reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Zielona bardzo sie ciesze ze trafilas na fajna babeczke,co wie co robi,bo "specjalistow" jest wielu.Teraz to juz Konstancja tylko do przodu bedzie szla i to jak burza he he.Wszakze powodzenia i pozdrawiam cieplutko :)))
Kana- widzialam ostatnio w old navy ,ze wprowadzili maternity clothing ,napewno maja taniej niz w takich sklepach jak thyme.Fajnie ze poswiecasz Mariczce tyle czasu,bo rzeczywiscie pozniej bedzie trudniej choc z drugiej strony ona jest juz w takim wieku ze sie bedzie cieszyc z siostrzyczki i chetnie pomagac mamusi.Pozdrawiam cie serdeczne ;)))

reklama
Z takim pieknym sloncem to ja juz moge zawsze.
Dzis obeszlysmy Port Credit wzdluz i wszerz az juz na koncu powietrza to sie dzis obie porzadnie nalykalysmy i mam nadzieje obie bedziemy dobrze spaly.
Kana ten park jest taki nieduzy i nazywa sie jakos na f ? Mamy znajomego niedaleko i jezeli to ten to przejezdzam tamtedy nieraz. Po weekendzie mozemy sie do was wybrac jak bedziecie na placu zabaw ;)
maupa to twoja konstancja ma tak zmieszana krew ze w zyciu napewno da sobie rade. Dobrze ze trafilas na konkretna babke zawsze przyda sie pomoc.
Beata pewnie z dziewczynami ze slonca korzysta i porzadki w ogrodku na dobre zaczela
Maniuchna jak ty sie cZujesz?.
Pestka jak twoje dzieciaczki lepiej ? Wy tez macie jakis ukubiony plac zabaw ? Ja odkad chodze na spacery z mala ciagle odkrywan nowe parki wokol domu, sasiad sie smieje ze wszystko mamy blisko tylko "budy z kawa" brakuje bo on prawdziwy kanadol musi nadrabiac do Tim hortons bo nie ma po drodze.

Dobrego weekendu Wam zycze ;) bo sloneczny podobno bedzie.

Hej Usmiechnieta ja tez z taka pogoda to moge na zawsze .
Moje dzieciatka caly tydzien choruja,najpierw Olivka potem Luki a teraz znowu Olivka.Malutka nie spi w nocy ale to napewno dolaczaja sie do tego zeby.tak sie biedna umeczy a jeszcze ich nie widac,Lukaszek tez dostal pierwsze jak mial 8 miesiecy .
Dzisiaj spedzilismy caly dzien na dworze i powoli robimy porzadki w ogrodeczku.
Dziewczyny ja chetnie z wami spotkam na jakims placyku tylko nie wiem jak w tym tygodniu bedzie.Juteo to mamy tyle spraw do zalatwienia ehhhhh.
Usmiechnieta kolo naszego domu mamy 2 place z boiskami i fajny lasek(kiedys widzielismy tam z mezem jelenie-niesamowite).W lato jezdzilam z Lukaszkiem do jack darling na Lakeshore,maja 2 placyki ,splash pad,plaze i fajne miejsca do spacerowania.Fajny tez jest na Lakeshore za Cawthra,maja duzy splash pad ale plazy nie ma.Acha tez jest bardzo fajny plac na mavis i peisley ne pamietam jak nazywa sie tamtejsze community center,wszakze jest pomiedzy drzewami i tez maja splash pad.Czasami jezdzimy na farme ,na truskawki etc,fajna jest andrews scenic farm.
Pozdrawiam serdecznie:))))

Boje sie nadejscia lata. Dzis o 16ej bylo 35°C... Mam juz poparzone ramiona i kark. Szkoda ze moje cielsko sie nie opala, tylko parzy i pozniej i tak wraca do stanu bialosci.
Wczoraj z Wredzka caly dzien na dworze, dzis w zasadzie tez, bo poszlysmy do parku poogladac tulipany - hehe tulip festival do czegos zobowiazuje ;-) A pozniej zapedzilysmy sie wzdluz kanalu i tym sposobem przemaszerowalysmy kilka dobrych kilometrow :tak:

Zazdroszcze Wam, ze mieszkacie blisko siebie i mozecie sie spotkac. Ja jestem ¨skazana¨ na przypadkowa wymiane zdan na placyku...

Zielona to Ty jak ja,corka piekarza he he ,najwyzej sie popale a opalenizny brak he he.
Szkoda ze mieszkasz tak daleko bo fajnie by bylo sie spotkac w wiekszej grupce.
Moja Malutka dalej zasmarkana ,a i dzien bardzo "zalatany"
Pozdrawiam serdecznie :)))

Obiecywali przelotne opady i co? Gorac jak diabli! Dobrze, ze teraz sie nieco ochlodzilo - jakies 22° - to prezynajmniej da sie oddychac. A ja myslalam, ze w Meksyku bywalo goraco.

Hej Zielona ,poczekaj na lato w tamtym roku dawalo czadu i jeszcze ta wilgotnosc.Ja absolutnie nie narzekam ,wszystko lepsze od zimna .Ale w Meksyku chyba jednak gorecej latem he he .Jutro ponoc deszcz,przydalby sie tez.
Dziewczyny co u was,jak sie czujecie?
Ps.Wczoraj z Lukaszkiem bylismy na takim spotkaniu w szkole do ktorej bedzie chodzil od wrzesnia,bardzo fajnie to zoorganizowali dla dzieci,literki,cyferki ,modelina,wycinanki,bardzo mu sie podobalo.Dzisiaj za to bylismy na polskich czwartkach w bibliotece,tez mu sie bardzo podobalo,Pani prowadzaca mowi ladna i prosta polszczyzna,wszakze fajnie bylo.

Mimo calej tej wilgotnosci ja i tak wole lato.. Zimy to by sie przydalo co roku takiej snieznej ze dwa tygodnie zeby mozna bylo na nartach pojezdzic i z dzieciakami balwany lepic albo na sankach jezdzic mi by wystarczylo..
Maupa szkoda ze do ciebie taki kawal..
Pestka ty chyba za duzo w domu to nie siedzisz ? widze ze ty caly czas w drodze to tu to tam, teraz juz wiem do kogo z pytaniami o fajny plac zabaw widze ty juz masz przetestowane.. ja w zeszlym roku tak sie wybieralam na farme zbierac truskawki i nigdy nie dojechalam ale znajomi wozili dzieciaki i one zawsze sie przy tym zbieraniu porzadnie najadly ;)

Kana jak tam wygrzewasz sie w slonku puki jeszcze masz na to czas ? jak w przyszlym tyg bedzie pogoda i bedziecie przesiadywaly na placyku to chetnie bysmy zajechaly w odwiedziny.
zycze Ci zeby twoje malenstwo bylo spokojniejsze niz moje ;) jej nawet na spacerze sie nie podoba, zasnie, pospi a potem sie obudzi i awanturuje oczywiscie stawanie z wozkiem w celu posiedzenia na lawce jest niemozliwe ;) skrecilismy lezaczek i dzieki niemu mam czasami chwile na wykapanie sie albo zrobienie sniadania ja nie wiem po kim ona taka krzykliwa, ja spokojna a moj maz to juz wogole. Widac jednak postepy mysle ze jeszcze chwile i bedzie mozna ja zajac czyms na dluzsza chwile bo juz teraz jest lepiej niz na poczatku.
Dziewczyny kupowalyscie moze taka rzecz jak mata edukacyjna bo tu pytanie na ile to sie sprawdza i czy warto w nia inwestowac ? bo ja pamietam ze moja siostrzenica najbardziej lubila bawic sie pustymi butelkami i drewnianymi lyzkami z kuchni a zabawki jej nie interesowaly..

Pestka, ja uwielbiam tropiki. 40°C i wilgotnosc na poziomie 90% sprawia, ze czuje sie jak ryba w wodzie. Mam problem jesli jest sucho, bo zwyczajnie nie moge oddychac. Dzis sie nieco ochlodzilo i ma byc jeszcze chlodniej, ale to mila odmiana.

Usmiechnieta, wiesz ja Ci powiem po sobie, bo Amelia w ten sam dzien urodzona co ja - jest duze prawdopodobienstwo, ze dziec spokojnie siedziec nie bedzie... oj nie... ;-)

Mloda coraz wiecej slow od dzieciakow na placyku lapie i juz latwiej mi uwierzyc, ze niebawem zacznie ladnie mowic.

reklama
Do góry