reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Dzieki `zielona`! pyszny przepis!
w zimowe wieczory/dni na pewno mi `uprzyjemni` siedzenie w domku... ;))

Tymczasem moj maz mnie zabral na zakupy do Mississauga do polskeigo sklepu I tam kupilam sobie herbatke imbir z truskawka I pigwa pycha! pije od 2dni.. stram sie nie przesadzac bo zauwazylam ze od prau tyg jak sie na cos napale to po tem jem/pije to non stop az potem na to patrzec nie moge!

Poza tym to czuje sie lepiej, chociaz na dal nie gotuje.. ale znalazlam w sobote rozwiazanie do tego problem!
Otoz w Longos (supermarket) maja takie stanowisko z hot food I mozna sobie stworzyc taki talerz z obiadem ;) wiec ja wybralam parmesan chicken with rice and some veggies. Normalnie az sie poplakalam.. bo to tak na prawde 1szy obiad od 3 tyg! .. no poza moja ogorkowa 3-4 dni temu.
A wiec siedzialam w tym Longos prze stoliku (bo tam maja taka sitting area oraz café) I plakalam nad tym talerzem... moj maz to nie mogl normalnie.. nie wiedzial czy sie smiac czy plakac ze mna...
normalnie hormony mi szaleja... potrafie stac w sklepie I plakac od tak sobie bez powodu... nawet patrzac na warzywa w sklepie...
zawsze jak to robie to po powrocie do domu daje mojemu mezowi paragraph do przeczytania w tej mojej ksiazce `W oczekiwaniu Na Dziecko` ze takie niewytlumaczalne placzliwosci to hormonalne zmiany I sa w normie`! :p bo biudulka sie czasami martwi ze I WENT CRAZY I mi to zostanie! :D

`Zielona` spoko ze masz takie podjescie do Kanady czy wogole miejsca gdzie mieszkasz. Tak czy inaczej zycze abys znalazla w koncu to jedyne miejsce!
Ja w sumie dla mine nie ma znaczenia tez gdzie beziemy mieszkac.. byle razem, ale patrzac realnie, choc mnie osobiscie z Kanada nic nie wiaze, bo w sumie mala co pracowalam do tego malo znajomych, ciagle nowa sie czuje I nawet jutro jakby mi ktos dal bilet I warunki I inne miejsce to bym sie wybrala! Jednak teraz jak juz mam meza I on w sumie tutja sie wyksztalcil I zawodu wyuczyl I w sumie nie tyle na prawde lubi co robi to do tego taka place to nawet w USA by nikt jemu nie zagwarantowal.. do tego wiadomo medical ubezp wszystko tam w wiekszosci prywatne a tutaj za darmo!
w pewnym wieku tak dobrze po 30tce to juz sie nie chce... do teog teraz jak dziecko w drodze.. patrzac realnie jedne z lepszych warunkow jakie moglibysmy znalesc.
Niedawno jak bylismy w PL to nawet porownywaismy standardy I zycia I warunki... odpada PL do tego jak oboje stwierdzilismy ze jak czlowiek oposci kraj rodzinny, to ten kraj sie albo zmienia albo I nie, albo tego nie widzimy a juz na pewno w tych zmianach nie uczestniczymy I jak sie nauczymy innego myslenia to trudno wrocic do tamtej mentalnosci... czy probowac sie przyzwyczaic na nowo. Ja w PL bylam po ponad kilku letniej przerwie I normalnie momentami bylam tam zla! obsluga w sklepach nie taka, to ludzie jakcys tacy przygnebieni I prawie wogole sie nie usmiechaja.. to cwaniactwo do okola.. to na drogach piraci jezdza! a to ceny kosmiczne!
ja przeliczam 1:1 I momentami ceny jedzenia byly jak nie porownywalne do tych tutaj albo I drozsze! A jakie sa zarobki tu I tam!?
My w pl w3 tyg wydalismy tyle pieniedzy ze slow brak! bez zadnych super zakupow itd! nawet nie wiem na co te pieniedza poszly!! dobrze ze te pieniazki to nam rodzice ufundowali na nasz pobyt tam.
Jak sobie pomysle ze majac takie tutaj to bysmy pojechali na super prawie miesieczny rejs statkiem disney`a! (o ktorym marze!)
Wiec Pl odpada dla nas. A szkoda bo w sumie szczegolnie teraz jak bedziemy miec dziecko, to jeszcze bardziej szkoda ze tutaj `sami jestesmy`.. a rodzina tam...
ach na melancholie mnie wzielo :( to pewnie I przez ta pogode, bo przed chwila tak padalo I szaro sie zrobilo...

Mam nadzieje ze chociaz w Ottawie macie ladniej :)
pozdrowionka

Ostatnia edycja:
reklama
Neti, hehe, ze niby ceny tutaj nizsze niz w PL? No co Ty opowiadasz? Jedyne co w Kanadzie jest tansze, to elektronika i auta. Jedzenie, ubrania, edukacja... Wszystko to jest jednak duzo drozsze. A co do opieki zdrowotnej... Darmowa jest tylko podstawa. Jesli chcesz isc do dentysty na leczenie, nie przeglad, to w ramach OHIP sie nie da, podobnie z okulista czy ortopeda. Mazon ostatnio robil wkladki do butow. Jasne dostosowanie wkladki za darmo, ale produkt kosztuje 400 dolcow. Dobrze, ze mamy prywatne ubezpieczenie, to przynajmniej czesc zwroca.
Jedno co jest pewne i bezsprzeczne, to fakt ze Kanad jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc do zycia i jakosc zycia jest wysoka, jesli nie bardzo wysoka, w porownaniu do innych miejsc. USA nie ma co porownywac, bo ona stacza sie po rowni pochylej. Moim zdaniem przez utrudnienia emigracyjne i niedocenianie nielegalnych emigrantow, ktorych praca - jesli zalegalizowana - stanowilaby duzy zastrzyk dla gospodarki. Poza tym akcja zbrojna na Bliskim Wschodzie rowniez Stanom nie pomaga.

Jakis koncert jest niedaleko. Basy wykrecone na maxa i leb mi ten halas urywa. Starzeje sie chyba, bo naprawde mi to przeszkadza.

Zielona jak dawno w PL bylas?

oczywiscie zalezy `kto I czego potrzebuje`, ale my na prawde nie szalelismy czy po restauracjach a jezeli juz tak to na pol z bratem dzielilismy rachunki...
A ubrania, czywiscie `dla mnie` to najtaniej jest w USA, a w PL (powiedz szczerze kiedy bylas I co kupowalas?)
Ja za byle spodenki na przecenie (np springfield) musialam zaplaicc 120zl! to prawie jak tutaj w H&M czy old navy 40 dolcow. A kutrki czy plaszcze.. ceny siegaja prawie tysiac zlotych! za byle plaszcz!

Ja przeliczam 1:1 wiec tutaj nigdy bym nie dala 120dolarow ze byle spodenki (chco ta firma ma bardzo dobra jakosc materialow!!)

Ja jedynie kupilam sobie moze 5par butow tym razem w pl I moze zaplacilam 200 dolarow za te zakupy, to przyznam ze to znacznei taniej bo tutaj za tyle par butow zaplacilaby podwojnie.
Ale pomysl, jak ktos zarabia 2000 zl I ma zaplacic za kilka par butow I placze czy cos tam jeszcze prawie 1000zl to co jemu zostanie?

Co do dentystow.. teraz nawet w PL lewdo ciebie przyjma `panstwowo` a kolejki, albo listy `do zapisu` dluzsze jak nigdy wczesniej!
tutaj zgodze sie ze dentysi tutaj to po prostu `zdziercy`! Wiem z 1szej reki bo jak przyelecialam tutaj to pracowalam jako recepcjonistka dle jednego!
Jednak przynzam ze mozna znalesc `okazje` no w prawie polskim miescie (Mississauga) jest masa polskich dentystow ktorzy zdarzaja sie meic przystepne ceny za swoje uslugi.
My akurat mamy benefit od meza z pracy ale I tka okrojone wiec np korone to musislabym placic prawie 500bucks bo oni jedynie pokrywaja 50% a calosc wyniesie ok 1000!

Ja w sumie teraz mam zeby poleczone, I choc wtedy mieszkalam wlasnie w Londynie to jednego dnia znalazlam supe klinike w Warszawie sie tma poleicalam na 1dzien, bo myslalam ze mam paradontoze a jak poszlam do specjalisty w Lodnynie co za konsultacje musialam zaplacic poand 100funtow to jak zaczal wyliczac ile powinnam powymieniac tych wypelnien to sie za glowe zlapalam! wiec choc w tej kliniec w W-wie zaplaiclcm chyba cos ok 2,5 tys za wymiane WSZYSTKICH wypelniene chyab niekote z poonad 10lat! to teraz jak tutaj chodze do dentysty to oni nie moga uwierzyc jakiej dobrej jakosci material uzyli mi. I czesto myla ze to sa te wypelnienia onlay! (nie jestem pewna co do pisowni.)

jak np moj maz mial porobione zeby w polsce... o wiadomo nie mial wtedy tutaj ubezp I jakl byl w pl to robil bo taniej!
a potem tutaj tego typu leczenie tego kanalu to kosztowalo 1,500dolcow! dobrze ze ubezp wtedy pokrylo calosc!

ja oczywiscie wtedy bronie pl bo to ze jest paru partaczy to ne znaczy ze kazdy tam taki jest! albo ze tam `ciemnogrod! na co ciagle mi mowia ze za taka cene tutaj to takie wypelnienia to oni by mnie tyle I tyle skasowali...

to moje zdanie a wiadomo kazdy ma prawo do wlasnego.
inna sprawa do cen ciuchow, my w sumie moze 1,5h mieszkamy od grancy USA a tam ceny to na prawde polowe tansze niz tutaj!

ja jak tylko mialam okazje byc w USA to tam kupolwalam ciuchy I to z walizki nawet kupowlaam by sie zabrac z powrotem :D

Ostatnia edycja:
Neti, z Polski przylecialam tutaj w polowie stycznia, wiec 8 miesiecy temu. Spedzilam tam 10 miesiecy. Mlodej zwykle ubrania kupowalam w HM lub C&A i Reserved - to najczesciej, a czasem w Kappahl. Sobie rowniez. Szukalam ofert, podobnie jak robie to tutaj. Ceny obuwia tutaj to jakis kosmos, wiec nawet nie wspominam.
JAkie ceny sa w stanach, nie wiem. Z opowiesci wnioskuje, ze wszystko jest niemal za darmo. I cool. Anglie pamietam jako oplacalna ciuchowo ;-) Przeliczanie 1:1 nie ma wiekszego sensu. Najlepiej jest przeliczyc co mozna nabyc za srednia krajowa.

Sama po chwili piszesz o cenie korony
My akurat mamy benefit od meza z pracy ale I tka okrojone wiec np korone to musislabym placic prawie 500bucks bo oni jedynie pokrywaja 50% a calosc wyniesie ok 1000!
W Polsce to wydatek rzedu 300 - 400PLN, prywatnie.

Masz racje, kolejki na NFZ do specjalistow sa gigantyczne, co jest skandaliczne. Sa na szczescie prywatne lecznice, ktore podpisaly kontrakty z NFZ. Kolejek tam w zasadzie nie ma. Dzieki temu usunelam laserowo 10 znamion i zrobilam histopatologie za... tak, za darmo. Gdybym to robila prywatnie, mialabym 6000pln w plecy, a blizny takie same ;-)

Neti, odnosze wrazenie, ze zupelnie niepotrzebnie sie unioslas. Ja wiem, sponsorem wpisu byly hormony. hehe u mnie tez buzuja, tylko ja nieslychanie spokojnym czlowiekiem jestem ;-)

Wlasnie z ciekawosci sprawdzilam jaka jest srednia krajowa w PL - to 3,8tys pln miesiecznie.

OK, ide dalej szukac pracy.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich serdecznie.
Jesli moge wyrazic swoje skromne zdanie gospodyni domowej.Zgadzam sie z Neti ze w Polsce jak sie odwiedza ,co raz wiecej sie wydaje,za takie pieniadze ja tez wole na Karaiby he he.Ale Zielona ma racje ze Kanada jest drozszym krajem od Polski i jedyne co tu tansze cytuje to "samochody i elektronika".Tu podatki sa wyzsze i wszelkiego rodzaju ubezpieczenia.
Zalozmy ze przecietne gospodarstwo domowe zarabia 4500 dolarow miesiecznie(2 doroslych i dwojka dzieci)po oplaceniu mortage i rachunkow biezacych do tego samochod i ubezpieczenie to raczej malo zostaje a raczej nic.Kanada to nie kraj miodem i mlekiem plynaca,tu mieszka wielu ludzi co kupuje jedzenie w dolarstore,albo kupuja wszystko co najtansze zeby rodziny wyzywic.W tym kraju zyje sie spokojniej niz w Polsce ale ostatnie laty swiadcza o tym ze wiecej czasu spedza siebw pracy niz z rodzina tylko po to zeby rachunki oplacic.Kanada to kraj bardzoooo bogaty z wcale nie bogatym spoleczenstwem. A smutne jest to ze taka jest tendencja na calym swiecie i trudne znalezc cywilizowany kraj do ktorego mozna by sie przeprowadzic.
Do Polski nie chcialabym wrocic bo wedlug mnie lepiej tam nie bedzie,zlodziejstwo roznie nazywane jest akceptowane przez spoleczenstwo a korupcja wykonczy nawet najbogatszy kraj.Poza tym jak np czytam na tym forum jak np kobiety w ciazy sa traktowane przez opieke zdrowia to zamieram z przerazenia.Tak sie ludzie nawzajem traktuja w tym kraju.
Szkoda mi tylko tych szczegolnie mlodych ludzi co chca cos zobic,pracuja placa podatki i utrzymuja innych lewusow i oczywiscie rencistow.
To jest moje skromne zdnie.
Pozdrawiam serdecznie.

Pestka "rencisci" w Polsce, to temat rzeka. Kiedys, dawno temu, rozmawialam w przyjacielem - jezykoznawca. Nie wiem ile on tych jezykow zna, ale pewnie sporo. W zadnym z nich nie zna slowa "kombinowac" wraz z tym pejoratywnym polskim znaczeniem. To sporo tlumaczy ;-)

Ja do Polski tez nie wrocilabym. Nie dobrowolnie. Powodow mam tysiace, a bezrobocie jest na samym koncu tej listy :tak:

OK, lece do Ontario Works. Ciekawe, czy mi w jakis sposob pomoga. Pozniej do Y, dopytac o day care, bo oczywiscie na maila nie odpowiedzieli, ale moze jeszcze sie nie ogarneli po dlugim weekendzie.

Milego dnia!

`Zielona`
Nie unioslam sie! Przepraszam jak odnioslas takie wrazenie! Moze to tez I wina wykrzyknikow! uzywam I dosc duzo. Kwestia glupiego nawyku z mojej strony :D hehehehe

Ja po prostu napisalam swoje zdanie oparte na moich osobistych obserwacjach I doswiadczeniach...

Moja wypowiedz tez oparlam na przykladzie osob z mojego srodowiska, np moja mama ma 1000zl emerytury I jak wyda za pare produktow w sklepie spozywczym ponad 100 zl na 2-3dni jedzenia to ile jej zostanie na reszte miesiaca, nie wspominajac o rachunakch czy innych potrzebach! Ja wiem ze srednai zarobkow w Pl jest zajebista ale ja raczej nie znam tego osob ktore tyle zarabiaja, no poza jedna osoba.

Tak wiec ani zadna zlosc, hormony czy frustaracja, opisalam co opisalam jako moje wrazenia I tyle. Jedno wiem na pewno dla mnie drogo.
A swoja droga to spoko ze porobilas sobie wszyskie rzeczy na NFZ, ja jak wyjechalam po maturze to juz nie przyslugiwalo mi publiczne ubezpieczenie dlatego musialam placic za tego typu podobne zabiegi wlasnie prywatnie w kilnice we wrocku

`Pestka` piszesz jak moj maz ciagle mowi, to juz nie ta Kanada co kiedys (on tutaj 18cie lat), on pamieta jak przyjechal to benzyna byla 49centow/litr!
Teraz to tyle placi rocznie na benzyne ze to sie rowna prawie 2ej hipotece! Dlatego chcemy sie przeprowadzic.

Powodzenia `Zielona` w poszukiwaniu pracy!! jakies konkretne kierunki/branze masz na oku?

Pozdrowionka z pochmurnego richmond

Ostatnia edycja:
Neti, zeby porobic to co porobilam, to sie rejestrowalam jako bezrobotna, coby miec ubezpieczenie, dla Kostki rowniez. No i ja wiedzialam, ze w Polsce bede musiala kilka miesiecy posiedziec. Mialam rowniez nadzieje na znalezienie jakiejs pracy, ale to zupelnie inna historia ;-) Gdybym teraz leciala do PL, to tez na kilka dobrych miesiecy, aby pousuwac inne znamiona i paszcze naprawic ;-) No, ale nie polece i musze ciulac hehehe.

Powodzenia `Zielona` w poszukiwaniu pracy!! jakies konkretne kierunki/branze masz na oku?
Jest mi zupelnie bez roznicy. Musze pracowac zeby mala do day care wyslac, zeby nie zwariowac, zeby "na waciki" zarobic ;-) Kiedys tam chce kurs fotografii zrobic, ale na to tez kasy potrzeba...
Zlozylam rano cv w jakims optyku... Umowilam sie na czwartek rano w YMCA z jakims doradca, odpowiedzialam na kilka ogloszen, szukam dalej.

Ja po przylocie tutaj to szukalam pracy przez net, na monster.ca , torontojobs , chyba craiglist na tej ostatniej znalazlam moja 1sza prace w Kanadzie! w takiej skzole jezykowej jako travel consultant. ale ta praca byla w samym Toronto, a ja wtedy mieszkalam w Missi I musialam 2-ma autobusami dojechac do metra a potem metrem na 2przesiadki.. I podroz zchodzila mi ponad 2h! to bylo srednio! ale ostatnie 2tyg mojej pracy to jakos ciagle to metro sie psulo I ciagle byly delays.. I jak po ponad 2tyg powrot do tego mieszkania w Missi zajmowal mi 4h! to powiedzilam dosc!!! I juz mialam sie pakowac z powrotem az tu nagle poznalam mojego obecnego meza.... no I psotanowialm zostac troche dluzej by jego poznac blizej.
Wtedy w gazecie polskiej znalazlam to ogloszenie na prace dla recepcjoniostki u dentysy.
Nawet niegdy nie przypuszczalam ze te oglosznei sa realne :D nigdy wczesniej w zyciu nie znalazlam pracy rpzez gazete :D prawda jest taka ze malo tez szukalam.

Jedno co mnie tutaj w Kanadzie uderzylo, sama tez o tym pisalas wczesniej na forum (wczesniejsze miesiace) ze w Kanadzie liczy sie kanadyjskie doswiadczenie! O tak! nigdy nie zapomne ze nim znalazlam ta praca w tej szkole jezykowe to szukalam pracy juz prawie ponad 2m-ce!! a to bardzo dlugo, tym bardziej ze wiadomo po przyjezdzie tutaj to zyje sie z `oszczednosci` wtedy... a nic na bierzaca sie nie doklada..

Ja gdybym wiedziala ze tak ciezko wtedy mi bedzie to pewnie nigdy bym sie tutaj nie wybrala! Bo kto by pomyslal! osoba ktora zna w sumie bardzo dobrze angielski, ma dosc stabilne doswiadczenie zawodowe I do tego skonczone studia I ja pracy nie moge znalesc? ok moje doswiadczenie jak sie zastanowic to w sumie jest w wiekszosci lat w `tourism business` no ale wiele cech/obowiazkow mozna odniesc do wielu innych biznesowych czy biurowych zajec.
Ilez ja razy na interview bylam I w tych recruitment agencies.. nie zlicze I ciagle tylko slyszlalam `you are lacking canadian experience`!! normalnie wyc mi sie chcialo!

Zalamana bylam!

A jak poszlam do pracy u tego dentysyty to juz wogole! dostawalam tylko 13 dolarow na godzine! a tylko dlatego ze niby `szkoly dla recepcjinistek` tutaj nie mam skonczonych! JA wtedy zaczelam sie orientowac ze tutaj byle zawod to musisz miec jakies tam kursy pokonczone! nie wazne ze ja tego `zawodu recepcjinistki` I tego system komputerowego sie nauczylam biegle w niecale 2tyg! to nikt mi za to podwyzki nie dawal.. a podobno takie laski poo tych szkolach moga mawet miec do 20dolcow na godzine. Taki kurs podobno sporo kosztuje I trwa chyba z 10m-cy. A ja z pracy wychodzilam po 21ej wielokrotnie I dentysta uwazal ze za nadgodziny nie nalezy mi sie bo ja I tak powinnam sie wyrobic! I jak telefon odbierala to powinnam byla go klasc na ramieniu I juz cos tam na kompie robic!
Moj maz tylko komentowal tak to jest pracujac `dla Polakow`.

Wiec sie wkurzylam I tez rzucialm ta prace. Pomyslalm ze znajde inna... it ak szukalam I szukalam, I znowu sie zaczelo do tego te place ich dobijaly minie! myslalam ciagle jak ludzie tutaj zyja za taka place!!!Ja sama kobieta w zyciu bym sie tutaj sama nie utrzymala!!

Nadal chcialam zostac by poznac mojego wowczas chlopaka blizej bo coraz fajnieszy sie wydawal.. wiec jak juz zamieszkalismy razem to zebrala oczednosci I zlozylam podanie o study permit I zapisalam sie na kurs fryzjerski! ktory skonczylam. Nigdy nie pomysllam ze mnie to akurat sie to tak spodoba!!!
I postanowialm ze kiedys to ja tylko bede pracowac dla siebie! I nie za takie marne grosze dla kogos I to ja bede decydowac kiedy I jak pracuje a nie ktos. Do tego istnieje opcja pracy za gotowke.

Teraz w ciazy to mam tez inne mysli, otoz jak sie uda wprowadzic do wiekszego domku to byc moze one day zaloze takie malo domowe przedszkole? By nie tyle miec moje dziecko pod okiem co I przy okazji moc zarobic na pampersy opiekujac sie innymi dzieciaczkami :) nie nastawialabym sie na tzn tylko zarobek wystarczylo by mi 2ka innych dzieci by to bylo dosc latwe I przyjemne w nie tylko dla kasy!
A w miedzy czasie moge przyjmowac tez pare klientek na tydzien w domku jak fryzjerka.
Ma tez kilka innyc pomyslow ale na to potrzebuje czasu no I teraz ciaza.. :)

Ja to w domu teraz siedze w sumie tylko dlatego ze jakbym mialam pojsc do pracy do za pewnie `dyche` ( bo takei sa wg mnie realia..kolo mnie) I do tego godziny I rozne (pewnei soboty tez pracowlaabym a wiec czas z mezem bylby ograniczony...pare miesiecy temu chcialam zlozyl;am podanie w TD I tma mnei pytali czy rpacoalabys w niedziele, bo oni rpacuja w niedzilee.. a jak policzylam godizny ajkie spedzamy a psedzalibysmy z mezema potme z dzieckiem.. to od razu zrezygnowalam bo by bylo jak pisala `Pestka` wiecej czasu poza domeme jakw domu, wiec po co bylo wychodzic za maz I rodzine miec??)

Szczegolnei ajk tutja mozna pracowac niejedno ktrotnie albo `z domu` albo blizej domu! I pewnie podobne place po odlicznie na bezyne itd miec..
Do tego I jakbysmy doliczyli to do naszego dochodu to I na wszystko jedno by to wyszlo! bo moj maz za `niepracujaca zone` moze sobie odpisac tyle ile ja bym pewnie zarobila... I musialabym wstawac pewnie przed 7 rano..a w moim obecnym stanie ja sie budzie nie wczesniej jak prze 11ta :D hehehehe
nie pomyslcie sobie ze ja jakis len jestem bo to w Lodnynie pracowalam na full time I studiowalam na full time! a do pracy na lotnsiku wstawalam o 3:45am!! wiec wiem co to ranne wstawanie...

Ale z jednym sie zgodze `Zielona` samemu w domu to tez nie fun I przykrzy sie za ludzmi! albo po prostu rozmowa! o wszystkim I niczym...

stad pewnie moje `eseje` tutaj... heheheheheh
pozdrowionka I mam nadzieje ze ty bedziesz miala bardziej ciekawie lepsze doswiadczenia zawodowe tutaj w Kanadzie :)
zycze tego tobie na penwo! jak I wielu innym osobom

Ostatnia edycja:
reklama
Bedzie dobrze, glowa do gory! Biore sie za dalsza lekture ogloszen i wysylam cv. Tutaj nie ma co liczyc na zarobki powyzej minimalnej placy - 10,25/h, no chyba ze ma sie doswiadczenie i kwalifikacje. Ja niestety przez kilka ostatnich lat w domu siedzialam... Walic to, niech bedzie 10, 25, byleby juz :tak::-D

Do góry