reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

bry :)
JA tez lubie poniedzialki , o dziwo optymistycznie mnie nastrajaja :)

Dzieki za wypowiedz w sprawie ząbków, lakowania.No to nic, na razie jest ok wiec jeszcze temat przemysle ;-)

ADA tez zauwazylam, pisalas o ile sie nie myle zes z Prokocimia,.... Stary czy Nowy? Jestem na etapie wyboru przedszkola :-p wiec wszelakie opinie sa pomocne :)

LUTHIEN fajne zdjecie z usg, jak sie czujesz? Ehhh marzy mi sie kiedys 3 ciąża .... :tak:

My ok, dzis bylismy w parku i wszedzie kałuze ;-) Daniel cały sie wytaplal, przemoczyl buty, ubłocil i wybrudzil-ale jak za to ładnie zsnął ;-)
Ja uwielbiam zime, ja jest mrozno i sniezek pada. Uwielbiam jesien-kasztany i kolorowe liscie. Lubie wiosne, jak juz nie ma sniegu a zaczyna zielenic sie trawa. Nie lubie lata.Wole zimniejsze klimaty, nawet na wakacje nie pojechalabym nigdy do gorącego kraju :p

reklama
witam!
Dzisiaj tak wiosennie się zrobiło :-).Mam nadzieję że zima już nie wróci.Ja czuję się świetnie.W niedzielę bylismy na teatrzyku w Bonarce.Fajnie było ale zdaje mi się że trochę kiepsko to zorganizowane.Taki był tłok że zostawiliśmy Majkę i poszliśmy się przejść,wróciliśmy po nią na koniec przedstawienia.

Ada ja tez będę się musiała wziąć wreszcie za mycie oknien.Ja to leń jestem więc pewnie przed samymi świętami się za to wezmę :zawstydzona/y:.

Carolans czyli sprawdziło się że jak dziecko brudne to szczęśliwe :-).A ja właśnie uwielbiam lato i upały. Nie znoszę zimy i jesieni.Mogła bym mieszkać w ciepłych krajach tam gdzie nigdy śniegu nie ma ;-).

witam

Luthien- a za jakie okan ty się chcesz brać kobieto!!!!!!!!!!!!!! chyba zwariowałas, no chyba,że chcesz urodzić szybciej jak to możliwe:rofl2:
daj sobie spokój teraz ztymi oknami, nadrobisz jak urdzis:):)

Jesli chodzi o teatrzyki, to powiem ci ,że jeszcze dwa tyg, było super, mało ludzi bez tłoku, i ścisku,,ale w tą niedzielę to koszmar,,, tyle ludzi ,ze szok,, dobrze że od marca robią dwa razy o 11 i o 12,30 bo się troszkę rozładuje,,,,,,

My teraz nie idziemy bo będziemy świętować, dwa latka Julci;-)

carolans- mój Kuba chodzi do 150 na teligi,,, generalnie nie jest tak źle ale mogło by być lepiej,,,, powiem szczerze, że wyposażenie przedszkola, czy sposób pracy pań, ma wiele do życzenia,,, U nas w grupie, jest tylko jedna pani rano jedna po południu,,, no i jeszcze pomagająca,,, ale pani , która jest rano nie daje sobie z tymi dziećmi rady,,, bardzo mi się to nie podoba,,, bo w drugiej grupie maluchów są przez cały dzien dwie panie, ,,,, ,, poza tym jak już mówiłam mają bardzo mało zabawek, książeczek klocków,,,itp,małe sale ,,,,,,
Ja w zeszłym roku byłam w 3 przedszkoalch na dniu otwartym, właśnie w tym na teligi , na kurczaba i na piskach i z tych wszystkich wybrała bym przedszkole na piaskach,,, dosłownie super,,, ogromne sale, duzo zabawek i to takich full wypas,, bardzo miłę panie, i przede wszystkim są po 2 panie w grupie,,, jednak tam się nie dostaliśmy,,,,,,, tz nie wiem jak by to wyglądało w praktyce jednak na dzień dobry była super,,,,,,panie cąły czas albo bawiły się z dziećmi alebo gadąły z rodzicami ,, same od siebie opowiadały co jak i kiedy,,,, natomiast na teligi, na tym dniu otwartym to każdy robił co chciał, a panie trzeba było o wszytko za język ciągnąc,,,

zresztą do tej pory tak, jest jak pytam jak kuba to dosłownie musze o każdą rzecz zapytać, bo te mi nie opowiedzą co robił z kim się bawił, jak się zachowuje itp,,,

ale to moje zdanie byc może inni mają lepsze!!!:)

Idę bo maja wyje znowu wyję, chyba jej piątki idą bo ostatni jest nie do zniesienia:no:

witam :)

ADA dzieki :) a to przedszkole takie fajne sprawia wrazenie i wlasnie w nie celowalam...zwlaszcza ze blisko mam. a jeszcze mozesz mi napisac, jak wyglada kwestia oplat? ehhh mam nadzieje, ze sie ten moj synal dostanie chocby na kilka godzin dziennie. Kuba chodzi na "cly etat"?

LUTHIEN okna to Ty mozesz myc za jakies 10 tygodni ;P

Ja sie przyznaje do nalogowego siedzenia n necie, z czym walcze. w zwiazku z tym laptopa wyciagam co 2 dzien :-p
serio, uzalezniona jestem wiec wole sobie dawkowac przyjemnosci ;-)
Jutro mamy Danielowego alergologa.

Hej!
A ja mam znów Majkę chorą:-(.Przed pójściem spac miała 37,2 i musze jej jeszcze za jakiś czas zmierzyć i podać nurofen w razie czego.
Musze Wam się pochwalić że bylam dzisiaj na spotkaniu majówek i barzo fajnie było,ale było nas tylko 4.

No kurcze i jeszcze mi się dostało za to mycie okien :-D.No ok może poproszę mamę to mi umyje,ale myślałam że dam radę bo czuje się nawet na siłach.

Ada to Ty byłaś w niedzielę na teatrzyku? Kurcze może nawet stałysmy koło siebie i się nie poznałyśmy ;-).Mam nadzieje że w przyszłą niedzielę tez pojadę to może tym razem się zobaczymy.

DZień dobry,,,

carolans- ja ci powiem ,że gdyby nie dzieci to tez pewnie bym siedziała ciągle na necie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:,,,,,,,, jednak jak czasem siąde chociaż na chwilę,, a moje małe się bawią, to albo zaraz u mnie na kolanach czego wynikem jest ,że nic nie moge popatrzyć, bo mi przyciskaja co się, da,, albo Kuba zaraz do mnie mówi, mam dlaczego ty siedzisz na komputerze a nam nie poczytasz ksiązki:zawstydzona/y:więc po prostu wyłączam kompa, bo mi wstyd przed dziećmi, że komp ważniejszy,,,,,,
dlatego ja albo rano, jak kuba idzie do przedszkola a Jula cos ogląda, albo jak S jest no i wieczorem,,,,

Jesli chodzi o przedszkole, to mój Kuba chodzi do 5 godź,,idzie na 8,30 tj, po sniadaniu a odbieram go po obiedzie tak koło 12,,,,, tak chodzi bo ona strasznie płakał i tak ustaliłam z nim ,że tylko do obiadku pobawi się z dziećmi,,ale teraz już jest dobrze i się zastanawiałm, nad całym dniem,,, bo w rzeczywistości to na te kilka godz to jest tak, że jak s idzie do pracy to ja gonię jak z piórkiem, bo ledwo przyjedę do domu a zaraz trzeba po niego iść,,,
Opłaty są takie ,że ja płacę 102,, z groszami takiego czesengo + 2,60 za obiad,, cąłodzienne wyżywienie jest 5,60- tz sniadanie, obiad, podwieczorek,, za za cąły dzien płąci się coś 153 z groszami,,,, u mnie miesięcznie wychodzi średnio 140zł,, bo jak dziecko nie chodzi do przedszkola to odliczają za posiłki,,,,,,,,,

Luthien- no teraz rozsądniej,, mama moze okna myć;-)
Zdróweczka dla Majeczki życzę,,,,
my teraz nie idziemy na teatrzyk, bo Jula ma urodzinki,,,,ale wprzysżłą niedzielę jak najbardziej,,, a wiesz ,że mi się rzuciła w oczy taka dziewczyna w ciązy,, blondynka z upiętymi do tyłu włosami,sadzała dziewczynkę po lewej stronie tam gdzie facet ma stanowisko ze sprzętem,,, może to ty byłaś???
A spotknie super miłyście,,,,,,
ja w zeszłym roku byłam na takim spotkanku z innego forum,, świetna sprawa,, bo dziewczyny znałam ponad 3 lata i generalnie każda z nich była taka jak na forum,,, a byłysmy z całej Pl, nawet z nad morza,,,,,

My też kobitki musimy się kiedyś spotkać, jak już słoneczko wysuszy trochę place zabaw;-);-)

Witam mamuśki :))

kurcze ja pracuje w Bonarce i tez sądziłam że te teatrzyki tylko w ferie były hehheheh
ale chcemy na ten ostatni choć pojechać
wiem ze w ferie były cyrki z tym ze pierszeństwo maja dzieci ze szkół przedszkoli jak jest to teraz???? jest gdzie posadzić dziecko
i która sie wybiera ????? mały zlot na teatrzyku by był

Witam!
Ada to nie byłam napewno ja bo ja jestem brunetką ;-).No i nie wchodziłam tam z Majką tylko ją pusciliśmy i ona sama poleciała.

Agatulka jak byliśmy to była kolejka i dzieci wchodziły po kolei,nikt nie sprawdzał czy z przedszkola czy nie.A jak przyjdziesz wcześniej i staniesz w kolejce to dzieci napewno usiądą,bo za nami się zrobiła taka wielka kolejka i te dzieci z końca juz nie siadły.

A moja Majka ma ospę.Na szczęście dość dobrze się czuje i mam mało bombli.Za to mnie od wczoraj zaczęła pierś boleć i nie wiem co to jest.Męża wysłałam po kapustę do sklepu to spróbuję na noc zrobic okład.Jak nie przejdzie to w poniedziałek do lekarki pójdę.Mam nadzieję że to nie zapalenie bo oprócz bólu goraczki nie mam ani innych objawów.

Witajcie

Kurcze jak tak idę do pracy to na nic czasu nie mam, ale dzis padam z nóg,, zresztą tak mnie bolą ,że ledwo siedzę:-(
Luthien- no to pieknie Majka zachorowała,,, włąsnie słyszałam ,że dużo dzieci choruje,,, nie wiem jak u nas w przedszkolu, mam nadzieje ,że jednak nic nie ma,,,,,
Zdróweczka dla Majeczki,,,,,,,
a ztymi piersiami to się nie martw,, ja nie słyszałam, żeby zapalenie było w czasie ciązy,,, jak bys już karmiła to i owszem,,ale teraz to chyba bardziej przygotowuja się na produkcję mleka i dlatego bolą,,,,,,
Ja miałam tak jak byłam z Julą w ciązy,,, wogóle to ja na początku ciązy jeszcze karmiłam Kubę , bo nie wiedziałam ,że jestem w ciązy,, i jak go odstawiałam od piersi,, to za jakiś miesiąc dostałam takiego bółu ,że myślałam ,że się skończę,,, ale nie miałąm żadnego zapalenia, tak się dzieje podczas ciązy ,,,,,,alke oczywiście nie zaszkodzi sprawdzić;-)

Agatulka- my byliśmy już 4 czy 5 razy i nigdy nas nie sprawdzali, czy dzieci chodzą do przedszkola, zresztą trudno nie zauważyc, ze nie chodzą bo Jula ma 2 latka i jest malutka ale nikt nie robił problemów,, więc myślę, że wiek nie ma znaczenia, zresztą ja zauwazyłam taką mamę z takim maluszkiem,, już ją kilka razy widziałam,, i tez ją wpuszczają, a dziecko pewnie więcej jak roku nie ma,,,,,,,,,
A i te teatrzyki sa również przez marzec i myślę ,że będą nadal, bo widac ,że są coraz bardziej popularne,,,, no i od marca są dwa razy o 11 i o 12,30,,,,,,,,,,,,,,

My teraz nie idziemy,,ale kiedyś to jak najbardziej możemy urządzić teatrzykowe spotkanie;-)

reklama
My jednak nei dotarliśmy w niedziele Maks pokaszliwał i w poniedziałęk stwierdzono zapalenie płuc :(((
na arzie nei szpital ale dom i zastrzyki

super że w marcu też będa te teatrzyki może i nam sie uda trafić w końcu

a co do tych miejsc to chodzio o to ze jak były w ferie to przedszkola rezerwowały sobie meijsca i wpierw wpuszczali przedszkole potem reszte dzieci

Luthien jak pierś ???

Do góry