reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

oczywiscie ja tez mówie o pracy stalej naprawdenie wiem jak mozna w takiej sytuacji dobrej dla pracownika - generalnie dobrze jest teraz na rynku pracy - mozna miec problem ze znalezieniem pracy.:szok:

:baffled::baffled::baffled: wogóle nie zrozumiałam Twojego posta, bo piszesz ze dobrze jest na rynku pracy, a potem że można miec problem ze znalezieniem pracy...

I jeśli jest tak dobrze według Ciebie to dlaczego poziom bezrobocia jest taki jaki jest??
Wiem pewnie napiszesz, że jest to związane z niskim poziomem wykształcenia polaków... Jak dla mnie wcale to nie jest przyczyną, bo powiedz mi dlaczego pracowałam na produkcji koleżanką "Panią Magister"?? Która ukrywała swoje wykształcenie bo było za wysokie do pracy na tym stanowisku, ale wolała z tą magisterką pracowac na produkcji za dobrą kase, niż zgodnie z wykształceniem za mniejsze pieniądze...
A do pracy w blaszanej, nieogrzewanej budzie na Tomexie wymagają matury i znajomości dwuch języków!!!
Halo coś jest chyba nietak!

reklama
nie rozumiem jak mozna miec problem ze znalezieniem pracy, poprostu......

I strasznie mnie denerwuje taka postawa, jaka Ty wlasnie prezentujesz, tzn uzalanie się nad soba co z tego ze ktos ma wyzsze wyksztalcenie?!?!? to o niczym nie swiadczy.
trzeba pracowac tam gdzie dobrze płaca, jesli zalezy Ci na pieniadzach a jesli ktos ma górnolotne cele i chce sie realizowac to juz jego problem, moze wybierac albo rybki albo akwarium.

Wiesz co Sylwia teraz to przegiełaś ito grubo!!
Nie znasz mnie więc nie komentuj tak chamsko bo nic o mnie nie wiesz i dla Twojej wiadomości ani troche sie nad sobą nie użalam!!!! Nawet nic takiego nie napisałam co by nato wskazywało!!
I nawet już mi sie niechce komętować Twojego posta, bo świadczy on tylko o Tobie i Twoim "dobrym" kulturalnym wychowaniu!
Nie obrażaj ludzi jak ich nie znasz!

Dajcie spokój dziewczyny Święta idą;-)
Ile ludzi tyle opinii, praca to sprawa indywidualna i w jednym zawodzie łatwiej a w innym trudniej o pracę. Tym co mają dobrą pracę GRATULUJĘ, a tym co mają gorszą lub wcale, życze jak najszybszego zwrotu w życiu żeby praca dawała Wam satysfakcję w tym również finansową :D Tego Wam życze w Nowym Roku:))
A na Święta spokoju, harmonii i ciepłej rodzinnej atmosfery. Buziaki!

sylwia też cię troszkę nie rozumiem
mam wyższe wykształcenie i trzy kierunki podyplomowe, pracuję w szkole z wyboru, zawsze chciałam, ale niestety realia (czyli 1200zł miesięcznie) jakoś zaczynają mnie zmuszać do szukania innej pracy, niestety brakuje nam na życie, mimo że oboje pracujemy, niestety jakoś nie jest prosto znaleźć pracę, to tyle

Witajcie
Pracy jest dużo, dopóki nie zacznie się szukać. A jak się już zacznie to porażka.
Najlepsze jest to, że wymagania pracodawcy nie są adekwatne do zarobków.
A najbardziej mi się podobają takie wymagania: Po studiach, z 5-letnim stażem, przed trzydziestką. Niewykonalne.
I jeszcze jedno. Spróbujcie znaleźć dobrą pracę w geodezji. Niewykonalne. A zarobki marniutkie. I co z tego, że po studiach. :wściekła/y:
A zresztą idą Święta i życzę wszystkim Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości, nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju.

WITAJCIE!!!
Jestem spod Krakowa. Pracuję w tym pięknym, zakorkowanym i rozgrzebanym mieście. Tak piszę o tym mieście bo wczoraj z okolic Ronda Mogilskiego na południe Krakowa (Borek Fałęcki) wydostawałam się samochodem prawie 2 godz.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i starające się
Ja zaliczam się do jednych drugich.:-)

oj Loreta cos o tym wiem ;-)
Jak ostatnimi czasy z N-Huty pod Błonia dojazd zajmował mi prawie 1.5godz (przez 1 malutki remoncik kawałka drogi -Bora Komorowskiego):-D
A mamuśką będe na dniach, właśnie dziś ( tzn już wczoraj bo 22) przeleciał mi termin porodu:-D Także już niebawem mamuśką będe, ale cos ten wątek itak podumarł już jakiś czas temu...

reklama
Ataata no to trzymam kciuki za szybki poród. Mam nadzieję, że Twój dzidziuś nie będzie zbyt długo czekał, bo najgorsze jest takie czekanie dla mamusi, siedzi się jak na szpilkach. A ostatnio coraz więcej ciężarówek przenosi ciążę (2 moje koleżanki urodziły tydzień po terminie).

Do góry