reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao Dziewczynki!

Ale mielismy dzis piekna noc! Nareszcie sie wyspalam:-):-)
Joann- |Jak czytalam Twojego posta to jakbym czytala o swoim babelku. Takie same akcje z cycem:-) Ale sie usmialam z tych pomidowrow w sosie czosnkowym:-D Nie dziwne, ze sie maly nameczyl;-) Ja w sumie na diete nie uwazam...nie wiem czy to dobrze, czy nie ale nic sie nie dzieje..maly je az mu sie uszy trzesa, mam pokarmu duzo, ladnie robi kupki. Nie jem tylko czosnku i cebuli no i tych wydymajacych warzyw.

My chrzciny bedziemy robic tutaj. Z Polski przyjedzie tylko moja siostra bo bedzie matka chrzestna. Nie wykluczone, ze poczekamy nawet do przyszlego roku bo chcialabym zeby bylo cieplo. Wymyslilam sobie party ogrodkowe...grill, slodkosci. :-)

Ja nie wiem kiedy do Polski uda nam sie pojechac. Jestem troche zalamana, bo nie mozemy zarejestrowac Alexa. Moj rozwod odbyl sie mniej niz 10 mies temu i dlatego potrzebny jest dowod ze moj eks nie jest ojcem dziecka. Potrzebujemy jego oswiadczenia...nie wiem czy nie bedzie robil problemow. Narazie oswiadczyl, ze jedzie do Polski i nie ma czasu. Wroci za 2 tygodnie. Moglismy tez zalatwiac to za pomoca sadu rodzinnego ale potrzebni by byli prawnicy, testy DNA i pierdoly...gadalam z prawniczka i powiedziala, ze ostatnio taka sprawa ciagnela sie 1.5 roku!!!!!:szok::szok::szok: Jedyna wiec nadzieja w tym moim eks, ze uda mi sie go przyszpilic jak wroci i podpisze te papiery. Bez aktu urodzenia Alexa nie moge zrobic nic...:-:)-(
Ela- macie bardzo podobna sytuacje do naszej w sensie pracy Twojego mena. Moj A tez ciagnie 2 roboty i wyglada jak cien czlowieka. Ja co prawda dostaje macierzynski ale i tak jest ciezko. Nam bardzo pomoglo wziecie tego kredytu konsolidacyjnego. Splacilismy wszystkie male kredyty i teraz zaczelo nam sie wiesc lepiej...:tak:
Do tego bylismy w banku i okazalo sie, ze mamy zdolnosc kredytowa na wziecie domu:-) Bank powiedzial, ze pokryje 91% wartosci domu. Takze postanowilismy odkladac nasza czesc. Potrzebne bedzie ok 20 tys euro takze troche nam to zajmie. no ale jest mozliwe!!:-)

Milego dziona dziewczynki! Pogoda mnie zaskakuje na maxa...moja Mama w szoku..gdzie te irlandzkie deszcze!? Za to w Polsce leje...powodzie...masakra!

reklama
Ela super ze sa jeszcze te bilet,y bukujcie i leccie - same plusy tego wyjazdu :-):tak:;-)

Joannn ja na poczatku uzywalam wody z kranu do robienia mleka i picia dla synka, ale znajomy biolog z Uniwerku w G powiedzial mi ze w tutejszej wodzie jest duzo zwiazkow metali szczegolnie olowiu wiec zmienilismy wode na mineralna tylko z mala zawartoscia wapnia bo wapno sie wytacalo podczas gotowania i taki nalot na powierzchni wody byl no i czajnik tez byl caly w nalocie. Na poczatku synek mial biegunke ale po okolo 5-6 dniach wszystko sie unormowalo i do tej pory uzywamy tej samej wody mineralnej.

Ostatnio zastanawiam sie nad filtrami brita tylko nie wiem na jak dlugo starczaja te wklady no i czy tak woda bedzie dobra do picia, nigdy wczesniej nie pilam takiej wody. Moze ktoras z waz dziewczyny ma jakies doswiadczenia z woda filtrowana to prosze o opninie. Bede bardzo wdzieczna:tak::happy2:

Ela super ze sa jeszcze te bilet,y bukujcie i leccie - same plusy tego wyjazdu :-):tak:;-)

Joannn ja na poczatku uzywalam wody z kranu do robienia mleka i picia dla synka, ale znajomy biolog z Uniwerku w G powiedzial mi ze w tutejszej wodzie jest duzo zwiazkow metali szczegolnie olowiu wiec zmienilismy wode na mineralna tylko z mala zawartoscia wapnia bo wapno sie wytacalo podczas gotowania i taki nalot na powierzchni wody byl no i czajnik tez byl caly w nalocie. Na poczatku synek mial biegunke ale po okolo 5-6 dniach wszystko sie unormowalo i do tej pory uzywamy tej samej wody mineralnej.

Ostatnio zastanawiam sie nad filtrami brita tylko nie wiem na jak dlugo starczaja te wklady no i czy tak woda bedzie dobra do picia, nigdy wczesniej nie pilam takiej wody. Moze ktoras z waz dziewczyny ma jakies doswiadczenia z woda filtrowana to prosze o opninie. Bede bardzo wdzieczna:tak::happy2:
My z moim M kopilismy ostanio(ze 2tyg temu) filtr do wody w Lidl i jestem zadowolona bardzo woda jest pyszna i cherbata smakuje dobrze;-)Wiec ja polecam a co do wymiany wkladow filtrujacych to niewiem ale moj M mowi ze jeden starczy nawet na 3-4miesiace.

ja mam filtr Brita juz 4 lata od kiedy Sofijka sie urodzila i naprawde ejst roznica w wodzie(nie ma kamrinia) ale nigdy jej nie pilam nieprzegotowanej wiec Ci nie pomoger...
Ja filtr zmieniam co miesiac ... bo to zalezy ile bedziesz z niego korzystac, moja ciotka co dwa miesiace bo malo korzysta... a ja wsyztzko robie z wody filtrowanej...

Joannn ja niepodwalam malej ani F wody, zawszse jak juz to jakas herbtake sa u nas w Clonmel dostepne po prawej jak sie chodzi do sklepu...

Misia trzymam kciuki ze były podpisal ze nie ejst ojcem dziecka... choc tacy lubia robic problemy... ale moze nie warto mu mowic calej histori ,powiedziec ze fajnie by bylo jak by podpisal i juz, bo tak to moze zrobi to specjanie...:baffled:

Kurde ale mnie gzis glowa boli a M dzis zaprosil kolega na grila:wściekła/y:a mi to nie na reke ...
jakis smetny chumor mam:baffled:

Wlasnie dzwonilam do fryjzera ale nie ma go bedzie dopiero we wrzesniu :dry:siasc i plakac...

Ja robiłam chrzciny Oliviera w Polsce kidy miał 6 mies wszyscy byli na miejscu nie musiałam sciagac ich tu samolotem, i nie dużo zapłaciłam po znajomosci za pyszny obiad w restauracji, póżniej poszlismy na msze, a pozniej do nas do domu na drinka i było super.Jak bym miała tu rodzinie bilety kupowac to bym zbankrutowała a tak wszystko sie udało i zobaczyłam sie z cała rodzinka:)

Misia mój kuzyn miał ten sam problem z zarejestrowaniem dziecka,bo jego teraźniejsza żona była chwilę co po rozwodzie.Na szczęście ex mąż Marysi podpisał papiery bez problemu ;-)

My planujemy lot do Polski na Boże Narodzenie, żeby chrzciny zrobić w Polsce:-), przy okazji pokazać maleństwo całej rodzinie:-), teraz chcieliśmy (znaczy bardziej ja), żeby mam i siostra przyjechały na wakacje dopóki nie ma szkoły a mama ma urlop, ale ceny biletów zwaliły mnie z nóg:-(. Pewnie w październiku moja teściowa przyjedzie, żeby pomóc mi na początku z maleństwem:-), o ile nie zmieniła zdania:-D, teraz na wrzesień i października ceny są fajne, nawet na grudzień są ok.

Ja powinnam w sumie filtrować wodę, w Polsce to robiłam, bo mam skłonność do piasku w nerkach. Jeszcze się zastanowię, niby woda nie jest jakaś najgorsza, ale może warto potem, jak dzidź się urodzi. Mam dzbanek i filtr Anna, tu pewnie na Britę bym polowała

Dziewczyny a ten filtr Brita t osie montuje na kran czyto taki osobny zbiornik?? Bo wlasnie widze je w katalogu Argosa i jakos nie moge obczaic...czesc jest w czajnikach juz a czesc jako zbiorniki osobno..?

Hej
Ja własnie nie dawno kupiłam filtr Brita, pisałam wam, jestem zachwycona, widac różnice, nie ma kamienia, filtr tez usuwa metale cięzkie takie jak ołów i miedź
Woda nadaje sie do picia i ja ją pije, nic mi nie jest, Eryk tez pije, jedynie dla Emmy dodatkowo ja gotuje
Filtr ma wskaźnik zużycia, ja gotuje teraz wszystko na przefiltrowanej, mamy ponad tydzien i jest jeszcze 75%, w instrukcji pisze, że powinno sie zmieniac co około 4 tyg

Misia to jest taki dzbanek, osobny, wlewasz wode z kranu i za chwilke juz masz gotową
Filtr kupiłam za okoo 13 e a wkłady 3 szt w tesco kupiłam wczoraj za 15e

Larcia tak to ja byłam :-) mogłas podejsc :tak:

reklama
te dzbanki Brita o których piszecie są teraz w promocji w Argosie :tak:
z 41e przecena na niecałe 28e, w tej samej cenie są dzbanki o pojemności 1,4l i 2,2l ;-)

ja w sumie pije wode mineralną, ale też myślę o zakupie tego dzbanka ze względu na dziecko - przyda się do robienia herbatek dla niego, czy w przyszłości innych pokarmów :tak:

Do góry