reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

Krakowianeczki a tu cisza czyżby upały wykańczały ???

witaj catherinka :) napisz coś więcej o sobie

głuszek jak tam Marysieńka ??? i jak ty w roli mamusi ???

k@siek teraz czekamy na ciebie :) współczuję w te upały przerabiałam to w zeszłym roku ufffffffffff

a Moja Majula kończy jutro 10 miechów ale zleciało

reklama
Mam 23 lata, mieszkam w Nowej Hucie, a właściwie w starej, bo niedaleko placu Centralnego. Filipek jest naszym pierwszym dzieckiem, planowany za około 3-4 latka, no ale wyszło szczęśliwie wcześniej :) Chodziłam do X L.O., potem zaczęłam stusia na Polibudzie, ale jak na razie mam przerwę w edukacji, pponieważ w zeszłym roku zrezygnowałam po trzech latach ze studiów na PK (po długim namyśle, doszłam do wniosku, że to nie to...ciężka to była decyzja, ale wiem, że właściwa), informatykę - studia, które chciałabym zrobić miałam zacząć jesienią zeszlego roku, no ale okazalo się, że jestem w ciąży, więc przesunęłam te plany na ten rok. Pracuję w call-center, obecnie jestem na macierzyńskim, a od 24 lipca wracam do pracy :( Co niestey zbliża się wielkimi krokami i mnie zasmuca, bo już nie będę z małym 24h :(

A do Was trafiłam, poprzez wątek o gminnym becikowym :) Fajnie będzie dostać dodatkowy tysiączek - przyda się, bo zbieramy na wykończenie mieszkania, które odbieramy w grudniu tego roku :)

Witaj catherinka - ja troche śledziłam wasze losy bo zaglądąłam na wasz wątek - marcówek albo lutowek jesli dobrze pamiętam

u nas wszytsko coraz lepiej. Powolutku układamy sobie charmonogram i dogrywamy się z naszą maleńką. Na razie mała jest w miare grzeczna, choć bidulkę upła dobija. Nocki mam nieprzespane. Mała idzie spać po spacerze i kąpaniu - czyli miedzy 19.00 a 20.00 zasypia i wstaje koło 24.00 na pierwsse karmienie. Potem 3, 6 i czasem idzie daje spać i wstaje koło 9 a czesm już nie idzie psać. W dzie różnie ale zazwyczja ucina sobie krótkie drzemki i jedna dłuższa - 4 godzinną. Także w miare nam sie reguluje dzień i noc (to dobrze). Cycki produkuja mleka jak na trojaczki albo czworaczki. Męzulo jesczze cały tydzień jest z nami, mam nadzieję ze sobie poradze jak wróci do rpboty. Zdjęcia marysi w galerii na majowkach. Zapraszam.

catherinka - ja też z Huty, a na jakim osiedlu mieszkasz?

Głuszek, na os.Wandy.
To super, że sytuacja się normuje, mi Filip na szczęście w nocy sypia od początku, a od dwoch miesięcy chyba już po 8-10 godzin, a w dzień zaczął sypiać dopiero jak miał gdzieś 1,5 meisiaca, wcześniej były krótie drzemki i ciągłe awantury, a potem stopniowo spał coraz dłużej i coraz mniej płakał :) A od dwoch tygodni anioł nie dziecko :) Oby to nie była cisza przed burzą - ząbkowaniem ;D

kurcze moja Majula do tej pory je o 21, 23, 4 lub 6 zależy czy akurat ząbek sie przebija ;D
ale jak była malusieńka to budziła się co 1,5-2 godziny na cyca (od czterech dni nie karmię bo cyce wyschły :( ) a o spaniu w dzień to max 40min ;) więc byłam na wiecznych obrotach dopiero od jakiegoś ja wiem miesiąca sypia w dzień około 2,5 godziny koło południa i koło 16 godzinkę półtorej

także kobitki cieszcie się że wam tak pięknie dzieciaczki śpią

Witaj catherinka, kojarzę Cię bo Was podglądam czasem, jako bardziej doświadczone koleżanki ;) Miło że Cię do nas przywiało :) Ale fajne dziecię ten Twój Filipek, da w nocy mamie pospać i w ciągu dnia coś zrobić, mam nadzieję, że moje Maleństwo też będzie takie ;D

A ja znów wczoraj byłam na KTG i u gina i powiedział mi, że jak do 6 lipca nie urodzę to mnie zostawią w szpitalu, a termin mam na 30 czerwca, trochę chyba za wcześnie, jak myślicie. Chociaż może chcą mieć wszystko pod kontrolą, żeby nic nie zaniedbać. Czy któraś z Was jechała do porodu karetką? Bo słyszałam, że z tym jest problem, a co w momencie, gdy zacznę rodzić gdy będę sama w domu. Jest ogromne prawdopodobieństwo, że właśnie tak będzie, bo mój mąż niepracuje tylko w niedzielę :(

reklama
witaj catherinko!! no proszę i rośniemy w siłę!! super ;)
co do spania to chyba też jestem szczęściarą, bo mała już 1,5 miesiąca przesypia całą noc od 22.30-23 do 6 rano na jedzonko a potem znowu nawet do 11  ;)
a pogoda służy spacerkom więc dlatego jesteśmy tak rzadko, uaktywniamy się dopiero nocą, jak nocne zwierzatka  ::)
tylko strasznie te upały znosi moja wczoraj walczyłam z potówkami a dziś nie ma po ncih śladu, wyglądała tak jakby ktos ponakrapił ją czerwoną farbą!!
acha jeszcze jedno pytanko na koniec????? chcemy kupić spacerówkę może  znacie jakieś fajne a przede wszystkim nadające sie nie tylko do jazdy po mieście i żeby były lekki bo od noszenia to mo kręgosłup jest coraz słabszy

Do góry