reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam
Lubiczanko ja nie mam wiec nie pomoge... sprawnej przeprowadzki i jeszcze sprawniejszego rozpakowywania
Asienko zdrowka
Biola oby to bylo uczylenie na szampon
Madbebe Tobie rowniez sprawnej przeprowadzki zycze

Pranie drugie sie pierze,obiad mam w sumie dla Naci musze tylko cos wymodzic bo nie zje buraczkowej :baffled:

Milego dnia

Cześc dziewczyny:-)
Czytam Was regularnie ale po pierwsze jakoś,nie mam weny,żeby coś nadziargac,dwa-Matt jest dosłownie wszędzie więc za nim biegam i trzy,połamało mnie przedwczoraj,źle Młodego podniosłam i krzyż mi napieprza strasznie:sorry:Nawet przy kompie posiedziec nie mogę:sorry:
We wtorek byłam porobic badania krwi bo chcę ogólnie wiedziec czy wsio w porządku w związku z moim odchudzaniem a po drugie,mam od ciąży lekko żółte oczy więc muszę sprawdzic czy z wątrobą w porządku:sorry:
Zrobiłam morfologię,poziom witamin,cholesterol dobry i zły,cukier,elektrolity i badania wątroby,czekam na wyniki...
30 marca mamy wizytę w ambasadzie w sprawie paszportu dla Radka i przy okazji osobiście chcemy złożyc papiery na irlandzki paszport dla Matta:tak:
Muszę spadac bo Matt wstał i woła...

Wolfia-dzięki raz jeszcze-stópki Twe całuję;)
Marta-Tobie tez dzięx
Ewelcia-dzięki -juz wykorzystałam koleżankę wyżej;)
Aaniu-będzie dobrze...juz pomaleńku się tam oswajam;)
Tichonek-czy mozesz mi powiedzieć,czy idąc na takie badania(u gp,tak?)wymieniasz pokolei wszystko na co chcesz mieć zrobione?Czy na to wsio jakas jedna nazwa jest?Też se muszę trzepnąć badanka,bo cos węszę anemie:((((Powodzenia w nadążaniu za Mattem-i poprawy samopoczucia:tak:

witajcie

Lubiczanka - fotki możecie sobie zrobić w Dublinie, na miejscu praktycznie macie i chyba 10E kasują, a facet wie jakie robić.
A jeśli chodzi o badania to zależy od samego GP - ja poszłam kiedyś z zatokami, a lekarz na mnie popatrzył i pierwsze co powiedział, to cytuję - O! Cholesterol!! - ja oczy na niego... od reki dał mi skierowanie na te wszystkie badania o których pisał Tichonek, ale..... tu zaskoczenie wszystkie wyszły dobre. Okazało sie, że mam Gilbert Syndrome.
Czyli to, co ma mój brat, a u Niego objawem były żółte białka w oczach, tak jakby miał żółtaczkę.

Katrina a możesz mi coś więcej o tym napisac bo ja właśnie mam lekko żółte oczy i to tylko pomiędzy woreczkiem łzowym a źrenicą a żadnych dolegliwości ze strony wątroby nie odczuwam:sorry:
Lubiczanko ja najpierw byłam u GP i mu powiedziałam o tych oczach,pobadał mnie,pogniótł,popytał o choroby w rodzinie i kazał przyjśc na badanie krwi i powiedział,że mam nurse powiedziec,że chcę sprawdzic wątrobę,elektrolity,cukier:tak:Jak do niej poszłam to jeszcze jej powiedziałam,że się odchudzam i chcę sprawdzic czy wszystko jest w porządku.Więc ona na to to oprócz badań zalecanych przez doktora zrobimy jeszcze cholesterol,poziom witamin i morfologię:tak:
...A nie suplementowałaś się w czasie diety?:sorry:Ja cały czas łykam coś w stylu Centrum i mam nadzieję,że witaminy mam na odpowiednim poziomie:sorry:

Heloł..
melduję że żyje, z rana listonosz podniósł mi ciśnienie że mi się normalnie wszystkiego odechciało :confused2:
Sajgon mam taki na chacie że mała bania :eek:
Z chęcią bym się wyprowadziła na jakieś 2tyg, która mnie przygarnie? :sorry:
aaaa ide pogrzebać se w kwiatkach może się troche wycisze...

reklama
Tichonek - Zespół Gilberta to dziedziczna choroba wątroby, która moze sie nigdy dać żadnych objawów, najczęściej zdarza sie, że pod wpływem dużego stresu czy wysiłku fizycznego da symptomy podobne jak przy żółtaczce. Polega ona na tym, że wątroba wydziela zbyt dużą ilość bilirubiny (stąd objawy jak przy żółtaczce). Zalecana jest dieta lekkostrawna, żeby nie obciążać wątroby.

http://www.e-przychodnia.org/choroby_genetyczne/index.php?id=10358

Ostatnia edycja:
Do góry