reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Kamilka cieszę się że truskaweczki smakują.... :)
Nom My mamy bez oprysków dlatego warto...
Moi rodzice nie pryskają nigdy tylko co plewią i to wszystko...
Ja to truskaweczkami i czereśniami się zajadam :)
Jeśli chodzi o ciuszki to bodziki rampersiki już mam sporo ale napewno się zgłoszę do Ciebie jak już mały się urodzi i jak troszeczkę mi podrośnie :)
Bo nie chce tych ciuchów aż tyle gromadzić bo naprawdę nie mam gdzie tego chować hehe ogólnie przesadziłam z ciuszkami dla niemowlaka mam ich aż do przesady dużo....
Ale jak to pierwsze dzidzi jeszcze chłopczyk to Ja szaleje :)
Pozdrawiam dziewczyny :)

reklama
mrozik - współczuję - wiem jaki to ból :-(

A ja dzisiaj byłam u promotora i udało mi się ustalić konkretny termin obrony na 4 września :-D Więc wakacje mam wolne :-D

Hey kobietki
Asiulka, jakiś czas temu pisałam że moja młoda ma wysypkę, wyglądało to podobnie jak u ciebie, na szczęście obyło się bez szpitala.a zniknęło po lekach na pasożyty jelitowe <?????>
Julitka, jak tam kolki u małej?
Sol, to masz już luz :-) a jak samopoczucie??
Samotronka zobaczysz jak szybko będzie dzidziuś ze wszystkiego wyrastał hehehe ledno założy się jakiś ciuszek, a tu już za mały...
Mrozik, jak po szczepieniu? już lepiej?
a my dziś na wesele idziemy, tylko pogoda nie za ciekawa, chociaż ma się wypogadzać...

reghina - z Nowej Słupi to chyba nie mamy nikogo niestety
Marla - jak po weselu? Wytańczona

Wiki śpi troszkę lepiej. Ale w nocy z soboty na niedzielę to mnie chciała wykończyć. Do 3 w nocy nie chciała usnąć, a w dzień też niewiele spała. Dobrze że mąż pomaga, bo chyba bym padła. A jeszcze parę dni wcześniej zaczęła sie tak co 15 minut budzić i myślałam że nie może być gorzej, a jednak mogło. No cóż, trzeba jakoś to wytrzymać.
Wczoraj podałam jej marchewkę. Wiem że to wcześnie, ale lekarka tak poradzila. Poza tym wiecie że teraz sie w 4 miesiącu zaleca wprowadzenie glutenu dla dzieci karmionych piersiom? No i to do posiłku sie dodae kaszke, wiec i tak niby rekomendują wprowadzać nowości w 4 miesiącu przy karmieniu piersią. A Filip dostał pierwsze jabłuszko jak miał 5 miesięcy skończone

Sol - no to sobie wypoczniesz troszkę. A jak skurcze? Dalej męczą? Była już u gina? Może trza jakiś progesteron? Ja Kaprogest na początku dostałam - 3 zastrzyki raz w tygodniu

A co sie z Masiulom dzieje? Długo jej nie ma coś

mroziku - a męczą dalej bo się rozchorowałam i dzisiaj antybiotyk dostałam bo już spać po nocach nie mogłam przez katar. A dzisiaj idę do gina obejrzeć maluszka. A wiesz że katar i kaszel nie pomagają pozbyć się skurczy niestety tylko jeszcze bardziej ciągnie. Dobrze że Karola się jakoś bidula trzyma jeszcze bo bym chyba ducha wyzionęła :-( A nie przejmuj się Wikusią - przejdzie jej eksperymentowanie ze spaniem :tak: A na skurcze miałam duphaston początkowo ale jakoś nie bardzo się po nim czułam więc kazał odstawić :-p A no-spa nie działa na mnie więc zostaje stoicki spokój :-D

Spadam się położyć bo jestem nietomna :-(

Ja właśnie po wizycie - maluch brykał na usg aż miło :-D Piotrek chciał go zmierzyć ale maleństwo szalało w najlepsze :-p Ma 34 mm i wg wielkości ciąża jest starsza niż wskazuje na to termin ale spoko - po za tym wsio ok :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczyny , ja jestem z okolic Jędrzejowa , mam 28 lat. Mam 4 letnią córeczkę Anię , przeprowadziliśmy się 2 lata temu , pech że ANIA NIE MA SIĘ z kim bawić , same chłopaki na tym osiedlu:szok:. Obecnie z mężem staramy się o drugiego dzidziusia. Okres miałam na 14.06 , mdłści , ból piersi , senność , gorączka. Zrobiłam dziś test - jadna ciemna a druga bladziutka kreska:-). Nie wiem co o tym sądzić????..... Myślę powtórzyć test , ale kiedy??.
Jak wasze pociechy ??? Mają rodzeństwo, jak się zachowóją, ??? zazdrosne o młodsze rodzeństwo ?? Jak się bawią??? pytam bo sama nie miałam rodzeństwa.>>>
POZDRAWIAM WSZYSTKICH , :-)

Cześć , szkoda , że nie ma tu nikogo z uroczej Nowej Słupi...:-)W takim razie uciekam na swój wątek i serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy z Kielc i Okolic i duzo zdrówka dla waszych maluchów:-):-) Buzka , pa:-)

reklama
Witam dziewczyny , ja jestem z okolic Jędrzejowa , mam 28 lat. Mam 4 letnią córeczkę Anię , przeprowadziliśmy się 2 lata temu , pech że ANIA NIE MA SIĘ z kim bawić , same chłopaki na tym osiedlu:szok:. Obecnie z mężem staramy się o drugiego dzidziusia. Okres miałam na 14.06 , mdłści , ból piersi , senność , gorączka. Zrobiłam dziś test - jadna ciemna a druga bladziutka kreska:-). Nie wiem co o tym sądzić????..... Myślę powtórzyć test , ale kiedy??.
Jak wasze pociechy ??? Mają rodzeństwo, jak się zachowóją, ??? zazdrosne o młodsze rodzeństwo ?? Jak się bawią??? pytam bo sama nie miałam rodzeństwa.>>>
POZDRAWIAM WSZYSTKICH , :-)
Witam:)

Dawo mnie nie było ale brak czasu....Mała ma problemy z brzuszkiem wiec poswiecam jej duuuuzo czasu.
W dalszym ciagu nie znosi spacerów; kazde wyjscie jest dla mnie mega stresem:(((
Za miesiąc planujemy chrzciny i już się boje jak ona je przetrzyma;)

Witaj Hlina i gratuluje kolejnej dzidzi:). JA TEZ MIAŁAM BLADĄ kreseczkę na tescie a od prawie 8 tygodni jestem mama kochanej Majeczki:))

Sol zdrówka życzę:)))

Do góry