reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
cześć Dziewczynki :-) 2 dni "nie zaglądania" na forum i takie zaległości... ;-) muszę jednak codziennie przeglądać:-D
mam pytanko - idę na drugą wizytę do szpitala - czego mam się spodziewać? jakieś rady? no i czy to będzie tak długo, jak za pierwszym razem?

anineczka zaciekawiłas mnie tym netem w upc, mozesz podac szczegóły:-)jest tam limit? i ile sie płaci i jak to działa;-)

Malgo-bo z pierwszym też się nic nie działo ja wiem że może być inaczej ale mam takie przeczucie :tak:dziś zrobiłam sobie spacerek 6razy po 15min i czekamy ale brzusio mi się obniżył z góry jak patrze to jest niżej :-D

cześć Dziewczynki :-) 2 dni "nie zaglądania" na forum i takie zaległości... ;-) muszę jednak codziennie przeglądać:-D
mam pytanko - idę na drugą wizytę do szpitala - czego mam się spodziewać? jakieś rady? no i czy to będzie tak długo, jak za pierwszym razem?

2 wizyta szybsza...no i mierzenie cisnienia..wazenie...siuski ..nie pamietam czy nie krew na pozion zelaza i do lekarza kilka minut slucanie serduszka i papa

no to luzik ;-) czytałam, że dziewczyny polecają przygotować sobie "siku" w domu i przelać potem do tych ich extra małych pojemniczków :-D mam nadzieję, że kupię w farmacji jakiś specjalny pojemniczek?

anineczka zaciekawiłas mnie tym netem w upc, mozesz podac szczegóły:-)jest tam limit? i ile sie płaci i jak to działa;-)
UPC Ireland - TV, Broadband and Phone Service from Chorus ntl
Marta my mamy sam internet bez telewizji i dodatkowo 6 euro płacimy.
No więc tak:internet 22 euro + 6 e za to,ze nie wzieliśmy pakietu Tv i drugi router bezprzewodowy za 30 euro.Czyli płacimy coś ok.60 euro na dwa miesiące :tak:
Zresztą widzę na ich stronie,że ceny się lekko zmieniły :tak:
Ale net stałe łącze,bez żadnych problemów z zasięgiem.Nigdy nie ginie (no oprócz tej bezprzewodówki,ale wtedy kabelek wyciągam i śmiga super).
Aha i mamy 3 MB chyba :baffled:

Dla ciekawych :
Dzwonilam do ambasady pytac czy jak mam paszport irlandzki czy moge miec polski...
Powiedzial ze tak, ze polskie prawao pozwala na 2 paczporty:-)
Musze tedy w pl wyrobic polski akt urodzenia i zameldowac dziecko , wtedy moge wyrobic paszport;-)
ooo widzisz, a tak się martwiłaś że będą jakieś problemy ;-):-):-)

reklama
Dla ciekawych :

Dzwonilam do ambasady pytac czy jak mam paszport irlandzki czy moge miec polski...

Powiedzial ze tak, ze polskie prawao pozwala na 2 paczporty:-)

Musze tedy w pl wyrobic polski akt urodzenia i zameldowac dziecko , wtedy moge wyrobic paszport;-)
O kurcze !!!! Niewiedzialam...no to fajnie. Sofik i problem z glowy ;-) Dzieki za info;-)

Do góry