zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
a,,,,jeszcze tak mi sie przypomnialao czytalyscie ze w Toronto ma wejsc podobne prawo dla ludzi bez statusu jak w niektorych prowincjach w US??????ponoc sa duze szanse ze to przejdzie ludzie beda mieli prawo do wielu swiaczen w tym zdrowotnych prawa jazdy itd:trzymam kciuki zeby przeszlo
Beata, a to prawo to ma wejsc tylko w Toronto czy w calym Ontario? No i masz moze gdzies ten artykul, bo ja nie widzialam ani nie slyszalam nic na ten temat
Wyslalam malzona do community centre coby mala na tance zapisal - to bedzie za jakies 70 dolarow za dwa miesiace raz w tygodniu, 45 minut. Nie wiem czy zapisal. Dam znac pozniej. Poza tym beda z nia ganiac we srody i piatki na to drop in w CCHC. No i w niedziele do muzeum sztuki na zajecia plastyczne (tez darmowe). Poza tym mamy roczny pass do muzeum cywilizacji, a tam jest muzeum dla dzieci, wiec zawsze cos do zrobienia. Grunt, ze mloda bedzie gdzies wychodzic, no i ja z nia, wlasciwie kazdego dnia. A jak juz wiosna zawita, to tez bedzie lepiej.
Wczoraj malzon mial spotkanie z babka, ktora zajmuje sie imigrantami. Mial sie dowiedziec jak zmienic moj status tutaj, bo ja jestem na turystycznej i Konstancja tez. No i babka ma nas skontaktowac z kims, kto sie tym zajmuje. Oczywiscie latwo nie bedzie. Pewnie bede musiala znalezc prace i kogos, kto zechce mi LMO wystawic. Hehe, fajnie, tylko ja odkad opuscilam Europe 5 lat temu nie pracowalam - poza krotkim epizodem na uniwerku w Meksyku (uczylam angielskiego, co mnie ogrom,nie dziwi, bo papierow nie mam, a i moj angielski pozostawia sporo do zyczenia, choc ciagle jest o niebo lepszy od angielskiego wielu tamtejszych "wykwalifikowanych" nauczycieli). No i oczywiscie moje doswiadczenie w pracy w Meksyku i w pracy w UK nie jest uznawane tutaj. Tym oto sposobem jestem trzydziestokilkuletnia matka malego dziecka bez doswiadczenia
Mam pewien pomysl na robienie pieniedzy w internecie, ale wiaze sie on z wkladem pienieznym i zakupem produktu.