reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

reklama
Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, tego życzę w Nowym Roku.
Serdecznych spotkań rodzinnych, pukania do drzwi, przyjaznych twarzy, dużo radości, serdecznych objęć, pocałunków, szczęśliwych wspomnień, aby Twoje święta były właśnie tym czym powinny być - odrobiną ciepła w środku zimy, światłem w mroku.
Wszystkiego co najlepsze,wyjaśnienia i rozwiazania wszystkich problemów,bliskiej osoby,która nas zrozumienie, a najważniejszego to zdrowia dla nas i naszych pociechy
życzy Agnieszka z Olą.

Całej społeczności bb :biggrin2: z okazji nadchodzących
odreadrehskait.gif

Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę Zdrowia i Spokoju, Lepszego Jutra i Samych Pogodnych Dni a przede wszystkim Wszelkiej
Pomyślności i Spełnionych Marzeń

Czesc dziewczyny,ja siedze na Regionalnym Forum z mami z Krakowa.

Ataata my chyba sasiadki,bo tez z huty???
Lotera a z data porodu moze byc roznie.
Ja urodzilam 22 grudnia,a mialam ok 2-5 stycznia,
ale znam kilka osob co urodzilo po terminie
ja rodzilam z facetka ponad tydziec po terminie byla
a kolezanka z samotnych
urodzila ponad dwa tyg po terminie
zdrowego,duzego synka:-D
najwazniejsze,aby zdrowe
niezaleznie czy po terminie czy przed

mam nadzieje,ze pisze z takim posliskiem
waszych postow,ze juz
mozliwe,ze ty trzymasz
dzieciotko w ramionach:-):-D

No proszę. Jak tu pusto. Trocho przymroziło, sypnęło śniegiem ale elektryczność jeszcze nie zamarzła i internet działa. Więc gdzie są wszyscy z Krakowa? Czyżby na Sylwestra w góry pomknęli? No tak a ja się dziwiłam czemu zakopianka była wczoraj taka zapchana.

Życzenia noworoczne dla wszystkich MAm i dzieciaczków.
dawno tu nie zaglądałam, bo z czasem kiepsko było, chciałam nadrobić zaległości, przeczytać choć kilka ostatnich stron i trafiłam na drażliwy temat czyli szukanie pracy:-(
chyba na nauki Sylwia do Ciebie przyjdę:-) bo ktoś tu już wcześniej napisał- pracy jest dużo- dopóki jej nie zaczniemy szukać- no chyba że ktoś ma szczęście albo potrafi je przyciągać :tak:
ja jestem przeciętnie wykształcona jak na te czasy , mam doktorat z fizyki, studia podyplomowe, znam dwa języki i ...chętnie bym zmieniła pracę ale nie jest to takie proste...
może dlatego że sama nie mam pomysłu na to , co by mnie w miarę kręciło i pozwoliło przy okazji normalnie żyć. może też dlatego, że miejsca w których potencjalnie mogłabym pracować są mocno obstawione przez rodzaj męski...

no ale chyba zacznę intensywniej szukać:baffled:

reklama
Witam krakowskie Mamy po długiej przerwie, jak Kasianka (bo my razem aktywne na forum marcówek '06 :-)).

Odnośnie pracy moja opinia jest taka, że fakt jest trochę pracy, ogłoszeń dużo, ale to nie oznacza łatwego i szybkiego znalezienia nowego zajęcia, bo za dużo czynników jest równie ważnych i naprawdę różnie jest w różnych branżach. Ale szukając pracy trzeba to robić naprawdę czynnie: gazety, portale, czy po prostu wysyłanie CV do firmy, która nas interesuje. Trzeba być cierpliwym oj tak... Ja szukałam jakiś czas temu i byłam na kilkunastu rozmowach, odpowiadała mi z tego jedna praca, tylko, że na początek oferowano mi zbyt niskie warunki finansowe. Fakt, zgadzałam się z gościem, że on we mnie inwestuje, doszkoli mnie i w ogóle (nie spełniałam wszystkich kryteriów), tylko, że jak już ma się pracę i pewne pieniądze, z których wystarcza akurat lub czasem trochę brakuje to nie bardzo można przy dziecku zaakceptować jeszcze mniejszą pewność finansową...

Szczęśliwego Nowego Roku Krakowianki! :-)

Do góry