reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam
Dziewczyny mam pytanko, a mianowicie czy będziecie szczepić swoje dzieciaczki na grypę, bo mi przyszło, że mam umówic Filipa a się waham

reklama
Nie dołujcie sie laseczki.... :rofl2:
moje dziecię pokazuje na co je stac:eek:dopiero co zasnął a ja padam z nóg:-(

joannn fajne miejsce zrobiłaś dla Patryczka:tak:do zabawy:tak:można takie puzle tutaj kupić?
właśnie ja chce wyjść z małym do szkoły,zajęło by mi to z 20minut w 2 strony ale pielęgniarka ma przyjść i nie wiem czy akurat nie trafi na tej moment:sorry:
Ja kupiłam za 19.99 euro w World Kids czy jakoś tak się ten sklep zwie.. Były też tańsze ale wzięłam największą paczkę jaka była bo w kuchni też ma podobny kącik :rolleyes: A ten sklep jest w galerii sklepów przy rondzie, na którym z krzaczków jest napisane: "Welcome to Clonmel"..
Tichonku milego weekendu.Tylko uważajcie bo Cork mocno zalane ;-)
RTÉ News: Cork, Galway worst hit by severe flooding
RTÉ News: Severe Flooding

Ale widzę,że u Joannn w Clonmel też pływa :eek:
Tak..widziałam dziś na własne oczy.. ludzie motorówkami płynęli z domków..:baffled:

dziewczyny a ja mam takie wogóle pytanie..:confused:
bo się nie orientuję..
przeprowadzamy się do nowego domu....
ale tam nie ma lini telefoniczej.... więc z netem lipa...
a tu mam internet na moje nazwsko z eircomu
więc co ja mam zrobić żebym miała tam??
tylko powiedzieć że maja mi przenieść czy co jeszcze??
i grdzie to dokładnie zgłszać
i ile to by kostowało może wiecie??

dziewczyny a ja mam takie wogóle pytanie..:confused:
bo się nie orientuję..
przeprowadzamy się do nowego domu....
ale tam nie ma lini telefoniczej.... więc z netem lipa...
a tu mam internet na moje nazwsko z eircomu
więc co ja mam zrobić żebym miała tam??
tylko powiedzieć że maja mi przenieść czy co jeszcze??
i grdzie to dokładnie zgłszać
i ile to by kostowało może wiecie??
qrcze ja juz nie pamietam dokladnie bo 2lata temu zakladalismy linie tutaj,ale wydaje mi sie ze powinnas zadzwonic do eircomu i powiedziec im jak sprawa wyglada.Wiem ze nie wszedzie tez (mam na mysli wioseczki jak moja)linie tel sa przystosowane do internetu.Nas np. zrobili w balona bo dzwoniac tam powiedzielismy im ze linie zakladamy po to zeby miec neta,wiec przytakujac zalozyli, ale nikt nam nie powiedzial ze ja przystosuja dopiero za ponad pol roku,wiec placilismy za te linie pare miechow calkiem bez sensu. Wiec podajac im nowy adres zapytaj o to,jesli to Cie dotyczy.Wysla wtedy kolesia ktory wam te linie zalozy i tyle.Koszt to chyba cos ponad 100euro,sorki ale nie pamietam:no:Na pewno w eircomie wszystko Ci powiedza (jak ja nie lubie tam dzwonic:wściekła/y:)

Kamcia a ile lat ma domek? Bo jeśli nie jest podłączony eircom to marne szanse bo trzeba będzie zalozyc od nowa.Ale jeśli jest to wystarczy tylko przeniesc neta.Dzwonisz do eircom na infolinie i prosisz o to.;-)
Miej przygotowany swoj numer klienta :tak:
Ale najpierw zadzwon do landlorda i spytaj czy jest eircom.
Nas ale w NTL przeniesienie mialo kosztowac 30 euro ale jakoś nie przyslali rachunku.

no właśnie chata jest nówka i na wsi....

widziałam ze sa gniazdka do podłączenia linii ale jak pytałam to wlaśnie mówiła że trzeba będzie założyć linię bo nie mają...

a teraz to się już pogubiłam...
no bo chyba jak dzwonię do eirkomu i mówię że chce linię to chyba wiadomo że chcę linię pod neta co nie?? czy się mylę??:sorry:

reklama
Witajcie dziewczyny tak się rozpisałyscie że nie wiedziałam co czytać :szok::szok:
Apropo depresji to ja ją dziś mam męcze się od rana z lodówką i latam z cała jej zawartoscia z domu na balkon z balkonu do domu. Miesko mi sie popsulo nowiuśka lodówka i nie wiem co się stało jakby przestała mrozić wogóle chłodzić. Czy lodówki mogą mieć jakiś program ma tu na myśli funkcje rozmrażania chodzi mi o to że nie trzeba ich rozmrażać jak te dawne lodówki i myć. Wiecie coś na ten temat??? Ach Tichonek pojechał na relaks oby deszcze go ominely bo cos jutro ma tu byc nieciekawie.
Mamoady znów mam podsuniety świetny pomysl z ktorego skorzystam niemoge doprac rzeczy Agatki po marchewce myslalam o vaniszu i teraz odwaze sie go użyć.

Do góry