reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

dziekuje kansia :)

a jak z tymi mleczkami??? bo dzis ide do lekarza i chcialabym ustalic szczegoly wprowadzania nowosci :)

a u mnie dzis mglisto i deszczowo - i tak sobie mysle ze powinnam sie przyzwyczajac i jakos mi tak wesolo :)

milego dzionka!!

reklama
czesc :) dawno tu nie zagladalam, ale jakos tak. pracy za duzo i w ogole pochrzanione wszystko. pisuje ktos jeszcze z dublina? w sobote bede w domu /dun laoghaire/, wiec z przyjemnoscia zaprosze na kawke lub spotkam sie gdzies w dublinie lub okolicy :)

co do pytan ponizej - mysmy byli cyckowi, wiec nie wiem nic o mlekach, ale kaszek znanych w pl firm nie widzialam. pieluchy relatywnie sa duzo tansze, niz w pl, firmy te, co i tu, no i rozne tescowe na przyklad cudenka. ubranka ja zawsze kupuje w irlandii, nie w pl, bo jak dla mnie sa tam znacznie tansze, oczywiscie nie przeliczajac na zl. w kazdym razie takimi rzeczami to bym sie na pewno nie martwila :) jest wszystko, moze poza witamina D3, jesli jeszcze podajesz :) a, i ja pieluchy tetrowe, sztuk kilka, bralam z polski.

dzieki naja :)
witaminke jeszcze podaje (przynajmniej do dzis ale bede w razie co miala z polski)

tylko to mleczko mnie martwi... bo joluszka sojowe z apteki wciana a chcemy na zwykle przejsc... my cyckowe bylysmy do 8 miesiaca :)

a jaka u was aniolki jest pogoda :)

basiu, jesli chcesz zapukaj do mnie na gg, 4414352, poki co siedze przy komputerze, jesli chcesz jakies szczegoly. a mleka moge ci sprawdzic w weekend. na razie jestem w pl.

Witam

Bosiuuu ile tutaj nowych mam!!!
Witam Was bardzo serecznie.

Martusia78
TY tez do Irlandii?
A ja w koncu wrocilam!!!
Jeszcze niewiem co u Was slychac,ale sie dowiem.
U nas nic nowego,Antek jeszcze nie chodzi,ale juz powoli dojrzewa do tego.
Wlasnie zainstalowalismy bramki na schody, a tak naprawde przydalo by sie caly dom wypelnic wata, albo poduchami. Bo Antek non stop uderza glowa,albo inna czescia ciala o wszystko co sie da.
Nawet w samolocie nabil sinca na policzku. ;D
Dopiero wczoraj przylecielismy,tak wiec lece sprzatac burdello bum bum. :laugh:

Flipi
super,ze sie odezwalac.
Adusia jestes tam?
Naja jak zycie? NO i Jak Macius? To juz duzy facet!

naja, anineczka miło was czytać
ja neistety bez netu byłam ponad dwa miesiące no i troche z tego w PL dlatego sie nie odzywałam
teraz siedze w domku czekam na dzidzia który jeszcze nie ma imienia i kompletuje wyprawke, juz mnie głowa od tego boli :D we wtorek planuje ostatnie zakupy i koniec z bieganiem po sklepach, wózek tylko przyjedzie z PL i bedzie komplet

mały daj popalic jak diabli, chwilami az sie ruszac nie moge bo boli ::) niewiele zostało wiec trzeba przezyc
Filipa przyzwyczajamy do samodzielnosci i staramys ie przygotowac na rodzenstwo, za meisiac przyleci moja mama wiec bedzie lżej, pomoze w domu, zajmie sie małym a ja bede mogła odpoczac w tych ostatnich tygodniach

anineczka niestety musiałabys rzeczywiscie Antkowi kask i ochraniacze załozyc zeby sie nie obijał to chyba taki etap, mój tez tak miał a ja ciągle wszystko zabezpieczałam, teraz tez ciągle posiniaczony chodzi ale dlatego ze wszystko chciałby za szybko i nieostroznie :)

Flipi czy twoj drugi bobo tez bedzie chlopcem?
Jak tak to z checia podziele sie z Toba ciuszkami.
Mam juz dwa wory ciuszkow i z ogromna przyjemnoscia podziele sie z Toba.
Co o tym sadzisz?
Napisz mi na priva,moze nawet i swoj adres.
Jak mieszkasz niedaleko od nas to ci to podrzuce.

Fajnie,ze bedzie mama. Wiem jaka to pomoc.
Mysle, ze juz lepiej sie czujesz bo pamietam poczatki ciazy to mialas nie najlpsze.

anineczka tak bedzie chłopaczysko kolejne i chyba taki sam żywiołek jak Filipek bo teraz daje popalić niesamowicie, choc jak przez godzine sie nie ruszy to sama go budze wiec działa to w obie strony :))
juz sie nie moge go doczekac, kiedy oglądalismy go na 3d to miałam wrazenie ze jest identyczny jak Filipek, drobna buziałka, malutki zadarty nosek, chudy i długi (juz trzech lekarzy stwierdziło ze to bedzie duze dziecko :/) ciekawa jestem jaki bedzie, jak bedzi wygladał, czy bedzie kopią Filipka czy zupełnie inny, ech sporo tego
kilka dni temu urodził mi si echrzesniaczek w PL, mały Kacperek jest ponoc kopią mojego brata, mały i czarny :))
wesoło nie jest bo jestem w ciązy tylko dzieki lekom z PL tutaj olali skurcze i początki gestozy, usłyszałam ze jeszcze nie rodze wiec nic nie zrobią jesli chodzi o skurcze a jak zaczełam puchnąc i rozwalało mnie ciśnienie to ze nie jest ze mną az tak źle zeby mi podawac leki które przeciez szkodzą dziecku, szok normalnie, biore fenoterol i od jakichs dwóch tygodni nie musze juz ciągle leżeć, były chwile ze płakałam z bezsilnosci i chciałam wracac do PL, bałam sie niesamowicie o maluszka nadal sie boje ale mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

prosze o nowe zdjęcia Antka, pewnie urósł niesamowicie :)
imie Antek jest wsród propozycji mojego męza choc on obstaje za Michałem a ja za Mateuszem, Filip natomiast wymyślił ze mały ma na imie Rupert :))

reklama
Czesc dziewczyny:)dopiero teraz zauwazylam forum"mamy w irlandii":),..mieszkam z chlopakiem w Galway juz 5 mies,dokladnie miesiac temu urodzilam tu syneczka Brianka:)bardzo milo wspominam poród:):)..teraz kazdego dnia ucze sie byc mamą..czasem naprawde nie jest lekko...pozdrawiam

a oto moj kochany skarb:)

Załączniki

• sp.jpg
    sp.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 94
Do góry