reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Hej dziewczyny ;)

U nas wszystko ok, wczoraj na wizycie jak zwykle posluchalismy jak serduszko bije u malenstwa, chociaz akurat wtedy zebralo sie jej na psikusy i co rusz sie wiercila, za tydzien odtatnia wizyta, Kosalka powiedzial ze jak mala nie pofatyguje sie na swiat sama do terminu to ja zaprosimy sami bo on ma dyzur w piatek i sobote wiec bedzie wszystko nadzorowal. Zobaczymy jak to z nia bedzie moze postanowi wyjsc wczesniej ale jak narazie nic takiego sie nie zapowiada..

Co do meksykaninow to pamietam ze jak przylecialam tu to pracowalam ze 4 miesiace z takimi co przylatuja na kontrakty do kanady i na poczatku tez myslalam sobie - swietni ludzie, weseli, pracowidzi, bezproblemowi ale potem wychodzily roznice w kulturze jak np mowili ze ich zony maja piatke dzieci i nic nie robia - bo nie pracuja ( bo piatka dzieci dla nich to zadna praca) albo jak sie chcieli na randki z dziewczynami umawiac - zaden problem, zona w meksyku, dziewczyna w kanadzie a wszelkie dyskusje do niczego nie prowadzily bo oni mieli swoje zdanie i koniec. Chociaz zeby nie oceniac wszystkich spotkalam tam tez swietnych ludzi jedno co dla mnie bylo pewne nie spotkalam nikogo kto by tanczyl salse i merenge tak jak oni , chyba sie z tym rodza.

zielona maupa - w Kanadzie wszedzie jest daleko ale w meksyku to sa dopiero niezle odleglosci co ? udalo Ci sie zapisac mala na zajecia ? to dzis czy jutro ?

pestka - z kosalka jest tak ze jak prowadzi twoja ciaze i decydujesz sie na porod w szpitalu to on go odbiera - dlatego przyjmuje w gabinecie tylko 3 dni w tyg, chociaz czasem jak sa jakies emergency to i tak jedzie do szpitala, chociaz jak jest na zmianie w szpitalu to wtedy moze Ci poswiecic troche wiecej czasu niz jak go wyciagaja z gabinetu. Wcale nie zazdroszcze Ci wstawania o 5.30 dla mnie to srodek nocy.. no ale zobaczymy jak to bedzie u mnie..

kana - oby Ci przeszlo, twoja coreczka widac do rannych ptaszkow nie nalezy :) czy to tak tylko ostatnio ? ja tez dzis dlugo w lozku polezalam, bo jak nie zakazy - nie rob juz tego i tamtego to telefony czy juz, wiec lozko to najlepsza opcja tym bardziej ze w nocy nie moge spac i odsypiam dopiero rano. Mam nadzieje, ze Ci szybko przejdzie i zadne wirusy i tym podobne nie beda was dreczyly.

beata - to swietnie ze juz mala zapisana, napewno bedzie zadowolona jak juz we wrzesniu sie tam wybierze i ty bedziesz miala wiecej czasu dla siebie i moze na rozgladniecie sie za praca czy odetchniecie troche.

Dobrego dnia.

reklama
Usmiechnieta wiec moze malutka przyjdzie z pomoca Kosalki tak jak to bylo u mnie:-)ale kto wie duza szansa ze wyskoczy szybciej;-)z Gabi tez mialam juz termin na piatek na wywolywanie a wyskoczyla we srode w nocy he he

Listy na zajecia otwieraja dzis o 22ej. A ze my nie mozemy debetowa karta przez net zaplacic, to jutro rano probujemy szans.

Wiecie co, w kazdej kulturze i narodowosci sa ludzie wspaniali i takie mendy, na ktore szkoda czasu. Moj ostatni polski facet przestal byc czescia mojego zycia jakies 10 lat temu. Ale pamietam, ze Polakom moglam zarzucic rownie wiele jak i Meksykanom. Wbrew pozorem wcale nie taka wielka miedzy nami roznica ;-) Mnie do szalu doprowadza stwierdzenia, ze zona w domu siedzi i nie pracuje - wychowywanie dziecka to luz... To, ze w domu wlasciwie nie pomaga, a na pewno nie tyle ile chcialabytm lub zwyczajnie potrzebowala. Ze nic nie jest zrobione na czas, przez co wszystko sie obsuwa. Ze moge tysiac razy o cos prosic, a on ¨zapomina¨, ze to co ja wiem i mowie na jakis temat ma dla niego niewielkie znaczenie, ale jesli to samo powie mu jakis facet, to przychodzi do mnie z wielka nowina - tak jakbym ja wczesniej tego samego nie mowila. Ze woli zajac sie czyms, co moze poczekac, niz tym co jest wazne, nie wspomne o szukaniu waznych informacji. Wszedzie chce mnie ze soba ciagac, co mija sie z celem, bo z Kostka przy boku tylko latam za nia jak opetana... Ech. Dlugo by pisac ;-) No ale juz wystarczy tych zali :tak:

Beata, a Ty mieszkalas w Meksyku?

Usmiechnieta, no to czekamy na Amelie.

Zielona nie nie mieszkalam ale juz mielismy zjezdzac tylko obydwoje zalatwialismy pobyton byl na kontrakcie a mnie odrzucili apelacje wiec musialam zjechac do Polski pozniej przyjechalam dalej czekalam na pomyslnie zalatwienie wszystkiego juz tutaj on Pablo musial znow wyjechac do Meksyku bo mu sie kontrakt skonczyl ,rozlaka nie posluzyla nam dobrze byla za dluga ja poznalam mojego meza tez Pawla no i wyszlam za maz :-)ale z tego co piszesz moze to i dobrze ze tak sie stalo chociaz stwierdzam racje ludzie sa rozni i nie powiedzianie ze bo taki kraj to wszyscy lenie a inny znow pijacy he he ;-)

Aj kochane z tym spaniem Mari to jest tak,ze ona od czasu Bożego Narodzenia jak miała te gorączki ciagle i była chora to spi z nami... Do tego doszedł bunt na spanie... Od 20 juZ donosi nam ze ona wcale nie jest spiaca nie lubi spać i nie chce iść ... Chociaż ziewa i ledwo widzi na oczka... Wiec z regoly pada po 22 po prostu opowiada coś w łóżku i zasypia...

Wiem ze to nie edukacyjne to spanie z nami...ale na sile nie będę jej wyrzucala...:/

A co do mojego rozwolnienie to ja myśle ze to może faktycznie jakiś wirus bo juZ drugi dzień trzyma.. A nic szczególnego nie jadlam... Aczkolwiek wzięłam dzisiaj smecte i póki co jest ok:)

Uśmiechnięta super ze z mała wszystko dobrze:) lepiej chyba żeby mimo wszystko urodziła sie sama kiedy ona chce... A nie przez wywoływanie...oby sie panienka rozkrecila we właściwym czasie:)

Beata super ze udało sie cosik załatwić teraz tylko czekać aż dadzą konkretne wiadomości:) rosną dzieciaczki rosną:)

Zielona facet jak facet każdy na jakieś wady i zalety czy to Polak, Kanadyjczyk czy Meksykanin... Ja na mojego mezowego nie mogę narzekać... Wspaniały człowiek ale tez potrafimy sie posprzeczac najczęściej o jego pesymizm ... Ogólnie jest dobrej myśli , ale ostatnio mam wrażenie ze szybko sie poddaje chociaż po tym co tutaj doswiadczyl troszkę mu sie nie dziwie... Najważniejsze ze dba o na jka tylko może i wiem ze jesteśmy dla niego najważniejsze na świecie...

Pewnie, ze facet jak to facet. Maja swoje wady i zalety. Czasem tylko mam nieodparte wrazenie, ze samej byloby mi lepiej. Wiecie, z jakims przystojniakiem na dochodne ;-);-);-)

Ide do Community Heath Centre, podobno maja tam jakies darmowe programy dla mnie i mlodej, a Wredzce przyda sie spacer, bo swiruje niemozliwie.

Jakis czas temu wrocilysmy z CCHC. Podobno tam jest darmowa opieka medyczna, takze na poziomie szpitalnym :tak: No, a co najwazniejsze dwa razy w tygodniu organizowane sa play group dla dzieciakow do 6r. zycia. Dwie godziny dziennie, za darmo! No super. Wszystko na zasadzie drop in. Ponadto organizuja tam darmowe zajecia dla doroslych i cos tam jeszcze dla dzieciakow. Przejrze oferte wieczorkiem, jak zaraza spac pojdzie. Centrum 20 minut spacerkiem od domu. Napalilam sie na zajecia taneczne i muzyczne dla Kostki, ale majac taka alternatywe odpuszcze sobie. No i sama tez sie zapisze.

Kana to rzeczywiscie nie ma sie co dziwic po wieczornych buntach, ze potem Marika sobie smacznie spi rano ;) moze jej przejdzie to wojowanie z czasem bo potem we czworke to juz Wam pewnie ciasnawo bedzie..
Oby przeszlo cokolwiek to jest wirusy nie sa mile widziane u nikogo a zawsze jak na slosc sie przypaletaja.
Pewnie ze lepiej jak mala postanowi wyjsc sama ale przetrzymywac jej nie bedziemy bo ja mam konflikt serologiczny z mezem - i musze miec podane drugi raz przeciwciala przy porodzie zeby potem przy kolejnym malenstwie nie bylo problemu no i antybiotyk bo przypaletala sie do mnie jakas bakteria, ktora w niczym nie przeszkadza mi ale moglaby zaszkodzic malenstwu wiec dlatego jak sie sama nie ruszy to jade to szpitala w terminie.

zielona maupa - na polakow temat to pewnie i wiecej mozna byloby powiedziec bo sa nam bardziej znani, ja na szczescie nie moge powiedziec zlego slowa no moze pozatym ze moj maz zasypia w 30 sekund i przynajmniej 4 razy w trakcie kazdego filmu ale to chyba bardziej z zazdrosci bo ja do spania to potrzebuje ciemnosci i ciszy.. z tym przystojniakiem na dochodne to napewno :tak:

Beata - zobaczymy co postanowi malenstwo, my gotowi czekamy jeszcze ma poltorej tygodnia, a jak nie to najwazniejsze ze bede pod opieka, co ma byc to bedzie ;) W polsce dziewczyny chca doczekac do 18 bo moze wejdzie ustawa ze te co udodzily po 17 marca beda mialy rok maciezynskiego a nie pol.. gorzej jak jakas urodzi dzien przed i sie nie zalapie, ciekawe czy wprowadza ta ustawe i czemu taka data a nie od poczatku roku.. na szczescie tu przynajmniej takie zmartwienia odpadaja..

uciekam poszukac czegos do jedzenia bo juz mi sie ten maly terrorysta w srodku domaga ;)

Hej Usmiechnieta to chyba masz ta bakterie co ja mialam strepB + ,przy jednej i drugiej ciazy.Dali mi antybiotyk przez kroplowke w czasie porodu.W Polsce to sprawdzaja w kazdym trymestrze.Fajnie Malenka bedzie juz nie dlugo z wami,dobrze ze twoja siostra przyjezdza to Ci pomoze no i wsparcie psychiczne jest najwazniejsze.
Kana mam nadzieje ze ten wirus to dlugo cie nie potrzyma.Ja jak bylam w ciazy mialam grype zoladkowa ,przerabane.
Pozdrawiam,lece spac poki Mala spi.

reklama
Hej hej dziendobry:-)

Moje jak zwykle wstaly przed 6 a mama chodzi nieprzytomna:-Du nas znow pada snieg myslalam ze wiosna sie juz robi a wcale sie na to nie zanosi:-(

Kana ja tam przeszlo Ci juz wlasnie zeby to nie byla grypa zoladkowa ja tez mialam z gabi w ostatnim trymestrze i ciezko ja przeszlamja lapie ja przynajmniej dwa razy w roku jakos podatana na nia jestem niestety

Zielona my kiedys chodzilismy na takie zajecia jak jeszcze mieszkalismy w Mississaudze :-)daj znac czy sie zapisaliscie:-):-)

Moje dziewczyny obie chodza zasmarkane i kaszlace chyba po tym basenie niedzielnym z tatusiem,,,zaraz lece kupic stodali syropek z cebuli zrobie moze sie nie rozwinie dalej,,,
tak sobie przemysliwalam wczoraj w zwiazku z tymi planami ze pracy trzeba poszukac jak gabrysia pojdzie do przedszkola,wiec zo z tegoodliczajac ze i tak pare h musze niance zaplacic przeciez nikt mnie nie przyjmnie na 6 h to utrace prawo do rodzinnego wiec co zarobie niewiele....chyba trezba bedzie zainwestowac w jakis kurs albo maly colegge bo jakos do tej pory nie bylo jak,,szukam wlasnie czegos online wiem ze wiele ludzi tak pracuje przesyla reklamy firm kopiuje itd:ale nie znam nikogo kto by czegos takiego robil a te wszystkie strony ktore to oferuja wydaja mi sie podejrzane bo zaraz wpisowe musisz zaplacic,,,dziwne dosyc ze pracowac u nich bedziesz jeszcze musisz im za to zaplacic.....

a,,,,jeszcze tak mi sie przypomnialao czytalyscie ze w Toronto ma wejsc podobne prawo dla ludzi bez statusu jak w niektorych prowincjach w US??????ponoc sa duze szanse ze to przejdzie ludzie beda mieli prawo do wielu swiaczen w tym zdrowotnych prawa jazdy itd:trzymam kciuki zeby przeszlo;-)

Do góry