reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Usmiechnieta moja male mialy wlasnie ta neptune ocean Vika niepowiem troszke tam polezala popatrzyla na te zabaweczki z Gabi tak samo ale jakiegos wielkiego szalu w tym kierunku nie bylo.

U nas zimno i pada...w nocy ma byc -2 i az sie boje bo juz tak ladnie mi jarzynki zaczely wychodzic musze to to przykryc na noc bo zmarzna jak nic:tak:z

Zielona no widzisz:-)niedlugo bedzie nawijala az mamusia bedzie wspominala te chwile kiedy cichutko bylo;-)moja Gabryska tak nawija przez caly czas weszla w wiek pytan i tylko chodzi za mna i mnie meczy:-D

napisalam przed chwilka duzego posta i mi skasowala:-(wiec jeszcze zajrze pozniej ogarniam troszke domek jak to przy piatku a pozniej musimy jechac do szkoly dowiesc jakies papiery do rejestracji gabi do przedszkola juz bylysmy ale cos tam pozmieniali i chca jeszcze cos;-)

reklama
Witam w ten deszczowy dzionek wszystkie Panie.
Usmiechnieta ja kupilam taka matke jeszcze dla Lukaszka,on ja lubil a Olivka no mozna powiedziec tak sobie.Cala ja rozkompletowalam bo te moje dzieciaczki lubia bawic sie tymi zabaweczkami.Zgadzam sie z Zielona ,wiem ze sa troche drogie ale nie warto oszczedzac,jesli planujecie wiecej dzieci to tym bardziej,przyda sie jeszcze,a twoja Amelka to jakos kolo 2 miesiecy juz ma wiec to juz czas na cos nowego dla niej.Ja wlasciwie dla Olivki juz nie kupowalam niczego wiekszego bo wszystko po Lukaszku,bujaczek tez mamy(bardzoooo przydatny) i z Lukiego zostal saucer w ktorym on nie zabardzo lubil a Olivka uwielbia sie w nim bawic.Kazde dziecko inne he he.Lukasz tez jak twoich znajomych coreczka najbardziej lubil sie bawic lyzkami i plastikowymi butelkami a teraz tez interesuje go zestaw kluczy taty ,grabie ogrodowe ,klocki,cyferki i literki no i oczywiscie ipad-ktory nie wiem jak ale nauczyl sie obslugiwac i to mnie martwi.
Wszystko na to wskazuje ze Amelka ma dosc lezenia plasko w wozku(Lukaszek tez sie darl) bo nic nie widzi a jest tyle interesujacych rzeczy i dzwiekow wokolo.Jest gotowa na odkrywanie swiata imto jest fajne .Fajnie ze kupiliscie tez lezaczek to moze ona spokojniejsza bedzie.
Usmiechnieta dajcie znac z Kana jak sie bedziecie spotykac to moze i ja podjade .Cos kiepska pogode nam zapowiadaja,no zobaczymy.
Pozdrawiam mocno.
Ps.Zielona super zdjecie Kostki dalas na suwaczek,so cute :)))Nie martw sie Mala juz poleci po calosci i sie super rozgada,sama widzisz jak lapie slowka.

Beata, u nas nigdy nie bylo cicho, bo Kostka jest wokalna :tak: Ona tylko nie umie za bardzo wyartykuowac o co jej chodzi, ale nie znaczy to iz nie radzi sobie w inny sposob :tak:

Dzis chlodno, moze wezme Wredote na dwor uczyc na rowerze jezdzic. Zgroza ma dzis koszmarny humor i chyba ja udusze, w pomaranczach ;-)

hej hej czy u Was tez tak zimno??u nas wczoraj caly dzien padal snieg z deszczem wial okropny deszcz wiec ze spacerku na dzien matki nici:-(ale i tak pocelebrowalismy w sobote male kupily mamie torcik i kwiatka do posadzenia w ogrudku:tak::-)a wczoraj tatus pral carpet bo niedziele niestety ma tylko wolna a juz byl tragiczny po zimie tym bardziej ze mamy pieska.
My troszke polatalysmy po sklepach Viktorii kupilam tenisowki na prube ze sznurowkamii o dziwo godzina treningu i mala zaplapala a myslalam ze potrwa to dluzej:-):-)a jaka z siebie jest dumna ho ho ho:tak::tak:

Zielona moje tez wokalne he he Vika przychodzi ze szkoly i wlaczaja muzyke a najgorzej ze trzeba spiewac i tanczyc razem z nimi hi hi no ale nic mamie taki ruch napewno nie zaszkodzi:-D

Dziewczyny co tam u was ??nie pochorowalyscie sie przez to zimno mam nadzieje:-:)-)

Beata, u nas tez zimno, a pizga tak ze glowe urywa... Deszcz ze sniegiem zapowiadaja na jutro. NA szczescie od przyszlego tygodnia ma byc cieplo...

Chcialam skorzystac z prywatnego ubezpieczenia i zajac sie paszcza. No i chyba taniej bedzie mi do PL leciec :wściekła/y:
Ze ubezpieczenie pokrtywa tylko czesc kosztow latwo zrozumiec. Poszlam jednak zapytac sie o orientacyjne koszty poszczegolnych zabiegow. Dowiedzialam sie, ze jak sie chce ktos zapisac, to mu przeglad paszczy i okolic robia za jedyne 350 dolcow. Czyszczenie to 150+ U was tez tak drogo? Chyba musze w innych miejscach poszukac...

ja place za male $ 125 za przeglad czyszczenie inalozenie witaminek najpierw higienistka sie nimi zajmuje pozniej dentysta oglada my chodzimy reguralnie co pol roku bo male mialy wczesniej troche problemow..ja za mala dziurke place $100 za czyszczenie tez kolo tego z tego co wiem jak masz ubespieczenie to duzo wiecej Ci wyceniaja my chodzimy bez

Hej dziewczyny.

Maupa w kanadzie chyba wszedzie dentysci kasuja krocie za uslugi i to prawda ze jak idziesz na ubezpieczenie wystawiaja ci rachunek na dwa razy wiecej, moj maz chodzil na czyszczenie na ubezpieczeniu i to kosztowalo $200 a teraz bez placi $100
Tutaj tez zimno ostatnio to nawed grad padal ale podobno ma byc juz cieplej znowu od srodka tygodnia bo ja nie lubie jak jest tak szaro.. i faktycznie jak ktos juz cos w ogrodku wypielegnowal to z taka pogoda wszystko szlag trafi..
My na dzien matki wybralismy sie na spacer a ze nie bylo za pieknie zatrzymalismy sie w kawiarni po drodze na drugi dzien szukam po calym domu swojej torebki a jej nie bylo.. ze bylam tylko tam tamtego dnia pojechalismy sprawdzic czy jej tam nie ma.. i byla na moje szczescie, z usmiechem nam ja zwrocono i dziewczyna zyczyla zeby to bylo ostatni raz kiedy ja zgubilam - moj maz w samochodzie podsumowal to stwierdzeniem - za to lubie tu mieszkac, w PL juz bys miala po torebce..

Pozatym przez ta pogode chodze jak pijana, wczoraj obudzilam sie w nocy bo mala zaczela krzyczec na jedzenie a ze spala u siebie w lozeczku slyszalam ja w glosniku wiec zamiast wstac i po nia isc ja wylaczylam glosnik, ktory stoi obok lozka i dziwie sie czemu dalej slychac ten krzyk dopiero po momecie doszlo do mnie co i jak.. a potem nad ranem snilo mi sie ze karmie Amelke budze sie a jej nie ma u mnie w lozku.. malo zawalu nie dostalam. Dzis chyba pojde spac razem z nia ;)

W czwartek jedziemy na kontrole do pediatry okaze sie ile wazy ta mala kluska.. juz ja na rekach stanowczo czuc.

Dobrego dnia i lepszej pogody.

Hej dziewczyny.
Ta pogoda tez mi dala odczuc,wczoraj wypilam dwie kawki jedna za druga i dalej chodzilam jak pijana,takze nie dziwie sie Usmiechnieta ze takie rzeczy ci sie snia.To fajnie ze bez problemow zwrocili ci torobke,ja kiedys zostawilam w walmart filtr do pieca przy kasie i nastepnego dnia odebralam go w customer service bez problemow.
Zielona te ceny za dentyste sa podobne w Mississauga,z ubezpieczeniem zawsze drozej-zlodzieje.
Ps.Usmiechnieta moze sie spotkamy w przyszlym tygodniu po long weekend,Kana co Ty na to??
Pozdrawiam serdecznie

Kochane przepraszam, ze sie dopiero odzywam:) pewnie jak najbardziej możemy sie na jakiś dzień umówić:))) jak Wam najbardziej pasuje godzinowo? Moja Mariczka juz nie śpi w ciagu dnia więc ja sie dostosuje... Nawet jak pasuje Wam jakiś inny park to ja tez jak tylko sie da jakoś dojade busem, póki co czuje sie dobrze więc kulam sie jeszcze ile sie da:)

chociaz muszę przyznać ze czasami jak włączy mi sie len to cały dzień bym zalegala w łóżku... A juz w ogóle jak jest taka pogoda deszczowa jak ostatnio...bo jak jest ładnie to wiadomo lazikujemy z Mariczka to tu to tam :)
większość rzeczy dla malutkiej juz mamy, jutro i w weekend jeszcze jakieś ostatnie sie kupi i wsio:) popralam nawet ciuszki do szpitala juz i spakowalam do torby, resztę w przyszłym tyg :)

Usmiehnieta jeszcze troszke i Twoja malutka kończy 2 miesiące szokkkkk:)))
koniecznie daj znać po wizycie co i jak:) No i super Ci sie udało z torebka... Brawo:)

kochane pozdrawiam Was serdecznie i życzę wspaniałego weekendu pogoda ma być piękna więc tym bardziej tylko korzystać:)

reklama
Hej dziewczyny,
Koniec dlugiego weekendu, moje marudne malenstwo wlasnie probuje zasnac, chociaz teraz to robi zapaay pokarmowe na noc mam nadzieje szybko jej pojdzie i ja bede miala czas na chwle relaxu. Pogode mielismy piekna wiec sie naspacerowalismy w ten weekend, przyjechala do nas ciocia wiec chociaz na chwile moglam odetchnac, bow czwartek mielismy szczepienie i Amelce sie z tej okazji marudzenie wlaczylopokazniejsze niz zwykle.. Pozatym rosnie mi kluska juz wazy 5.07 kg i zaczela pozerac swoje raczki ;)
Mam nadzieje ze Wy tez mialyscie mile weekendy ? Pestka Twoj maz w trasie czy byl w domu ?
Dziewczyny ja z checia sie z Wami zobacze tylko gdzie i kiedy Wam pasuje? Nie patrzalam jeszcze jak wyglada pogoda na ten tydzien ale ja w zasadzie raczej zadnych planow nie mam tylko musze wiedziec dzien wczesniej zeby maz zostawil mi samochod bo nie zawsze mi go potrzeba, trzeba sie spotkac puki kana jeszcze w dwupaku. Co do czasu to dla mojego dziecka kazdy jest swietny na awanturowanie sie, zazwyczaj wyruszamy kolo 12 to wkoncu pada.

Pozdrawiam i zycza Wam milego wieczoru.

Do góry