zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Neti, alez sie zdziwilam, jak zobaczylam, ze tak wczesnie jestes. hehe. U nas tez zimno, ale wole takk niz te niemal 50 stopniowe upaly. Slonce pieknie swieci... Musze dzien zaplanowac i zastanowic sie, czy mloda do JUMP zabrac, czy do jakiegos parku i zdjecia pocykac.
U was ceny beda bardzo zblizone. Prywatnie wychodzi nieco taniej. No i stawka rozni sie w zaleznosci od wieku dziecka. Z maluchem mozna siedziec w domu, ale dwu - trzylatki potrzebuja kontaktu z innymi dziecmi, no a rodzic odpoczynku hehe. Co do zarobkow... Ja juz sie pogodzilam z tym, ze jesli uda mi sie znalezc prace, to cala wyplate przeznacze na mlodej day care. Trudno.Prawda jest tez taka ze ja to nawet nie orientuje sie `ile` takie day care wogole kosztuje, ale wyobrazalam sobie ze nie tanio ale ze dla `coniektorych` prawie cala wyplate? Ja cos podobnego zarabialam u tego dentysty no moze ze 2 stowki czasami wiecej. To dopiero nieoplacalo by sie chodzic do pracy!! I dziecka niewidywac!! A z czego zyc?? Szok!
Dlatego miedzy innymi jak na razie wole siedziec w domku I jak bedzie dzidzius sama sie nim zajac na poczatku.. A potem? Ciekawe jakie sa ceny tutaj w GTA, ale podejrzewam ze podobne.