reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Asienko, tak dokladnie takie. Powiedz mi jak sprawdza sie ta wysciolka w srodku? Popekala Ci? Ja przy Marcelu mialam Aent'a, fajna byla ale niestety popekala w srodku.. Dlatego ciekawa jestem opinii o TT:tak:

Anineczko, mialam na mysli inna torbe, ta co Asienka pokazala, taka ktora zabierasz na spacery;-)

Barmanka ja mało co używałam a to dletego, że przeszłam na butelki dr.Browna, bo tt nie podpasowała młodej, a one na wcisk się mieściły. Chyba, ale nie pamiętam, jak wlałam gorącą wode to po 2 godzinach była jeszcze dosyć ciepła.
Zazwyczaj miałam termos ze sobą.

Hejka
Anieczka kanapki, picie, owoce i jakies chrupki lub paluszki, woreczki na śmieci i husteczki mokre to podstawa hahah.
Biola udanego lotu!!
Ja ostatnio mam busy w pracy czytam was , ale nie zawsze mam siłę pisać:/
Miłego weekendu

Marcysiu - czuje się b. dobrze, wiesz ja jestem to stare pokolenie, nie do zdarcia.. hihi. Troszkę większa, ale to prawidłowe w moim stanie, ale czuje sie dobrze. Wkurza mnie tylko, ze się szybciej męczę i jestem niezdarna, ale to tez normalne. Pocieszam się, ze jeszcze troszkę i nie będzie zmiłuj się, niezdarność od razu zniknie i może gabaryty się zmniejszą...

Ciasto czekoladowe się piecze, ale mąż i tak nie da bo się rozchorował. zaraz mleko z miodem wypije, leki mu podam i do łózka niech sie wygrzewa.
Katrina, oj już nie długo. Ja tam też raczej nie narzekałam, za to mojego P bratowa to ciągle narzeka, ona ma termin na 23 kwietnia, ale kiedy bym z nia nie rozmawiała to ciągle narzeka. Przy pierwszej ciązy było tak samo. No ale każdy jest inny.
Kamcia Tobie również miłego weekendu życzę.

Asienka, rozumiem.
A jak sie butelka z Dr.Browna spisywala? Zuzia miala kolki ze jej uzywalas?

Katrina, oj jak Cie dobrze rozumiem.. Ta niezdranosc mnie wykancza :/ ja juz sie nawet nie schylam jak cos upuszcze, Marcel szybciej mi to podniesie zanim ja padne na kolana by zebrac cos z podlogi :)

Asienka, rozumiem.
A jak sie butelka z Dr.Browna spisywala? Zuzia miala kolki ze jej uzywalas?

Zuzia na szczęście nie miała kolek, a używaliśmy tych butelek ze względu na to że nie radziła sobie z innymi butelkami. TT zasłaniały jej nosek (mam cały komplet i sterylizator, naszczęście w ten sterylizator mieszczą się butelki dr.), a przy innych bardzo lało jej się po brodzie jak piła i dziurki w smoczkach dr Browna były najmniejsze.
Zuzia była karmiona na siedząco bo bardzo się ksztusiła przez pierwsze miesiące.

Do tej pory używamy tej butelki, tylko do mleka, ale chce jej zamienić butle do mleka na kubeczek z uchwytami.

Ostatnia edycja:
reklama
Anineczko-moi jak byli mali to lubili mleczko troszke cieplejsze, dlatego wspomnialam o podgrzewaczu;-). Wrzatek zabierz ze soba do termosa, moze sie przydac, a to cos co pokazalas to taki termosik mi sie wydaje:tak:
Barmanko-ja mam taka torbe z Aventu i mi nic nie popekala:-) przezyla dwojke i nadal jest jak nowa,choc uzywalam b. czesto ;-)
AsienkoM- zdrowka dla meza a ta wysypka to moze od slonca??? w kazdym razie dobrze, ze zniknela:-) U mnie sie piecze kremowka:-p
a gdzie sie Lubiczanka podziewa?? przeprowadza sie dzisiaj czy jak??;-)
Nataniel jeszcze nie spi:confused2::eek:wlasnie siedzi mi na kolanach i przeszkadza w pisaniu:crazy:ojjj dluga nocka sie szykuje,oby tylko rano pospal dluzej.....:rolleyes2::dry:

Do góry