reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam wszystkie mamy.
Mam takie pytanie, dzisiaj byłam w Limerick na pierwszej wizycie w maternity w 13tyg ciąży. Następną wizytę wyznaczono mi za 16tygodni :szok: czyli w marcu:szok:. Mam już syna 3letniego i z tego co pamiętałam wizyty w maternity były co drugi miesiąc na zmianę z wizytami u GP. Nadal jestem w szoku. Czy aż tak zmieniły się procedury w opiece prenatalnej? Czy któraś z was ma doświadczenia z ostatnich czasów? Byłabym wdzięczna za odpowiedź:sorry:

reklama
Witajcie dziewczyny :D

Dawno mnie tutaj nie było. Po mimo iż ponad tydzień byłam na chorobowym z małym to ledwo nadążałam z czytaniem, ale z pisaniem już nie dawałam rady. A czas z małym przelatywał mi przez palce.....
Pokażę Wam jednak ciekawy artykuł przesłała mi go koleżanka :D
Słaby punkt – koncentracja uwagi | tata w tarapatach

Pozdrawiam i życzę miłej nocki

Agatha Ja jestem z pod Dublina i pierwsza wizyte miałam w 14 tygodniu ciąży a potem kolejną w 27 tygodniu. Między czasie miałam Usg w 22 tygodniu. Pewnie dostaniesz za jakiś czas list z wyznaczoną datą na samo Usg. Oprócz tego wiadomo Gp. Jak jest długa przerwa między pierwsza a drugą wizytą w szpitalu to powinnas mieć 2 wizyty u Gp. Ja Tak miałam. Teraz już mam wizyty co 2 tygodnie, szpital i gp na zmianę. Mam córcię prawie 3 letnia I z nią miałam wizyty prawie tak samo.

W pierwszej ciązy miałam tylko 2 usg. na pierwszej wizycie i na połówkowym, a teraz juz miałam 3 razy, na pierwszej wizycie, połówkowe i na drugiej wizycie tez usg mi zrobili, zobaczymy, teraz w poniedziałek mam kolejna wizyte w szpitalu.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za odpowiedź:blink:, czyli okazuje się, że to już teraz rutyna wow jestem w szoku wizyta u gina raz na 16 tygodni:szok: i co półtora miesiąca mierzenie ciśnienia u GP hmmm
Asieńka a to usg w 22tyg to miałaś też u nich czy prywatnie sobie robiłaś? tak czy siak to połówkowe zrobię nawet prywatnie
muszę uciekać na razie

Witam

Agatha w pierwszej ciąży po pierwszej wizycie dostałam do domu list z wyznaczoną datą i godziną na USG w szpitalu na oddziale, a tym razem jak w rejestracji umawiałam się na drugą wizytę to od razu wyznaczyli mi termin na to duże USG na oddziale.
taki mam harmonogram wizyt:
6-7t. wizyta u GP
14t. wizyta w szpitalu, badania i sprawdzające usg
19t, GP
22t, USG duże
25t.GP.
27t.Szpital (też zrobili mi usg)
29t. GP
31t. Szpital
33t.GP.

Witam

Agatha w pierwszej ciąży po pierwszej wizycie dostałam do domu list z wyznaczoną datą i godziną na USG w szpitalu na oddziale, a tym razem jak w rejestracji umawiałam się na drugą wizytę to od razu wyznaczyli mi termin na to duże USG na oddziale.
taki mam harmonogram wizyt:
6-7t. wizyta u GP
14t. wizyta w szpitalu, badania i sprawdzające usg
19t, GP
22t, USG duże
25t.GP.
27t.Szpital (też zrobili mi usg)
29t. GP
31t. Szpital
33t.GP.

qurka po pierwszej wizycie (13tc) w recepcji wyznaczyli mi następne Usg na koniec marca czyli to będzie jakoś ok 30tyg ciąży, czyli wychodzi na to, że połówkowe się nie załapałam:eek:

reklama
i ja sie witam-w nowym obliczu forumowym;)
Wiesieńko-głos oddany;))))
AsienkoM-to rozumiem,że z ospa sie definitywnie pozegnaliscie;))))))jak samopoczucie?Jak brzusio-juz nie twardnieje?
Katrina-gratuluje prawka-to te moje tygodniowe trzymanie pomogło;)))))
Witam nowe Mamusie;)))))
co u nas-Młody skończyl wczoraj 4ry latka:)do przedszkola powędrowal z tortem skylanderowskim(taka jego obsesja w tym temacie;)))a imprezka bedzie w sobote-kto chetny?;))))))
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i miłego wieczorku zyczę;)

Do góry