reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

roberta- dobrze ze pilnujesz dziecka i je obserwujesz ale mysle ze wkoncu ulewanie sie skonczy co prawda dlugo ma ale do roku powinno sie skonczyc wiec narazie chyba nie powinnas sie az tak denerwowac... napisz gdzie mieszkasz kolo kielc??

reklama
Dziękuję za odpowiedź. Wreszcie mogę z kimś pogadać, bo w "moich" okolicach nikogo nie znam. No chyba, że murarzy, tynkarzy, dostawców piasku itp.
A mieszkam koło Mniowa w małej wsi o nazwie Borki i będę tam mieszkać, bo tam stawiamy domek. Powolutku do przodu ;)

roberta - witaj :tak: wiesz jest takie powiedzenie :najpierw rodzi się dziecko, potem matka" nikt nie jest alfą i omegą ;-)
mrozik - niestety żele niewiele dają, bo Karoli jednak idzie kilka ząbków jednocześnie i są już prawie na wierzchu :no::zawstydzona/y: i bolą jak diabli :zawstydzona/y: ale moja komórka służy jej świetnie za gryzaczka do uspokajania - szkoda że tak pozytywnie nie jest mój kom nastawiony :-D

Moje dziecko jest boskie - właśnie siedzi w foteliku obok mnie i zajada się chrupkami kukurydzianymi (ja też jem) i po zjedzeniu w połowie swojego chrupka - oddaje mi resztę do zjedzenia i każe sobie dać nowego :-D:rofl2::-D
Mój małż właśnie kończy elektrykę na mieszkaniu a o 16 ja jadę do niego kłaść panele a jutro przewozimy część mebli :-D:tak::-D
Uciekam do mojego wymuszacza :-D

Robert - fajnie, w swoim domku zawsze najlepiej. A na pewno niebawem sie zaklimatyzujesz :tak:
Shiraaine - coś z tymi zebami wiem. My nawet terazprzechodzimy gehennę, przez te zebolki. Ostatnio to od 4 do 6 rano wstawałam 12 razy. Bo w końcu postanowiła policzyć :sorry2:. Trzeba chyba przeczekać jak żele nie działaja. Jak bardzo boli to można też Ibufen dać na noc. Nam lekarka w najgorszej fazieząbkowania kazała dawać przez 3 dni, żeby mu troszkę ulżyć

A ja proszę o głosiki na mojego śpiącego królewicza
Śpię zdrowo
Głosować można codziennie chyba :sorry2::-p:tak:

Mni czasami wydaję się, że jeszcze nie dorosłam do macierzyństwa i czasami robię wszystko dwiema lewymi rękoma. Nie wiem co i kiedy i jak, ale powoli się już przyzwyczajam i zwykle robię po swojemu. Boję się tylko, że mogę coś przeoczyć.
Moja Mała ma 4 ząbeczki, które wychodziły i wychodziłya i teraz widzę, że obgryza barierkę łóżeczka, czyli dalej coś tam idzie.
Smarujemy czasem żelami i podoba jej się, może nie to, że żele pomagają, ale sam fakt masowania ;) Choć teraz mnie czasami podgryza. a na noc też słychałam, że można dać jakiś Nurofen czy coś takiego dla dzieci, by im ulżyć.
Przez te zęby moja gabrysia ląduje z nami w łóżku i potem spi sobie cichutko, by jej nie zauważyć i nie przenieść z powrotem do łóżka. A jak przeniosę mimo wszystko to wł~ącza syrenę. Mała terrorystka!
Czekam na ten swój kącik, mój kawałek podłogi. Wiem, że ju z niedługo, ale ta wykończeniówka mnie wykańcza...

Witam dziewczyny:-)Czy mogę do Was dołączyć?Jestem w ciąży,termin mam na 16 lutego i zamierzam rodzić na Prostej:-)Pozdrawiam

Cześć Dziewczyny:)
chciałam do Was dołączyć, 14 października zostałam mamą. :-D Czy ma któraś z Was namairy na gabinet w którym robią USG bioderek?Czy wiecie do którego tygodnia takie USG się robi?Ja zapisałam swojego Antka na 29-12 wtedy będzie miał 11 tygodni i nie wiem czy to nie za późno.
pozdrawiam

ja mam namiary na gabinet i swietna pediatre radiologa...Lek. med Jolanta Mastyna Orzechowska
Kielce ul Warszawska 151 parter pok 5 Przycodania "Uroczysko"
tel 504691101 aha i na to badanie wcale nie za pozno jest...

a tak przy okazji witamy nowe mamusie:tak::tak::tak::tak:

a tak sie zapytam Manific po co robisz to usg?? jest cos niepokojacego?? lekarz cos zaobserwowal?? bo u chlopcow z bioderkami nie powinno sie nic dziac bo zwykle problemu sa u dziewczynek przez to ze matka przy porodzie wydziela hormon tory pozwala na rozszerzenie sie kosci itp i on przenika do plodu i dziala tez na kosci dziewczynek..

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was rodziła na Prostej?Jakie są tam warunki?Ja jestem ze Staszowa więc nie mam pojęcia czy dobrze wybrałam bo nie znam szpitali w Kielcach(jedynie ze słyszenia).Bardzo proszę o odpowiedź:-)

Do góry