reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Hejka,usmiechnieta nam tez babka powiedziala 5 tys za zrobienie papierow ha ha .Ja zalatwialam przez catholic cross cultural services babka nazywala sie Joanna Blair i robola to wtedy za darmo teraz ponoc bierze jakies pieniadze ale chyba nie wielkie.Oni chyba nie maja swojej lokalizacji w ottawie ale na pewno sa podobne organizacje.Sponsorstwa malzenskie sa najprostsze a wypelnianie papierow dla doswiadczonej osoby to kwestia godziny to ja nie wiem za co oni chca tyle kasy.Zielona skoro twoj maz ma pozwolenie na prace itd to moze latwiej od niego zaczac ,bo najwrazniej potrzebuja ludzi z jego zawodem.Super zrobilas ze zapisalyscie sie tu i tam bo wtedy masz kontakt z ludzmi a oni ci wszystko powiedza.
Acha jesli chodzi o prawojazdy np to za moich czasow nikt sie nie pytal o pobyt ba nawet testy sa po polsku no i z drugim ID konto w banku mozna obie zlozyc co potem przy zalatwianiu jakis formalnosci sie przydaje.
Pozdrawiam

reklama
Konto w banku moj maz zakladal tylko z umowa najmu hahaha. Wszystko zalezy od banku i od urzednika. No i zakladal w RBC, a oni teraz zrobili jakas promke dla nowych imigrantow i rok jest bez zadnych oplat :tak:

nam tez babka powiedziala 5 tys za zrobienie papierow ha ha
No, wybaczcie kolokwializm, ale ta babka sie z czyims malym na lby pozamieniala...

wypelnianie papierow dla doswiadczonej osoby to kwestia godziny to ja nie wiem za co oni chca tyle kasy
Ja w ogole nie chwytam jak to mozliwe, ze ktos placi gruba kase za wypelnienie kilku swistkow. Przeciez fakt, ze kltos te papierki wypelni nie jest rownoznaczny z otrzymaniem pozwolen ani przyspieszeniem procesu. W Meksyku tak tez sie dzieje i "prawnicy" robia gruba kase na tym, ze wypelnia kilka swistkow i w emigracyjnym chwile posiedza, a ludzie im za to placa :szok: Tak samo sie dzieje w przypadku wiz do stanow. W Meksyku swietnie prosperuja agencje, ktore zajmuja sie wypelnianiem wnioskow. Trzepia taka kase, ze hoho. A i tak wszystko zalezy od widzimisie urzednika...

he hej

Dziewczyny o tych zmianach w toronto czytalam albo w zyciu albo w wiadomosciach z zeszlego tygodnia byl tam obszerny artykul..

Rozumiem doskonale sytuacje poniekturych z as ja pierwszy raz polecialam do Polski po 7 latach bo wczesniej muj status mi nie pozwolil:zawstydzona/y:mialam po drodze tez nieuczciwych prawnikow ktorzy brali kase i tyle Ci pomogli,,,pozniej trafilam na Emballo Izabele nie jest tania ale wszystko to nawrocila na prostsza droge,,,moj maz byl na kontrakcie jako mechanik samochodowy tez 7 lat che che dostal papiery rok przedemna,zawsze wspominamy ze mielibysmy niezle wpisowe na dom z tych pieniedzy ktore na prawnikow wydalismy,no i wiadomo pozostaje zal,,tyle lat straconych praca na czarno,,,a mozna to bylo inaczej wykorzystac,no ale w sumie u mnie skonczylo sie to dobrze mam dwojke dzieci i dobrego meza wiec nie powinnam narz:-)ezkac

Co do prawa jazdy to prawda o nic nie pytaja, tylko trzeba miec paszport i adres gdzie mieszkasz tu w kanadzie, testy mozna zdawac po Polsku, wtedy masz juz tutejszy dokument co pomaga bo jak sie gdzies zapisujesz - biblioteka/basen/ to nie pytaja sie wtedy Ciebie skad jestes i co tu robisz bo to takie twoje Id. A drugi etap tzn. praktyczny mozna zdac po roku albo pozniej jak bedzie potrzebny.

Mojemu znajomemu odtatnio prawnik za wypelnienie papierow o sponsorowanie kazal wplacic $1500 depozytu az strach pytac ile calosc by kosztowala. Ja placilam moze $300 za wszystko, wypisanie wszystkich wnioskow, pomoc w zebraniu dokumentow, tlumaczenia przysiegle i tlumaczenia wszystkich opisow takze czasami to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
Fakt im wiecej pytasz tym wiecej wiesz a to nigdy nie szkodzi

dzien-kobiet185.jpg

I MY sie dolaczamy do zyczen wszystkiego Najlepszego Kobietki i te male i te duze:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry