reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonku, odpada - wczoraj były sadzone :sorry2:

Anineczko, no co Ty?? :szok: nie wiedziałam.. Szok!

Pauletta, cena za przedszkole dość wysoka :-( Dostajesz jakieś dofinansowanie, czy wszystko pokrywasz z własnej kieszeni? Kwote dla asystentki pozostawię bez komentarza :baffled:

reklama
Barmanko w trakcie wakacji nie dostaję dofinansowania wszystko z własnej kieszeni :sorry2: a cena za asystentkę to i tak zbiłam z 11/h:sorry2: a w roku szkolnym dofinansowania nie potrzebuję bo zaplecze mają świetne nawet teraz jest program lipcowy i od wtorku do piątku Wiktorek jest w specjalnej szkole i to jest za free:tak: no ale neistety tylko do końca tego tygodnia :-( a co do bóli wzrostowych to czasami Wiktorkowi pomaga jak mu masuję stópki jak jeszcze spał z nami to pomagało jak wkładałam mu stopy między moje uda i ściskałam i tak spaliśmy :tak:

Pauletta, a to ja Cię źle zrozumiałam - myślałam że Ty w roku szkolnym płacisz takie kwoty :sorry2:

Anineczka, czytam te artykuły co podrzuciłaś linki. :szok::szok: Rety ten naród jest C-H-O-R-Y!!!! To jakieś popie*** jest!! Normalnie aż mi serce mocniej łomocze!!
(do tej pory znałam opowieści od osób nie mających dzieci , stąd te moje hmmm braki w informacji:-()

Lubiczanka, w domu jesteś czy na porodówce siedzisz?

OMG ale Wy skrobiecie:szok:albo to ja miałam takie zaległości..;-)
Muszę się streszczać bo burza w drodze..
W Irl pada,czy jak jest?-jakoś nie pytam mężowskiego o pogodę:sorry2:Z resztą jemu to tam...;-)

anineczka-już i ja chciałam się zaoferować i poszukać tej książki dla Ciebie,ale sobie poradziłaś widzę..;-) To git:tak:
3mam kciuki, cobyś jak najmniej się denerwowała tą operacją,choć wiem, co przeżywasz.Bankowo miałabym tak samo.Ja w mniej 'poważnych' sytuacjach telepawy dostaję z nerwów..:confused::sorry2:

biola-współczuję wypadku i 3mam kciuki za męża.Tak sobie myślę..-może gdyby stwierdzili,że poważnie ucierpiał,zrobiliby mu ten rezonans od ręki?:sorry2:Mam nadzieję,że wszystko z Nim OK.Powodzenia!
Twój mąż ma pełne ubezpieczenie?Bo z tego co piszesz,wnioskuje ze 3rd part (czy jak to się nazywa..:sorry2:)

Tichonek-3mam kciuki,żebyś przeszła te ospę najłagodniej,jak się da:tak: I Mattowi szybkiego powrotu do zdrowia!

Lubiczanko-pewnie rodzisz,co?Mam nadzieję.Szybkiego w takim razie,choć Ty już zaprawiona;-)

Zgaga-brawa dla Julka!I Tobie za odwagę z tą przeprowadzką:sorry2:Mnie też drażni irlandzka pogoda,ale ruszyłabym się jedynie do PL jeśli już i tylko z kupą siana (planuje wygrać w totka:-D)
Źle się czuję w nowych miejscach,sytuacjach itp. więc start w innym kraju,od zera,to nie dla mnie.Chyba ze kiedyś się moje nastawienie do życia zmieni..;-)Kto wie :-p

Idę jeszcze poczytać knigę i lulku.
Spokojnej nocki!

Woooow ale maskrobalyscie:-)

Lubiczanka moje poranne padniecie z wiadomych przyczyn;-)

Zmiany.. Ja tam bym sie juz nie odwazyla.3 dzieci, po 30 nie chcialoby mi sie zaczynac od nowa.Jak dla mnie zbyt ryzykowne.
Ale gdybym miala wybierac to tak jak Miska tylko Kanada:-)

Belgia? Kraj pedofili:-D
Niemcy? Never!
Australia?Nigdy w zyciu, te pajaki i inne gady wrrrrr
Norwegia? Kocham swoje dzieci i nie chcialabym ich stracic.
Stany? Za dalekoo
Hiszpania? Pieknie tylko ja nie znosze goraca..
Ale wybredna jestem:-) Pogoda w Irl nieciekawa ale cos za cos:-) Zyje mi sie w miare dobrze wiec zostaje:-)

Barmanko never ever pchac się do Norwegii :no:
Nie wiem czy słyszałaś o tej Nikoli co ją Rutkowski porwał od zastępczej rodziny?
Historia Nikoli zabranej rodzicom przez norweskie służby socjalne - Wiadomości - Newsweek.pl
moja koleżanka,która mieszka w Norwegii mówi,że to całkowita prawda o tej organizacji (Barnevernet) i w artykule nie ma żadnych przerysowań czy przekłamań.Boi się ich jak ognia :sorry2:
Forum Norwegia :: Zobacz temat - Barnevernet
Ukradli dzieci, zniszczyli rodzinę - Polonia - WP.PL
na watku marcowym mamy mame z |Norwegii wiec ja w temacie>.....
troche to chore....

ufff nie popisze...lece sie kapac i lulu...zmeczona jestem ,cale popoludnie z mlodym na dworzu spedzilam;-)

witam

a myślałam ze coś sie rozkręci a tu dalej nic:/lubiczanka jeszcze tylko 1 dzień został także biegaj po tych schodach:-)ewentualnie na strych:-D

Hejoo,
Spijam kawkę.. gnaty mnie bolą, ten materac na którym śpimy jest do kitu :crazy:
Myślę ci by dziś w kuchni zrobić, jakieś ciasteczka mnie nęcą...

Ewelcia, to Ty masz info z pierwszej ręki :tak: Jak radzi sobie ta Twoja koleżanka? Nie boi się okazywać czułości względem własnego dziecka (no wiesz - całuski, przytulaski)?

Przypomniało mi się że na wątku czerwcowym jest jedna mamusia z Norwegii, ale ona nigdy nic nie pisała na ten temat :eek: rzadko się tam udzielam, a właściwie to wcale więc mi głupio jest tam wpaść i zapytać ją o coś...

Lubiczanka, &&&&&

reklama
Czesc Dziewczynki :happy:
Ale naskrobalyscie :szok: Niestety nie mam czasu nadrobic wszystkiego, ale w skrocie.
Barmanko dziekuje bardzo za info o tych testach, nie klopocz sie i nie szukaj kiedy to dokladnie bylo, skoro piszesz, ze okolo roczku to mysle, ze spokojnie moge Alexowi juz zrobic. Ale my do Pl chyba polecimy dopiero w listopadzie, albo na poczatku przyszlego roku... Musze zobaczyc czy w Ie nie robia...
Misia ta smietanke ryzowa widzialam tez w Evergreenie.
Tichonku rozklada Cie? Zdrowka!!
Lubicznako no i???
Anineczko ja Ci sie wcale nie dziwie, ze masz mega stresa zwiazanego z ta operacja... Ale bedzie dobrze :tak:
Kamcia, widze, ze urlop udany, super!
Marta fajne wloski, krotkie to mega wygoda, ja tez ostatnio scielam.

Chorowitkom zdrowka!!!!!!!!!!!

Nie gniewajcie sie, ze na razie tyle. Cierpie na permanentny brak czasu :confused2: W domu tyle rzeczy do zrobienia, tyle ksiazek do przeczytania, filmomw do obejrzenia, zabaw i spacerow z Dzieckiem, echhh doba za krotka :-D Wczoraj Al zaliczyl basen hehe.
Wy o emigracji??? Ja w niedziele zlapalam takiego dola, ze zaczelam obmyslac wyjazd do... Stanow! I powiem Wam, ze calkiem realne to jest. Ale za kilka lat, najpierw studia i obywatelstwo (irlandzkie) trzeba zalatwic. Choc wolalabym Europe (Francje np.), to moj M ze wzgledu na prace i jezyk moze brac pod uwage tylko Stany lub Kanade wlasnie... No albo Polske, ale tam to na stare lata MOZE :sorry:
Mojemu Dziecku sie cos porobilo, spalismy wczoraj do 10 :szok: nie pamietam kiedy ostatnio tak dlugo spalam, chyba przed porodem :-D Dzis tez jeszcze spi, normalnie szok. Zaczelam klasc go pol godziny do godziny pozniej czyli 20:30-21 i taki efekt :szok: ja nie narzekam :-)
Zaraz tez poczytam te artykuly o Norwegii, bardzo mnie zaniepokoily, tym bardziej, ze lecimy tam w przyszlym tyg. :sorry: Ja co prawda Oslo znam na wylot, ale... Dobra, juz wiem o co chodzi.
Dobra, uciekam obiad gotowac, chate ogarnac...
Milego ;-)

Do góry