reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

asienko_r no żaden foch- tylko się zdziwiłam, że Murzyna i inne takie od razu ze mną kojarzysz :eek::-D:-D

ja też w biegu ciąglym :confused2: a bylam w pennym po te prześcieradła i sobie wyobrażcie, ze najtansze białe - 7e:eek: zatem korzystamy z innych dobrodziejstw ;-)

buziole i udanego popołudnia

reklama
witajcie:-)
No i po lecie:wściekła/y: nie mogloby tak byc pieknie przez miesiac chociaz:rolleyes:sie czlowiek rozmazyl hehe

Tichonku- no Wy to macie niezlego tego lanlorda:baffled:, nie poddawaj sie w poszukiwaniach nowego mieszkania wkoncu cos sie znajdzie i przelam sie wkoncu do jezdzenia tutaj autem- nie masz sie czego obawiac;-)a jak wypad do stolicy? wszystko zalatwione??
AsienkoM- niestety nie znam zadnego przepisu na ciasto czek. wiec nie pomoge:zawstydzona/y:a jak sie ma Zuzia?wiesz juz od czego ta alergia??
Aniaa-i jak kolorek wyszedl??:rolleyes2:to i ja poprosze bys przywiozla troszke slonka:-)
Barmanko-wspolczuje balaganu przy remoncie ale jak milo bedzie juz po...:tak:tylko sie nie przemeczaj za bardzo;-)
Gliwa- udanego wypadu do fryzjera ;-)
katrina-a jak Ty sie czujesz??
anineczko- widze,ze wszystko zapiete na ostatni guzik przez podroza, a kiedy wyjezdzacie??

Nataniel mi zasna na kanapie-super:confused2::eek: ciekawa jestem o ktorej pojdzie spac na noc:oo2:

Hejka dziewczyny ja tylko na chwilke wpadlam sie pozegnac i zyczyc Wam Happy Easter:-)
Dzis wyslalismy o paszport dla nikusia wiec zobaczymy jak to bedzie,a ogolni e u mnie nie najlepiej dzis R byl u lekarza znowu i bedzie mial chyba operacje (nie za b chce pisac czego co i jak):-(i poprostu zyc nie umierac kacper czeka na usuniecie migdalow nikus caly wysypany i do tego jeszcze R:-:)-:)-:)-:)-(
ok zmykam sie pakowac dalej paaaa dziewuszki do uslyszenia za 2 tyg;);-)

Marcysia a no ladnie wyszedl kolorek malnelam sie na braz ale to jeszcze nie jest to co chcialam w poniedzialek ide do fryzjera obciac sie a w czerwcu sciagne sobie kolor dekoloryzacja tak fachowo sie nazywa chyba i fryzjerka polozy mi braz taki jaki chce

Biola spokojnego lotu i Wesolych Swiat no i zdrowia dla rodzinki Twej

Ania, Ty nie pitol ze wiadomosci nie dostajesz:-p tylko szoruj nowe gg wgrywac:sorry:

Margaritta, hihi no wlasnie ciekawe to dlaczego Twoja osobe dziewczyny zawsze kojarza z murzynem:-D
No i co teraz zrobisz z tym bialym strojem, co wymyslilas?

Asienka, ja czekoladowego nigdy nie robilam. Ale jesli mezowy lubi kakaowe ciasto z serem to polecam Izaure - ono w sumie jak czekoladowe z serem jest, pyszota jak dla mnie.

Biola, udanego pobytu w Pl. Daj znac po powrocie co wyszla z testami na alergie.
A moze mezowy tez sobie w Pl pojdzie na kontrole, co? Powodzenia.

Boszz a ja sie dzis do roboty nadaje jak nie powiem co do czego:baffled: dzidzia jak sie jakos pokracznie ulozyla, syrami uciska mnie na przepone, tchu zlapac nie moge, ledwo po schodach na gore wejde a zipie jak jakas staruszka:eek:

Biola tobie również Wesołych Świąt.Ja też w tym roku je spędzę z rodzinką w Pl,to chyba pierwsze święta Wielkanocne od 5-6 lat w Pl :-D

No i chyba mąż bioli nie leci do Pl barmanko :sorry:

marcysiu tak skaczę po forach i czytam ludzi,którzy już jeździli w takie trasy i dowiaduję się co jeszcze powinnam załadowac do auta.W większości już mamy wsio,no ale co ja mam do jedzenia spakowac? He he zawsze z długą podróżą kojarzą mi się gotowane jajka,pęto kiełbasy i chleb:eek::laugh2: bo tak to się kiedyś na wakacje nad polskie morze w pociągu dzieciaki karmiło :-D
A wyjeżdzamy po 17:00 w czwartek.Bo po 20 mamy prom z Rosslare.
Jeszcze muszę mleko w kartonikach młodemu kupic i no właśnie...listę jakąś stworzyc by nic nie zapomniec.:baffled:
Nataniel dalej śpi?
Ja zaraz kolacyjkę dzieciakom zrobię i też idą w kimono.

anineczko-to juz na dniach wyjezdzacie a mi sie wydawalo, ze dopiero koncem kwietnia:baffled: jak ja jechalam do pl to zabralam bulki, termos kawy i herbaty no tylko wtedy dzieci nie mielismy. Zawsze mozecie cos na stacji benzynowej zjesc tylko jak sie wpadnie na autostrade to ciezko zjechac ;-)A masz podgzewacz samochodowy do butelek?? dobra sprawa, zeby maluszkowi zimnego mleka nie dawac :)
nataniel wstal o 6.30:szok: juz widze jak idzie spac o 8:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Aniaa-ja sciagalam tak farbe rok temu w PL tylko z balejazu przechodzilam na braz i powiem, ze super wyszly;-)Tylko przerazilam sie jak zobaczylam moj mysi kolor:szok: szczeze mowiac fryzjerka tez sie przerazila i mowi: stanowczo trzeba wlosy zafarbowac :-D:-Da wczesniej chciala mnie namowic na moj naturalny kolor,zeby wlosy odpoczely od farb :-D:-D:-D
Biola-Tobie rowniez zycze Wesolych Swiat i mokrego dyngusa :-D duzo zdrowka dla meza i dzieci, oby szybko klopoty zdrowotne przeszly:tak:

Ostatnia edycja:
marcysiu nie mam podgrzewacza,kiedyś miałam jakiś,ale podgrzanie mleka trwało wieki,wywaliłam i nie kupowałam innego.Młody przyzwyczajony do mleka o temp.pokojowej,nigdy mu nie podgrzewałam mleka...aaaa mam tylko taki termos z Tommy Tippe gdzie się wlewa wrzątek i do środka wkłada butelkę,ale raczej dostępu do wrzątku miec nie będę,no chyba,że termos :baffled:

No idę chłopakom robic kolację i kładę ich do łóżka bo mam już ich dośc.Leją się zamiast sprzątac pokój :confused2:

reklama
Anineczko, fakt Biola leci sama z dziecmi, zacmilo mnie chwilowo:eek: No to kicha w takim razie, bo moglby pojsc sobie na kontrolna wizyte, wiadomo co wiecej opinii lekarskich tym latwiej jest podjac decyzje.
A do jedzonka na droge, na poczatek gotowe kanapki wiadomo, osobno buleczki, serek, wedlina (parowki) co by zrobic kanapki jak juz braknie tych gotowych, osobno mozesz spakowac warzywa - beda na przekaske do kanapek (jakies ogorki, papryka, salata). Jakies owoce, slodycze, soki/woda, dla Was napoje energetyczne, kawa w termosie. Na promie sie nie martw o jedzenie, ceny sa ok, jedzonko do przelkniecia.
A Ty masz moze ta torbe termo z TT na butelki? Pytam dla wlasnych celow ;)

Do góry