reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

o widzicie dziewczynki co pare głow to nie jedna- dziękuję Wam ślicznie

barmanko
no własnie lookałam na Ikea i wyliczyłam, ze... około 1.5 meta na osobę mi potrza razy 20 osób... wiem, ze za darmo to można w ryj ewentualnie dostać,ale coś tanszego by się zdalo:sorry2:

lubiczanko
a tego właśnie nie wiem czy może od mamy jakąś kieckę by wyrwały:-D byle nie w kwiatki;-)

biola - a to widzisz- aj myślalam, ze tylko gumkowe tu są:eek:

asieńko_r a Wy nie robicie nic takiego? Może Ty masz jakiś pomysł :-p

Aniaa zazdraszczam Hiszpanii :zawstydzona/y: ale tak pozytywnie ;-)

reklama
Margaritto prasowalam prawie godzine...
Mlody sie wyszalam na dorzu i szybko padl...
Matko,wyszlismy z chaty po 15 a weszlismy do niej przed 19..prasowanie robilam od 19:30...
najchetniej jakiegos piwka bym sie dzis napila:sorry2:
:zawstydzona/y::-p

Boszz ale mi się chce pierogów z kapustą i grzybami :baffled: a ja głupia z samym serem tylko kupiłam :zawstydzona/y:
Ide czegoś kwaśnego w lodówce wyszperać :sorry2:

Margaritta, to czym Ci dzisiaj humorek poprawiłam coo? :-p
A tak faktycznie są tu też prześcieradła bez gumek, popatrz w diunsie, ale tańsze pewnie będą w guinesie czy jak to sie tam pisze...
A patrzyłaś ten mój ostatni link z ikea? 5e za 3metry, tyle tylko że to prześwitujący materiał jest, ale zawsze można poprosić by dzieci na biało się ubrały i nie będzie skuchy ;-)

Lubiczanka, podziękował :tak:
No i gdzieś polazła?

Biola, no tak..dzieciaki mają 2tyg wolnego.. nie wiem co zrobie z tym moim gadem :baffled: jesssuuu chyba do pracy wróce na ten czas :sorry2::-D

Margaritta nie robimy na Wielkanoc:-p, mnie nie ma, więc nie bardzo byłoby jak, u nas majówka 12 maja ma być z hukiem:):). Zawsze poszwa na kołdrę może też posłużyć, u nas Maryja na jasełkach miała coś takiego, pomysł ode mła:):-p, ja akurat jedno prześcieradło bez gumki mam, bo z Polski:-p:rofl2:

Heeeee barmanko wlasnie tez tak zawsze mysle jsk kacper ma wolne :-)
Margaritta ja to zawsze jak ide kupic przescieradlo to mam cholerny problem zeby kupic taki jak chce wiec zawsze delikatnie dyskretnie otwieram i patrze:)

Margaritta ja mam białe prześcieradło bez gumki,niestety nie pamiętam gdzie kupiłam :baffled:
Aaaa i tak,chłopaki zadowolone z ekraników,choc jeszcze nie puszczaliśmy im w aucie,bo nie było okazji,a do szkoły przecież nie puszczę bo mi z samochodu nie wyjdą.Zostawiamy ten zaszczyt na wyjazd,będą ich dłużej cieszyły w drodze :tak:
alergia? ja pisałam o alergii? skleroza musi się cofnąc do tego zapisu.

Lubiczanko bo ja obmyślam plan jak te ptysie przywieźc do Irl...zwłaszcza,że chcemy w drodze powrotnej zachaczyc o Paris,Paris i czy one mi przeżyją?
Aaaa no i ptysie? U was ich nie ma? Bo tak się na początku zastanawiałam,jakie ptysie? bo myślałam,że one wszędzie w każdej cukierni w Pl są:sorry2:

Barmanko toż ty pierogowa babka jesteś! :-D:-D
Fajnie,że remoncik skończony,współczuję bałaganu,tylko się nie przemęczaj ino.

Biola a to Nikuś nie lubi pac? Mój to tylko po kąpieli poczuje poduchę w swoim łóżku i już odpływa.Ba! On nawet zapomina o mleku,pośpi pół godzinki i zszokowany się budzi,że przecie on nie jadł jeszcze.Wsunie butlę i znowu idzie w kimono.Uwielbia spac.

Tichonek a wy koniecznie tego Swords musicie się trzymac? P ma auto to może i kilka km do pracy podjechac? Nie krzycz,tłumacz jakby co :-p:-D
My razu pewnego też mieliśmy w apartamentowcu zakaz anten,ale wtedy to jeszcze cyfry nie mieliśmy,ogólnie tv nie mieliśmy,bo to co leciało w tv to śnieżek był raczej.No ale dzieci wtedy nie było,młodzi piękni i bogaci byliśmy to i się szybko wynieśliśmy z tego apart...choc miał swoje plusy np. 3 metry do zatoki...ahhh czasy :rofl2:

AsieńkaM jak tam Zuzia? Wysypka znikła?

Lubiczanko jak żesz ty możesz tak pisac,że nie lubię? No kocham no!
A sobota to była z tych czarnych sobót,niedziela również...później był dzień jeden ok,ale wczoraj to armagedon przeszedł przez dom,na szczęście dziś już różowo i miłościwie.O!

Młody miał dziś bilans na 3 miesiące.Wsio ok,wszystkie wymiary na 50centylu,czyli perfect man.
Tylko jedno dzondro mu się chowa:dry: ło ludu,aż musiałam poczytac why i po co,niech no nie gra w kulki i będzie na swym miejscu.:blink:

Hej dziewczynki.

Tichonek, Gliwa, Asienka_r, Ewelcia, Anineczka

Dzięki za troske. Rano byłam u lekarza bo musiał zbadać młodej mocz i sprawdzić wysypke i zadecydować czy będzie szczepiona czy nie. Więc mocz jest ok, a ta wysypka to poprostu reakcja alergiczna, ale nie wiadomo od czego. A szczepienie przesunięte o tydzień.

Jak wyszłyśmu z Zuźką o 9:17 to do domu wróciłyśmy o 11:30. Młoda pospała na dworze w wózku. Po drzemce reszte dnia spędziłyśmy na dworze. Wieczorem była już taka zmęczona że ledwo chodziła. Po kąpieli i mleczku zasnęła bardzo szybko.

Tichonek o to dziwne z tą agencją. Oby udało się zmienić mieszkanko. U nas kiedyś też było rozporządzenie, żeby anteny pozdejmować i niczego na balkonach nie trzymać ale ucichło. Myśle, że dlatego, żę sąsiadka która dużo udziela się w sprawach mieszkańców też ma antene własną zamocowaną i wielką skrzynie na kwiaty na balkonie.
Margaritta udanych przygotowań do przedstawienia
Barmanka ja też uwielbiam pierogi
Ewelcia, lubie prasować ale mi się nie chce, może byś poprasowała za mnie:sorry2:
Aniaa nie zazdroszcze nocki, oby dzisiejsza była lepsza

Nie pamiętam co komu jeszcze
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Margaritta aaaaa doczytałam,no niemożliwa jestem,nie pamiętam co pisałam dzień wcześniej.
Reakcja alergiczna minęła w poniedziałek,ale wczoraj pojawiła się ze zdwojoną siłą,oj pioruny leciały.Dziś był cały dzień w Anglii i nie no,stęskniłam się za nim no i powrócił i jest big love again.:rofl2:

Jeremka ucałuskuję jutro,jeśli wybaczysz,bo on nie wybaczył by mi,że go budzę i znowu ryja podstawiam do całowania.:sorry2:

Asieńko M no to ufff,że to nie ospa.Oby wysypka szybko minęła i nie wróciła już.

reklama
Anineczka, jaki skończony remont?:eek: toż to powiedziałam że dopiero z góry zlazł :dry: jeszcze dół się cały został.. ale tu na szczęście mimo że ta sama powierzchnia co u góry to szybciej powinno pójść - bo tylko korytarz, living i kuchnia, więc mniej zakamarków.
Marcelowi też się jedno jąderko chowało, ale na kolejnej wizycie (podczas szczepienia) już nie uciekało, więc cierpliwości życzę, będzie dobrze.

Margaritta, ejj no nie gadaj że nie chciałabyś mieć takiego murzyna w domu? :-p który by Cię wachlował w upalne dni :tak: niekoniecznie wachlarzem :rofl2::-D

ojj a ja bym tak chciała żeby mój synalek dawał mi buziaki ot tak, sam od siebie:rolleyes2:a nie wtedy jak matka go lodami albo mambą przekupuje :-D

Do góry