Czesc!
Powiem wam ze az sie poplakalam po dzisiejszej wizycie u tej mojej (bylej! bo juz tam nie wroce!!) fam. doc.
Przyszlam to nie dosc ze jak ostatnio she was rushing me.. mowila do mnie nawet nie dopuszczajac mnie do slowa!!!
I nie byla gotowa z tymi wynikami, bo musiala wyjsc z gabinetu by zadzwonic do laboratorium (oni sa na 3pietrze nizej ten sam budynek!) I oni wyslali faxem wyniki ale jak sie okazalo tylko wyniki badania moczu a nei tego wymazu, wiec ona mi kazala isc do domu I do mnie zadzwoni bo to potrwa jeszcze 10-15min.
na to ja ze poczekam ale ona jzu wyszla z gabinetu normalnie o tym to `w drzwiach` ze man rozmawiala I zasugerowala ze teraz recepcjia ma `lunch`! wiec I tak do mie by zadzwonili pozniej wiec nie ma nawet sensu bym czakala.
a ja sie uparlam I czekalam! az recepcjonistka wrocila I pyta czego czekam a ja na to ze moge czekac bo mi sie nie spieszy to zadzwonila do tego lab jeszcze raz I jak sie okazalo przy mnie rozmawiala I ze lab powiedzieli ze nie maja tego wymazu by testowac! wiec zaraz sie doktorka pojawila kolo recepcjinistki I do mnie sie zwrocila ze w lab nie maja tego wymazu I ze `oh its typical lab does it sometimes` I wogole nie byla przejeta!! tym ze `ktos go zgubil gdzies po drodze! albo ona nie wyslala! bo tak sie spieszyla ostantio wiec pewnie nie podpisala!! I potem wywalila albo ten lab choc nie sadze, mam znajoma co pracuje w lab I mowi ze lab ma odpowiedzialnosc jakas za to nie ma mowy by zgubili probki co im lekarze wysla!!
doctorka powiedziala mi ze `its all ok because she always goes with what she is seeing anyway` dlatego kazala mi brac ten cansetan dopochwowa kupic z aplikatorem I to brac przez 3dni.
rozpalakalam sie i wyszlam! I dlatego teraz musze leczyc sie sama!!
dzieki za to co napisalyscie.
sama tez duzo poczytalam na tutejszych stronkach np babycenter.ca czy na Polskich I pwooem jedno DZIEKI BOGU ZA INTERENT!!! jednego sie dowieidzlaam ze to nie ejst grozne dla ciazy I dziecka!
Poczytalam I na ogolnej stronie tej stronki ale laski tam polecaja lekarstwa do sa jedynie dostepne w pl..I jak pisalysice sie tego typu rzeczy zdaarzaja w ciazy wiec az tak nie panikuje ale az sie rozplakalam bo sobie pomyslslam ze jak nie zawalczysz o swoje to sie taki durny lekarz nie przejmnie toba.. I potem sobie pomyslalam ze jak ja `dorosla` musze walczyc o siebie to co dopeiro jak bede miec dzicko.. takie dziecko przeciez o sobie nie zawlaczy! mam nadzieje ze bedzei mi dane zyc na tyle dlugo bym jemu/jej w tej walce pomagala! bo normalnie slow mi brak!! ;((((
ja
nie mam praktycznie zadnego doswiadczenia az tutejsza sluzba zdrowia ale jako 1sze wrazenie to powiem ze.. katastrofa!!!
jedyne co dobre w tej jej uslugach to to ze pare tyg temu podalam jej ginekologa ktorego polecial mi moja higienistka ktora sama ejst w ciazy (due date na grudzien ma) I podobno cala jej rodzina z nim rodzila itd.. I on pracuej wlasnie w north York hospital a ten to najblizej my bysmy mieli... I jak czytala jego referencje to on jest supe specjalista od ciazy `zagrozonych` ja mam nadzieje ze nie bede takim akurat przypadkiem! no ale tez podobno jakbym musiala miec cesarke to on tez jest jednym z lepsyzch w tym szpiatalu (anwe tmoja doctorka to przyznala) chco ona to chciala mnie gdizes indzgiej referowac do swoejej kolezanki ale moj maz pwiaedzial ze to taki maly oddzial w Richmond hill I stary ze nie zawiozl by mnie tam I tak!
do tego Kosalki to w sumei mielibysmy tez daleko do teog szpitala wiec jak na razie wybralam ten north York,a el slyszlam ze jak masz emeregency I zaczynasz rodzic to w sumie mozesz jechac dgzie masz blizej
ale wazne jest by miec 1 ginekologa co ciaze monitoruje przez okres jej trwania.
przyszlam do domu I normalnie az mi prawie slabo z tych emocji bylo.. odpoczelam teraz pojde do shoppers`a I kupie ten canestan z aplikatorem na 3dni dawke I bede czekac do wtorku bo wtedy mam akurat 1sza wizyte u tego ginekologa! I zobacze co on powie.
Mam jeszcze do was pytanko z ciekawosci, wiem ze w sumie powinnam podzwonic sama do OHIP ale tak z ciekawosci..moze wiecie albo przechodzilyscie przez to, czy mozna sobie bez limitu zmeiniac sobie fam doctors tutaj? bo ja jzu do niej nie pojde a kurcze szkoda ze jeszcze nie jezdze I zaluje ze sie przepisalam od tego lekarza kolo trillium.. chyab wrocilabym do niego najchetniej albo jakiego innego bym sobie znlazla.
zaraz, a moze wy polecicie jakiego>??? moze macie swojego lekarza, szzcegolnie te dziewczyny tutaj w missi, bo ja moge dojezdzac! nawet maz moze jak na razie mnie wozic jakby co!
dzieki za wszelkie info I sorry za kolejny referat!
a `usmiechnieta` jakie ty tabeltki bralas? I czy ta masc o ktorej pisalas to tez byla canestan??
dzieki
a `zielona` dzieki ze tez mi odpisujesz! wczensiej pisalas o prawku, ja tobie powiem ze ja to tez bede sie starac I tez mam z pl I cos pisalam o miedzynarodowym, nie jestem pewna ale `slyszlam` (lecz to moze byc to plotka) takie miedzynarodowe to tylko moze do roku jest wazne I potem trzeba robic/zdawac tutaj na tutejsze.
jednego jestem pewna bo to sie sama dowiadywalam I to bede ja robic, ze jak masz juz prawko jakis czas to (pytalam sie sama osobiscie a tym ich office`sie tam gdzie sie zddaje na prawko) ze musisz przyniesc tak jak my z pl z wydzialu komunikacji tam z urzedu gdzie tobie wydawali to prawo jazdy takie pisano napisane nawet odrecznie: tam musi byc jedynie naspiane jedno zdanie `od keidy masz prawo jazdy I jakiej kategorii` I potem tutaj oddajesz im to prawo jazdy nie tlumaczac tego dokumentu I tego `zasiadczenia` czli jednego zdnia, bo jak mi pani powiedizla w tym urzedzie tutaj oni maja wlasnych certyfikowanych tlumaczy I sobie sami przetlumacza.
tak wiec nawet to jedno zdanie jako zaswiadczenie z pl moze byc po polsku bez tlumaczenia przysieglego.
tak mi babke w tym okienku powiedzila I ja tak bede robic. a no I jak juz sie odda im te dokumenty to sie jedynie ustala date egzaminu I trzeba zdac testy (pisemnie) I tego samego dnia ma sie cala jazde tez to tak jakbys od razu startowala na to cale G tutaj.
to info ja sama osobisice dostalam w tym urzedzie I tak mi kazali zrobic bo im wspomnialam ze ja to prawko mam juz chyba o 2000roku I myslalam ze mi jedynie je `przepisza` albo wydadza tutejsze. a ona na to ze musze zdac I tak ale ze skoro mam to pod razu do G moge podejsc I dostac wszsytko za kazdym razem no I testy wczesniej.
nie wiem jak inni to robia, te ztutaj szczegolnie po przylocie tyle plotek slyszalam ze jedni nigdy nie zadaja a jakism `cudem` chyba dostaja, nie wiem jak to inni robia, ani ile prawdy w tych plotkach dlatego ja zazwyczaj sama pytam `u zrodla` I tak zrobilam. przyznam ze to info dostalam chyba jakos w styczniu czyli pare miesiecy temu, moze sie mienilo, a poszlam wtedy bo zmienilam stats na rezydenta I (oczysicie slyszlam jakso plotke) ze trzba bedzie to do pol roku zglosic od jakby `wjechania do kraju` czy zmiany `status` a powiem wa mm ze ta babka w tym urzedzie nigdy sie mnie o status nie pytala.. hehehe wiec wiem ile wiem.
wtedy zaniechalam to prawko bo przeciez autka nei mialam, teraz dopiero maz jakies upatrzyl I dopiero bede ruszac znowu z tym procesem.
`zielona`coffe shop to nie taka zla spraw, gdoziny jak mowisz zmienne, ale w takich miejscach gdzie sa `shifts` to sa tez opcje na zamiane tych `shifts` I kto wie moze akurat znajdzie sie ktos kto sie z toba bedzie zamienial! do tego ogromna szansa na poznawanie ludzi i kontaktow...
pozdrowionka