadzamy.

Proszę Was módlcie się żeby było wszystko w porządku.....

Pozdrawiam, uważajcie na siebie i swoje Skarby.

k@siek kochana jesteśmy z Tobą, ucałuj maluszka, na pewno się wszystko ułoży, pewno te upały tak dają w kość, najważniejsze żebyś ty się nie denerwowałą, bo mały czuje, trzymaj się dzielnie dasz radę,

K@siek, trzymaj się!!!
przytul.gif
Musisz być dzielna i starać się być spokojna, żeby maluszek też się nie denerwował. Na pewno to przez te upały jak pisze Gaga. Trzymaj się!!!!

już jesteśmy w domku :)))))
dostaliśmy złe instrukcje od polożńej srodowiskowej i stąd wymioty. Powiedziała nam że po karmieniu naturalnym dziecku nie musi si.ę odbić no i nie powiedziała że po karmieniu powinien leżeć na boku, powiedziała tylko że wystarczy podłożyć pod głowkę poduszkę... kretynka...
A co do przyrostu masy ciałą albo raczej jego braku to mam odciągać i kontrolować ile zjada ( ma zjeść jednorazowo 50-70 a dobowo 400-500). Najgorsze jest to, że jedna pierś produkuje więcej druga mniej... nie wiem czy to normalne. Z jednej odciągam nawet 110 a z drugiej ( pogryziona i po zapaleniu jak stwierdził lekarz) zaledwie 30 - 70. Oczywiście położna srod. jak jej mówiłąm o bolącej piersi, czerwonych plamach na niej, gorączce i dreszczach w nocy stwierdziła ze wszystko OK ale mam karmić przez kapturek - NAWET NIE OBEJRZAŁA.
Zanudzam Was ale gryzie mnie ta dysproporcja :( :(

reklama
k@siek kochana, jak dobrze, cały dzień o was myślałam
Moje cycory do końca produkowały różnie, czyli 10 miesięcy, jedna więcej druga mnie. Te wymioty jak sądzę to były spore ulewania, nam poradził lekarz, a raczej zalecił żeby mała spałą pod kątem około 30 stopni, włożyliśmy pod materacyk koc i tak spała i było mniej ulewania, co do odbicia, Majce nie zawsze się odbijało. W każdym razie na pewno nie kłądź malucha płasko, tylko niech główke ma wyżej , ale nie na poduszce bo plecki skrzywi

Do góry