reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

julita - ee.. do obron to jeszcze kupa czasu :-D A nie chce mi się uczyć jak pieron :-p A ja przechodzę ciąże obie dokładnie jak moja matka - w pierwszej wymiotowała do końca 7 miesiąca jak ja z Karolą a ze mną przez skurcze leżała całą ciążę i mnie teraz męczą skurcze ale ja muszę chodzić niestety i nie ma szans na byczenie się :-p

Ładny dzisiaj dzień nieprawdaż? :-)

reklama
Samotronka - pewnie bym się skusiła, ale teściowa ma miniplantacje, która w zupełności na nas wszystkich starcza :)
Julita - gdzie idziesz do lekarza?
Sol - ja nawet dałam radę więcej siedzieć, bo Filipkowi wytłumaczyłam że mama nie może go nosić i biegać za nim, bo ma dzidziusia w brzuszku i lekarka mamie nie pozwoliła, żeby dzidziuś zdrowy urósł
Asiulka - od czego ma Emil pokrzywkę? Znaleźliście winowajcę?
Cachio - może to potówki? Pupcia to wprawdze dziwne miejsce, ale może za ten pośladek ja nosiłaś jakoś?.... Zgrzał się i tyle.

Hej wczoraj byłam z chłopakami u lekarza.
Po wizycie :
Emil ma zapalenie krtani-antybiotyk.A już tak długo ni brał nic prawie rok wytrzymał bez kilku dni bez antybiotyku.
Maciuś:infekcja wirusowa-groprinosina.

Z tego co mi powiedziała moja sąsiadka pielęgniarka,to to na pokrzywkę nie wygląda.
Wiecie co,a najbardziej to mam dość tego Emilka dziwnego uczulenia.
Dziś koło 14 znowu dostał dwóch plam dużych,i jak jechałam do lekarza na 15,to były.
Weszłam do gabinetu,mówię lekarzowi o co mi chodzi ,jak to jest,i ja podciągam Emilowi nogawkę od spodni chcę mu pokazać,patrzę a tam nie ma.
No samo pojawi się samo zniknie no,Teraz patrzę znowu ma w innym miejscu.
Nosz kurde mać przecież nie będę siedziała 24 h,w przychodni żeby móc to pokazać kompetentnemu lekarzowi no.
520755.gif
520755.gif
520755.gif
520755.gif

Moje maleństwo usnęło parę minutek po 18,śpi smacznie.
Mam nadzieję że ta dzisiejsza noc będzie spokojniejsza,bo wyglądam już jak zoombi.
Te plamy pojawiają się tylko na kończynach,np. na obu łydkach w tym samym miejscu symetrycznie,albo na udach,lub rączkach.
Nie zmieniałam proszku,ani płynu do prania.
Pościel ma anty alergiczną.
Nie mieliśmy żadnych napraw rur ,żeby mógł od wody dostać,ani nic z tych rzeczy.
Już sama nie wiem co mam o tym myśleć.
Teraz jak mu wyjdą znowu te plamy,to po prostu zrobię zdjęcie i pojade do lekarza z Emilem i aparatem,i mu tak pokażę.

Papa

Sol, ja też już kończę, ale całą pracę i obronę przekładam na przyszły rok, teraz nie dam rady ;/
Julita, to jest Gentamicin WZF 0,3 %. Lekarka mi to przepisała. 3 dni, 2x1 i po kłopocie:)
Asiulka, współczuję. A może to jest rumień wędrujący...

ale tu ciiiiiiiiiisza nastał....
u mnie kolek ciag dalszy:(
oby do 3 miesiaca jej przeszły....

julitka - no kolki to franiowata rzecz niestety ale trzymam kciuki żeby szybciutko przeszły :tak: :-)

A ja w tej ciąży mam pecha - nie dość ze mnie skurcze męczą to jeszcze mi cukier zaczął skakać i się kłuć muszę :dry: Ehh... jak nie urok to ... :-p Ale będzie dobrze - musi być :tak: :-D

hej dziewczyny

troche mnie nie bylo ale mamy szykowanie do wyjazdu Maz jedzie juz 29tego a 1 lipca do Wroclawia po drodze bylismy w warszawie takze malo czasu....

Samotronka- dziekuje Ci kochana za truskawki:tak::tak::tak: suuper sa i jakie duuze i ty tak nie pracuj ciezko bo jeszcze miesiac Ci zostal niech dzidzia jeszcze posiedzi:-):-)
co do ubranek jakbys chciala to bedzie tego ze 300szt.. i wszystkie nowe prawie nie uplamione czysciutkie :tak::tak:

julitka- jak mala bedzie miela atak kolki to sobie z nia usiadz i przeloz ja przez jedna noge tak zeby wisiala w lterke C nic jej nie bedzie a ucisnie brzuszek i smeraj ja po pleckach w odwrotna strone do ruchu wskazowek zobaczysz powinno pomoc w ciagu 5 min... wszystkim to mowie i u nich sie sprawdza:tak::tak: i sprawdzcie czy nie ma wzmozonego napiecia miesniowego czesto to jest przyczyna kolek:confused2::confused2:

asiulka- biedne dzieciaczki takie cieplo a tu choroba ale nie mowie glosno bo my narazie cisza z chorobami trzymam za Was kciuki:tak::tak:

Milego Dnia dziewczyny

reklama
Do góry