reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

kluska80 a ten lekarz na Piastów - Egwuatu to dobry ??? Bo zamierzam do tej przychodni do gina się zapisać, ale nie najlepsze miałam zdanie o ginekologach tam pracujących, dlatego w ciąży chodziłam na Niepodległości do dr. Franczaka. Mimo tego, że lekarz chłodny w rozmowie to bardzo dobry specjalista. Żałuję, że już tam nie przyjmuje :-(, bo nie uśmiecha mi się chodzić do Niego prywatnie :sorry2:.

A tak w ogóle to witam :-). Bardzo daaawno TUTAJ nie zaglądałam :zawstydzona/y:.

reklama
Cześć Kobietki:)Chciałam się przywitać:)Coprawda ja dopiero jestem na początku - 5tc,ale miło mi było poczytać Wasze posty.B.się boję o moją fasolkę,jedną już straciłam 2 lata temu :( a mam już 31 lat i bardzo chciałabym aby wszystko było w porządku.Poronienie "dokończyłam"w Żeromskim,w którym zajęli się mną fenomenalnie.Po kilku miesiącach znów tam zawitałam-na ginekologię operacyjną w celu usunięcia mięśniaka macicy(to on był powodem utraty ciąży).Oba pobyty w szpitalu nie należały do przyjemności,ale personel był na prawdę rewelacyjny.Czystość też niczego sobie-nie jest to nowy szpital,więc cudów nie ma,ale nie można powiedzieć,że jest tam syf kiła i... przerażają mnie tylko te tabuny rodzin,które odwiedzają ciężarne,zwłaszcza na patologi ciąży,ale teraz tak jest w szpitalach,że można odwiedzać-tylko na miły Bóg dlacego całymi dniami?Przecież to jest uciążliwe dla ciężarnych,dla personelu i nie uwazam,aby miało kojący wpływ na nerwy przyszłej mamusi,ale może to tylko moja opinia. Dziewczynki,proszę o trzymanie kciuków:) A we wtorek idę na USg,więc zobaczymy czy przypakiem jakiś mięśniak znów się nie pojawił - oby nie... Pozdrawiam Was! Aga

Cześć Winka,moim zdaniem dr,Egwuatu jest ok ,miły,konkretny zwraca uwagę na takia rzeczy, o ktorych inni nawet nie pomyslą,wszystkie moje koleżanki albo juz do niego chodza albo wybieraja sie na pierwsza wizyte z moja mamą włącznie:))i jeszcze delikatny jak musi coś mocniej zbadac to przeprasza a cos takiego to jeszcze nigdy mi sie nie zdażyło.Ja tez miałam pewne oporu przed facetem ale po pierwszej wizycie całkowicie się ich pozbyłam.Pozdrawiam

Agnieszko z tymi odwiedzinami to rzeczywiście koszmar. Ja na położnictwie leżałam ponad 10 dni. Myślałam, że oszaleję o 11 zaczynały się pielgrzymi i trawały do 21. Do jednej pacjentki potrafiło przyjść pięć osób.Raz nawet zwróciłam uwagę, bo moja córcia miała fototerapię na sali i nie mogłam przesunąć jej łóżeczka a teściowa pacjentki obok prawie usiadła na moim łóżku i zaczęła przesuwać małą:no:Miałam duży przekrój pacjentek i ich rodzin Wiele zależy od nas samych; niektóre dziewczyny wychodziły na korytarz, gdy odwiedzało je więcej osób, albo tak umawiały wizyty, aby nie było tłumu na sali. Najlepszy był mąż jednej z koleżanek, ile razy przyszedł to zajmował nam łazienkę i to na tą poważniejszą sprawę;-):-)

kluska80 dzięki serdeczne :-), bo po recenzjach pacjentek na Jego temat, to aż się przeraziłam szczerze mówiąc :baffled:. Jeszcze raz dzięki za info :-). Na pewno w najbliższym czasie do Niego zaglądnę :tak: i sama się przekonam :tak:.

AgnieszkaKRK31 gratuluję zafasolkowania :-). I kciuki trzymam &&&.
Co do patologi ciąży w Żeromskim, to masz rację, sporo osób się tam przewija :sorry2:. Ja w 7 miesiącu ciąży tam leżałam i widziałam co się dzieje, ale przynajmniej zawsze coś się działo :-p.
Jestem ciekawa czy nadal tam pracuje taka gruba położna - rewelacyjna była, tylko nie pamiętam jak miała na imię.

Antila hehe, to niezłe zapachy miałyście w łazience po wizycie tego męża koleżanki :rofl2::sorry2:.

Witam, ja jestem w 18mc (rozwiązanie planowane na koniec sierpnia) i mam kłopot z zapisem do szkoły rodzenia. zależało mi na żeromskim, ale tam terzeba było się zapisywać ponad miesiąc temu (na majową edycję, a kolejna na wrzesień). czy ktoś mógłby mi polecić SR jakąś dobrą, w której zajęcia zaczynają się po godzinie 17? Help

Witam.....Mieszkam sobie koło Krakowa i mam dwójkę dzieci Kacperek 5 lat i Emilka 3 lata....Wlaśnie dołączyłam do grona...Gorąco wszystkich pozdrawiam....:blink:

reklama
Witam, ja tez jestem z Krakowa. Co do rodzenia - rodziłam w Narutowiczu i najgorszemu wrogowi tego szpitala bym nie poleciła. Położne to tam chyba są najgorsze!

Do góry