reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

aaaaa widzisz, ja myslalam, ze te teatrzyki to tylko w czasie ferii.... super, dzieki :)

My dzis wyszlismy na chwile na snieg po czym Mlody zaprotestowal, usiadl na ziemi i w ryk:eek:

reklama
Witam!

Tiffanitami głosik oddany :-)!

Ada no muszę się wreszcie kiedys na ten teatrzyk wybrac z Majką.

Ja znowu przeziębiona.Siedzę w domu i leki biorę.A w sobotę byłam z Majka u dentysty i pani dentystka zaplombowała jej ząbka.Maja była bardzo dzielna a w nagrodę mogła sobie wybrac kolor plomby i wybrała pomarańczowy :-).Następną wizytę mamy 4 marca.A panią dentystkę polecam,gabinet jest na bieżanowie,a pani ma super podejście do dzieci.Jakby ktoś chciał namiary to mogę podać.

Luthien z nieba mi spadasz :) czytalam gdzies ogloszenie, ze na biezanowie jest dentysta dla dzieci- okolice jakiegos zlobka czy cos? to ten gabinet? Kompletnie nie mm pojecia gdzie to jest, bo na tym osiedlu kojarze kosciol (trudno nie zauwazyc :p) i 2 ciucholandy :p
Nawet jesli nie o tym samym piszemy to ja poprosze o namiary, godziny otwarcia... czy trzeba sie rejestrowac telefonicznie? Ja po sasiedzku, z Prokocimia wiec rzut beretem ;-)
zawsze zwracam uwage na zdjecie Twojej coreczki -cudo!;-)

A ja dzis mam lenia :-p Nic mi sie nie chce, najchetniej wskoczylabym do lozka i poczytala jakas ksiazke ... a tu od rana "maaaaama";-)

Witam

Luthien- zdróweczka życzę i uważaj na siebie bo w twoim stanie chorowanie to nic dobrego,,,,,,,,,,,,
Gratulacje dla Majeczki,, dzielna dziewczynka:-)

JA kiedyś szukałam dentysty dla dzieci gdzies w okolicy i nic nie mogłam znależć, więc zaczęłam jeżdzić aż na Ryczaj do centrum stomatolgii, i jestem też bardzo zadowolona,,, ale jak by kobieta rzeczywiście była sprawdzona to chętnie bym bliżej korzystyła,,, A ona przyjmuje prywatnie i jakie koszty wizyty???

carolans- heheheh ja to cos wiem o tym mama!!!!!!!!! moja Julka to jak się budzi to odrazu mama mleko, ja chcę mleko!!!!!!!!!! a potem spiewa czym oczywiście budzi i Kubę i tak od 6,30 sie bujamy;-)

Hej!
Ja dzisiaj też nie za dobrze się czuję.Nie wychodzę nigdzie,mamę po Majkę wyślę do przedszkola.

Carolans chyba wiem o którym dentyście piszesz ale tam jeszcze nie byłam nigdy.Nasza pani doktor jest nie tylko od dzieci,my z męzem też u niej zęby leczymy.Gabinet ma w tym budynku naprzeciwko kościoła na piętrze.Jej mąż tez tam pracuje ale ja zwykle chodzę do tej pani.Z tego co wiem teraz do marca jest na urlopie,ale jak chcesz to jest nr do gabinetu 012-658-80-27 adres to ćwiklińskiej 10, a pani nazywa się Magdalena Szymanek.Możesz zadzwonić i się umówić.Acha my za wizytę zapłaciłyśmy 40 zł za zaplombowanie ząbka.

Ada o rany to masz pobudkę z rana ;-).Moja Majka to śpioch i jak nie idzie do przedszkola to potrafi dospać nawet do 9.Jak idzie do przedszkola to budzę ja tak o 7.30 ale czasem nie chce jej się wstać.

Luthien- no to nawet nie drogo bierze,,, ja za plombe płąciłąm 50zl,,, a ona tam przyjmuje prywatnie?, ma dużo ludzi,i czy od dorosłego też tyle bierze??, bo ja tez musze sie wybrać na kotrole a wolałabym iść prywatnie, bo jak poszłam do przychodni, i miałam ukruszonego zęba to facet mi chciał srebrną plmbe dorobić:szok:dobrze ,że sie zpytałam czy mają normalne więc maja ale trzeba było zapłacic i tak 70zł,,,,:confused2:
A moje dzieci mo cóż, Kuba pewnie by pospał dłużej,, bo widzę że lubi,, ( chociaz jak był mniejszy to tez wstawał o 6),,, ale Jula to ranny ptaszek,,, może dlatego ,że ona jeszcze w dzień spi to się wczesniej budzi,,,ale próbowałam ją nie kłąść w dzień to wieczór jest katastrofalne -wyje o wszytsko nic jej nie pasuje , rzuca, krzyczy a i tak rano 6 ona wrzeszczy mleko!!!!! więc stwierdziłam ,że niech śpi przynajmniej ja mam troszkę luzu w dzien,,,,
a wogóle to dziś mi zrobiła taką histerię, że normalnie szok, poszliśmy na ogóredk i oczywiscie ona zamiast na sankach to chce na rowerze, mówię ,ze nie ma to się zaczeła rzucac po śniegu wzięłąm ja do domu to tak się wiła jak ąz, normalnie z pół godziny tak jęcząła,,,i rzucała się po podłodze,,,,, a ja myślałam ze fazę ostrego buntu dwulatka już mamy za sobą (bo kiedyś już tak miała),,,,,,,a tu chyba dopiero się zaczyna i pokazuje swoje widzimisię,, mały małupiszon:szok::wściekła/y:

Ada tak ona przyjmuje prywatnie.Od dorosłego niestety troche wiecej bierze,nie powiem Ci dokładnie ile bo to zależy co robi.Odemnie tez różnie brała,jak kanałowo to więcej wychodziło.
A moja Majka to często tak ma,też myślałam ze jej z wiekiem przejdzie ale to chyba od harakteru zależy.

Witajcie!
Ciągle jeszcze zima, do wiosny daleko, siedzę sobie z moją maleńką, 9-miesięczną córeczką w domku, czas płynie nam na godzeniu domowych obowiązków z zabawami i spacerami. I jak dotąd radośnie mijały nam dni, aż ostatnimi dniami dopadła nas monotonia.

Rano - sniadanie, karmienie, przygotowanie obiadu, kramienie w między czasie zabawy z maluszkiem, sprzątanie, pranie, potem może spacer, chwila przy komputerze, następnie kąpiel, kolacja, znowu karmienie, usypianie... noc ... i od nowa... tak mniej więcej w dużym skrócie wyglądają nasze dni ostatnio.
I nie chcę narzekać bo czas spędzony z dzieckiem jest dla mnie cudowny, ale ta monotonia już mnie męczy.
Szukam sposobów na jej przełamanie, może tu znajdę kogoś ciekawego, kto mi w tym pomoże? Może macie podobne odczucia?

Pozdrawiam cieplutko!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry