reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hej,

Ale mam dzis dzien , zebranie wpracy , jakis dyrektor z KRAKOWA przyjezdza i wszyscy lataja jak poparzeni.A i najlepsze ze koordynator naszego działu kazał nam załozyc jakies durne apaszki TP SA zebysmy reprezentantwnie wygladały, mimo ze zebranie dotyczy tylko przedstawicieli handlowych :wściekła/y::no::no:

Kamilka z tym inhalatorem to dobry pomysł, w zeszłym roku kupowaliśmy taki nawilżacz powietrza, swietnie sie prawdza i fajnie sie spi, tym bardziej jest potrzebny jak mieszka sie w bloku i w okresie zimowym jak kaloryfery grzeja i powietrze jest suche- super sprawa.

asiulka szok z tymi wydatkami szkolnymi, przeraza mni eto czasami a jeszcze dwa latka i ja bede musiała skrobac sie z kasy. Na razie tylko ubezpieczenie w przedszkolu i ksiazki 45 zł.
A do rodzinnego to nie wystarczy zaswiadczenie o dochodach za poprzedni miesiac???? Dzis moj małzon poszedł własnie załatwiac rodzinne i dodatek do przedszkola jak zadzwoni to sie okaze co załatwił.
Acha no i psiak pierwsza klasa jaki elegancki :))))

reklama
Kamilka - miałam dzwonić i zapomniałam że nie mam nic na koncie a M. w pracy :-p Słońce - moje skarby dzisiaj zaczęły się inhalować i z pożyczenia nici bo mam tydzień z głowy. My mamy nawilżacz ultradźwiękowy Ariete i bardzo go sobie chwalę. Nie powoduje wilgoci na ścianach a przyjemniej się oddycha w domu szczególnie w nocy.

Joasia słoneczko to cieszę się ze tamta sukieneczka pasuje. A i tak będzie musiała małej założyć jakiś sweterek bo w kościele jest jednak chłodno.

No i z Kamilą się dzisiaj widziałam bo sobie na zabiegi chodzę do mnie do pracy :-D A w ogóle to muszę wam powiedzieć że super mi się pracuje. Szkoda że to tylko na pół roku ma być :-( Jeszcze 5 miesięcy mi zostało. A czuję jakbym pracowała tam od dawna :tak:

Posprzątałam, pozmywałam, pranie nastawiłam, odkurzyłam, wychodzę po sól fizjologiczną i powieszę pranie i mogę się powylegiwać.

A tak po cichu wam powiem że planuję prezent dla męża na naszą drugą rocznicę ślubu. Jutro zamawiam i po 10 października odbieram. Mam nadzieję że mu się spodoba, bo jak nie to 180 zł przepadnie :dry: albo ja to zabiorę dla siebie. Właściwie to taki prezent dla nas razem ale bardziej z myślą o nim. Ale narazie nie powiem wam co bo M. czasami tu zagląda i chyba by mnie wydziedziczył :-D

sol dzieki wielkie za checi i info ja na jutro bede miala inhalator od kolezanki a po tym kupie sobie ten nawilzacz,... :-):-):tak::tak:

Adas troszke lepiej wlasnie przyjal wszystkie leki i zasypia pomalu...:tak::tak: mnie zostaly seriale i spac..:sorry2::sorry2:

Asiulka - fajny ten psiaczek - chociaż ja wolę duże psiska ;-) (oczywiście dlatego ze sama mam dużego :-p goldenka)

Kochana nam też się marzy Labrador,lub Golden retriver,ale niestety na razie tylko Laki musi nam wystarczyć.Planujemy zakup domu więc jak już go będziemy mieć to na 100% będzie któryś z tych piesków,albo nawet oba.I Laki oczywiście:-)

.
No to nie za krótkie te wasze zebrania :szok:. Zawsze tyle trwają?
Nie no nie zawsze są aż tak "krótkie",tylko to wrześniowe.Bo a to wybór 3 ki klasowej,a to omówienie różnych dupereli,no i oczywiście pogadaliśmy o pierdołach z naszą Renią.czyt.wychowawczynią naszych pociech.Taka super babka nam się trafiła jak nie wiem.Ja to ją już kupę lat znam,bo była kiedyś wychowawczynią mojej młodszej siostry,(która w piątek za mąż nota bene wychodzi).Także zeszło nam troseckę:-):-)

asiulka szok z tymi wydatkami szkolnymi, przeraza mni eto czasami a jeszcze dwa latka i ja bede musiała skrobac sie z kasy. Na razie tylko ubezpieczenie w przedszkolu i ksiazki 45 zł.

Oj kochana na temat tych wydatków szkolnych to już się nie powiem nic,
To według nich jest darmowa edukacja:
komplet książek to 140zł+katechizm 22zł+książka do angielskiego 59zł.+ do tego cała wyprawka zeszyty i inne artykuły szkolne,długopisy,farby itd. 150zł,
plecak 100zł.to jest na same szkolne rzeczy 471zł

No i jak kupowałam ubrania i inne potrzebne do szkoły stroje gimnastyczne,trampki,ciapy to 300 wydałam.
To z moich obliczeń wynika 771zł.w sierpniu na samego Maciusia wydałam.:szok::szok::szok:To przecież prawie jedna pensja.A niektórzy żyją tylko z jednej wypłaty.To jest szok

A do rodzinnego to nie wystarczy zaswiadczenie o dochodach za poprzedni miesiac???? Dzis moj małzon poszedł własnie załatwiac rodzinne i dodatek do przedszkola jak zadzwoni to sie okaze co załatwił.
Acha no i psiak pierwsza klasa jaki elegancki :))))
U nas do rodzinnego to pełno tych papirków potrzeba,i ze skarbowego rozliczenie za zeszły rok wołają,nie wiem po jaką cholerę im to potrzebne.
My za zeszły rok mamy bardzo duży dochód bo mąż w Danii jeszcze pracował.
Powinni patrzec na obecną sytuację ,a nie na zeszłoroczną:wściekła/y::wściekła/y:

Asiulka - no to niezłe "stadko" piesków planujecie :-D. Ja przy moim "wariacie" to chyba bym z drugim nie wyrobiła. Te psy to są chyba zawsze jak szczeniaki :-p. A czytałaś książkę Marley i ja. Świetna książka na faktach. Można sie popłakac i ze śmiechu i ze wzruszenia :-)

Hej,

Sol gadaj bo ciekawosc naz zje, no i moze cos zerzne od Ciebie bo my tez w październiku mamy rocznice :cool2::ninja2::ninja2:

asiulka rzeczywiscie, dobrze mowisz, do rodzinnego to trzeba wiecej tych papirków, my na razie mamy przedszkole załatwione i mały dodatek dla Marysi.
Ale rzeczywiscie z tymi dochodami to głupota, to mnie sie bedzie liczył tylko 1 miesiac pracy i 3 miesiace stażu :-D:-D:-D

Moj małżon dzis na tomografie do Warszawy pojechał.

hej dziewczyny

ja siedze popijam kawke dzisiaj do pracy tez na popoludnie... a jutro pierwsza zmiana bo z Adasiem do kontroli... ale pewnie wcale lepiej nie bedzie do jutra... no nic dzisiaj od kolezanki bede miala inhalator to moze mu chociaz na ten katarek pomoze bo kaszle mniej ale gile to jeszcze dlugo dlugo...:baffled::baffled::baffled:

dziewczyny z tymi zakupami i szkola to ja wiem jak jest... ja Adasia dawalam teraz tylko do zlobka a oplata 220 z ubezpieczeniem a do tego trzeba bylo dgo ubrac bo przeciez nie ma wogole ubran wszystko niemowlece mial wiec kurtka buty spodnie jakis dres czapka i 250zl w plecy dobrze ze troche kupila babcia troche ciocia

reklama
Hej laski
Kamilka,no więc już sama widzisz jakie wydatki z tym nauczaniem naszych pociech.Ja na zebraniu też już zapłaciłam,za ubezpieczenie,komitet,i składki klasowe.No i jeszcze po 10 zł.składaliśmy się bo nasze pierwszaki mają w październiku ślubowanie,i będą mieli te fajne czapeczki i dyplomy więc dodatkowa opłata,i znowu 100 poszła.
Brak słów z tymi wydatkami szkolnymi.

mrozik,no planujemy pieska jeszcze ,ale na razie tak jak pisałam Laki musi zastąpić wszystkie :-)

Sol pochwal się na zamkniętym,przeciez tam mężuś nie wejdzie

Masiula,czasami to się zastanawiam,jakie oni wyznaczają kryteria,bo zmieniają coś non stop.
Miłego dnia

Do góry